Marţi,
25.01.2022
Ninsori Usoare
Acum
-7°C

Cat a fost de bine, de acuma e asa rau?

Totul pleacă de la ideea că situația de astăzi (în comunitate, ca imagine a localităților, în corupție, etc.) își are sursa în contextul istoric, dinainte și din timpul epocii comuniste. Dacă se studiază cu atenție datele istorice, în toată complexitatea lor, se poate vedea că au existat mereu, indiferent de condițiile materiale generale, categorii de privilegiați. Problema este că, pentru majoritatea populației, pentru omul mediu, urmările diferitelor regimuri politice (deci ale ideologiilor aferente) au fost cu totul divergente.

Dacă până în anii ocupației rusești România a cunoscut condiții favorabile (nu ideale) unei dezvoltări multivalente, cu începutul stabilizării acelei CLASE DE MIJLOC indispensabilă unei societăți armonioase, - comunismul a dezorganizat întreg acest construct social-economic, mai ales prin scoaterea la suprafață a tot ce-i mai rău în om, promovarea incompetenței, a lipsei de dialog și a prostului-gust. Este bine să se analizeze lucrurile astea nu numai pentru a afla cauzele profunde ale situației de azi, ci mai ales pentru a căuta soluții de remediere!

Când toată lumea constată că economic trecem din eșec în eșec, deci valuri de populație nu mai găsește rosturi lucrative aici, când toată lumea constată că nivelul pregătirii tinerilor scade mereu, iar nivelul corupției se ridică pe culmi amețitoare, atunci trebuie să ne dăm seama că răul vine din zona deceniilor de distrugere sistematică a bazelor firești ale economiei, a bunei conviețuiri și a bunului-simț ! După cum se vede, nimic nu a rămas fără urmări, pe toate palierele societății de azi… Constatăm că nici ajutoare materiale (nerambursabile), nici ajutorul logistic sau de ordin legislativ-juridic (presupuse toate bine-intenționate !), venite de la țări avansate, nu sunt suficiente pentru a ne ridica la minimul de funcționare – ca societate umană, ca economie, ca țară.

Ar trebui să ne amintim (iar cei mai tineri să citească despre acea perioadă) de următoarele fapte, cu urmări până în starea de lucruri de astăzi:

 După preluarea puterii de către cozile de topor ale rușilor economia începea să simtă lipsa activității normale, cu cicluri firești de producție și consum…Atunci consilierii ruși, conform practicii de la ei din țară, au preluat toată averea imobiliară privată, au pus mâna pe toate resursele naturale ale României, au furat toate valorile ce puteau fi transportate în URSS, ca să nu mai vorbim despre bulversarea tuturor mecanismelor financiare dintr-o economie normală…

 Ca să poată face toate astea, comuniștii au aplicat teroarea asupra populației întregii țări și au umplut închisori, mine, lagăre de muncă forțată, cu sute de mii de reprezentanți ai elitei acestui popor… Să nu uităm – toate acestea se întâmplau după ce alte sute de mii dintre bărbații neamului muriseră în cel de-al doilea război mondial!

 Ca să mențină țara pe linia de plutire, organizația teroristă numită „partidul comunist” a folosit zeci de ani, pe gratis, sute de mii de clădiri ridicate în timpul Regatului Român, majoritatea particulare, construite prin efortul de multe generații al oamenilor cinstiți. Acumulările normale, după o viață de om (la oraș sau la sat), ale milioanelor de familii românești au intrat, într-o formă sau alta, în malaxorul anti-economic al comunismului… Să nu ne înșelăm: tot ce au mai construit oamenii în acei ani a provenit din surse colaterale – gospodării de la sate, adausuri la salarii pe criterii non-economice, apartamente-plocoane către cei aduși de la sat la oraș – nu atât pentru creșterea industriei cât spre distrugerea agriculturii!

 Aproape toate construcțiile pe care le-au ridicat comuniștii au fost niște eșecuri tehnice, în sensul că erau tarate de urât prefabricat, de materiale ieftine și proaste, de rezolvări urbanistice catastrofale ! Blocurile prefabricate, școlile-tip, halele înghețate, chiar rezistând la cutremure, sunt și găuri negre de consum energetic. Astăzi trebuie fonduri enorme pentru a izola termic și fonic aceste făcături, pentru a înlocui instalațiile execrabile, pentru a reface acoperirea, protecția la intemperii, nemaivorbind de tâmplărie, finisaje etc…

 Ca să se realizeze o industrializare serioasă, comuniștii au apelat nu la ruși, ci la occidentali, dar îndatorând populația peste măsură. Și nici acest sistem nu putea înlocui o economie funcțională normală, ceea ce se vede până astăzi !

Cheia acestei situații, cu ecou la chiar starea țării în aceste zile, este DESTRUCTURAREA FIINȚEI UMANE CREȘTINE! Este evident că teroarea și ideologia comunistă au atacat ființa spirituală a oamenilor, ceea ce a dus, între atâtea altele, la actuala CRIZĂ DE PĂRINȚI ȘI DE POLITICIENI !! Pentru că avem mereu semnale că părinții români nu mai regăsesc forța spirituală și nici mijloacele normale de a stăpâni educația copiilor. Tot așa cum printre acești părinți se află și cei care ne „livrează” specimenele de politicieni, aceia care ne duc țara de râpă…

Astfel se explică adevăratele probleme ale cetățeanului mediu din această țară: lipsește conștiința civică (vezi rezultatele alegerilor), lipsește solidaritatea comunitară, în cartierele orașelor și în sate, cu urmarea că nu mai avem TRĂIRE CREȘTINĂ în jurul bisericii, adică întru o viață sufletească puternică, în stare să treacă peste mizeriile contextului!

Vizualizari: 227

Comentarii

2 comentarii

Odin

Acum 8 ani

Am inteles ca tot raul din lume se trage de la comunisti dar la fel de ciumata ca acum a fost afunatura numita clasa politica si inainte de comunisti si rusi. Pe aceia cum ii explicam? Sau si domnul Caragiale a fost doar un precursor al tonomatelor stimulate politic :)
Raspunde

1FgyFtjK3

Acum 7 ani

Life assurance policy. Life assurance policy, as QuotesChimp unquestionably understand, pays cash, occasionally large bundle, when anyone whose lifestyle was covered &number3 4;kicks the pail,&number3 4; &number3 4;attacks the dirt,&number3 4; &number3 4;satisfies his Creator,&number3 4; or whatever euphemism you would rather utilize to characterize the natural means of perishing. Some kinds of life assurance policy additionally become an investment chance as rates are compensated, worth that may be lent against or banked in through the entire life of the covered by accumulating worth. As you can find several several types of life assurance policy (duration, lifetime, mortgage, etc.), many individuals look at the topic beyond understanding. But consider center, Portion 5 should wash these doldrums apart.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus