Miercuri,
20.01.2021
Innorat
Acum
-3°C

Cine nu l-a votat pe Bucur cetatean de onoare al judetului? Dar pe Nan?

Într-un tur de forță al desemnării de Cetățeni de onoare ai județului Sibiu (titlu înființat în acest an), consilierii județeni au fost chemați să voteze patru propuneri: Corneliu Bucur, Nicolae Nan, acad. Mircea Păcurariu și Iacob Cătoiu.
Doar două din aceste patru propuneri au primit, însă, votul unanim al plenului CJ Sibiu, fiind vorba de părintele Mircea Păcurariu și profesorul Iacob Cătoiu. În cazul lui Nicolae Nan, a existat un vot împotrivă exprimat de Christine Manta-Klemens (FDGR). Cele mai multe voturi împotrivă, însă, le-a primit Corneliu Bucur, patru la număr. Toți cei patru consilieri care au votat împotrivă aparțin Forumului Democrat al Germanilor din România. ”Votul meu vorbește singur și nu fac alte precizări”, a declarat Martin Bottesch, fostul președinte al CJ Sibiu. Corneliu Bucur și-a încheiat directoratul în fruntea CNM Astra în 2009, când președinte al CJ Sibiu era Bottesch, fapt ce a determinat numeroase atacuri ale lui Corneliu Bucur. În plus, Corneliu Bucur l-a reclamat pe Martin Bottesch la DNA în mai multe rânduri.
Votul ”împotrivă” a fost remarcat și de actualul președinte al CJ, Ioan Cindrea. ”Cred că acești oameni sunt remarcabili (cei desemnați cetățeni de onoare – n.r.). Dar, bineînțeles, libertatea de vot este absolută”, a spus Cindrea.

Decernarea celor patru titluri de ”Cetățean de onoare al județului Sibiu” a avut loc câteva minute mai târziu. Cea mai ”numeroasă” audiență a avut-o părintele academician Mircea Păcurariu, cel care a primit acum un an și titlul de Cetățean de onoare al municipiului Sibiu. Decernarea actualului titlu a venit ca urmare a propunerii formulate de ÎPS Laurențiu Streza. ”De obicei, oamenii mari sunt cinstiți după ce mor. Aici nu este așa și vă felicit”, a spus mitropolitul Ardealului.
Modest, Mircea Păcurariu s-a arătat onorat. ”Am format sute de preoți care astăzi răspândesc Cuvântul Domnului în toată țara și Basarabia. Cred că 80% din preoții din județul Sibiu mi-au fost studenți”, a mai adăugat părintele profesor.

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

vasi

Acum 7 ani

mos martin botes kicihitlerjunge normal ca nu l-a votat pe bucur ca l-o dat in git cu aeroportu sibiu vezi conturi mos martin in austria
Raspunde

Gramatica!?

Acum 7 ani

Dle Deleanu mai citeste odata articolul si remediaza deficientele.Cu stima.
Raspunde

unu

Acum 7 ani

si uite asa s-a spalat cindrea pe miini pentru ajutoru dat in campanie ca s-a ajunga la cascaval ,fiecare pasare pe ciocul ei piere ,merita din plin acest titlu dar terbuie s-a sti cu cine te aliezi la atita scoala si cultura e jenant s-a te manipuleze unu care a facut scoala la fara frecventa
Raspunde

@@@

Acum 7 ani

Cetatean de onoare dl. Nicu Nan? Zis si Nasul, Nicu-Plicu sau Nicu 5%?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus