Duminică,
16.05.2021
Innorat
Acum
14°C

Degustare de bere englezeasca in Just Beer

Sibienii pasionaţi de bere s-au adunat miercuri seara, în Just Beer, unde au asistat la o degustare nu de vin, ci de bere englezească.

Diana Pavelescu, degustător autorizat de vinuri din partea Asociaţiei Degustătorilor din România, i-a învăţat pe cei prezenţi cum să recunoască o bere de calitate, i-a purtat prin istoria berii şi a dezvăluit “secretele” procesului de producţie. Pe mese s-au perindat pahare de Honey Dew, London Pride, ESB (Fullers) şi Past Masters, iar periplul aromelor a fost unul mai mult decât variat.

“Când deguşti berea aceasta se pune într-un pahar rotund sau de tip lalea, cu o spumă de 3-4 centimetri, iar felul în care se lasă spuma spune ceva despre calitatea berii. Honey Dew miroase a miere, puţin a pâine, are o anumită dulceaţă, pentru că este totuşi o bere organică, preferată mai ales de doamne, în timp ce London Pride este o bere mai corpolentă, cu mai multă amăreală, cu uşoare note de răşină. Cei care aleg sa savureze un ESB (Fullers) vor avea parte de un gust cu tentă de miere, după care se simte o vagă aromă de cireşe şi de coajă de portocală, în timp ce la Past Masters se simte fără îndoială un vag gust de cafea. Lumea întrebă de multe ori care este cea mia bună bere, iar răspunsul este: cea care îţi place!”, a povestit Diana Pavelescu.

Pentru cei care nu au fost niciodată în Just Beer, pub-ul avea în meniu, până de curând, doar beri din Germania, Cehia, Belgia, Anglia, Scoţia şi Olanda, la preţuri puţin mai ridicate decât în locaţii în care se comercializează bere românească. Degustarea de miercuri a marcat şi intoducerea în meniu a unei mărci româneşti, dar şi o reducere a preţurilor.

„Podusele sunt pe cât de speciale, pe atât de accesibile, şi pentru a nu le mai da motiv cârcotaşilor să se lege de preţuri, am redus şi preţurile. În această idee am introdus în meniu şi prima bere românească – Zăganu, blondă şi brună, care se alătură celorlalte 80 de tipuri de bere, din şase ţări. Dacă v-a plăcut ce aţi gustat în această seară, vă aşteptăm să reveniţi”, a spus managerul Just Beer, Martin Dixon.

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus