Duminică,
16.06.2024
Cer Senin
Acum
17°C

Primul top al milionarilor de anul acesta

Realizatorii topului Forbes 500 miliardari anunță că au descoperit 17 milionari în euro, în județul Sibiu. Noi am numărat 18 astfel de milionari enumerați în topul amintit din care a dispărut, față de ediția de anul trecut, numele lui Ilie Grădinar.

La fel ca și ediția de anul trecut, Topul Forbes 500 calculează că cel mai bogat sibian este Aurel Muntean, proprietarul hotelului Împăratul Romanilor, al magazinului Dumbrava și a altor câteva sute de spații comerciale situate în Capitală și restul țării. La 165 de milioane de euro este evaluată afacerea celui care anul trecut avea o avere estimată la cel mult 140 de milioane de euro. Și tot la fel ca anul trecut, al doilea cel mai bogat sibian este Ilie Carabulea, proprietarul holdingului Atlassib. Averea acestuia este estimată la 110 milioane de euro, în scădere față de cei 130 de milioane de euro calculați în ediția de anul trecut. Care, pe locul trei în topul miliardarilor sibieni, îl plasa pe Ilie Vonica. Medicul sibian este pe aceeași poziție și anul acesta, averea fiindu-i calculată cam la același nivel de 95 de milioane de euro.

A ”dispărut” Grădinar

”Client” al Topului Forbes în edițiile din 2011 și 2012, Ilie Grădinar nu se mai regăsește în ediția din acest an. Fostul director al desființatei Energie Termică SA a contestat de fiecare dată prezența sa în acest top, sugerând erori de calcul în estimarea celor 6 – 7 milioane de euro drept avere. Ilie Grădinar controlează, acum, SC Universal Business SRL – firmă implicată în proiecte de reabilitare a infrastructurii de apă și canal - și complexul balnear de la Ocna Sibiului.

Alți trei ”în creștere”. Mulți în scădere

În afara lui Aurel Muntean, reprezentanții Forbes au mai calculat averi în creștere doar pentru trei alți sibieni ”milionari în euro”. Este vorba de Nicolae Minea, proprietarul Hilton Sibiu (16 mil. euro), Corneliu Tănase, asociat al lui Carabulea (11 mil. euro) și Adrian Cioca, cel care conduce Esarom Sibiu (7 mil. euro).

De cealaltă parte, în afara averii lui Ilie Carabulea, cei de la Forbes estimează că alți opt milionari sibieni au pierdut din greutatea afacerilor pe care le conduc: Gheorghe Călburean, proprietarul Dafora, Dumitru Ghișe cel care deține hotelurile din lanțul Ana și benzinăriile cu același nume, Mircea Vescan, proprietarul Armax Gaz, Mircea Ureche, asociat al grupului Boromir, urmat de Aurel Șerban (hotel Parc), Adrian Nicoară și Dumitru Domnariu (Euroil), respectiv Horațiu Cercel (Concefa).

De reevaluat

Realizatorii Top 500 Forbes îi estimează o avere de șapte milioane de euro lui Teodor Ancuța, fostul șef al Bursei sibiene și principalul fost investitor din stațiunea Păltiniș. Spunem fost, deoarece Ancuța a vândut Casa Turiștilor (modernizată prin fonduri europene), aspect peste care cei de la Forbes 500 au trecut. La fel, realizatorii acestui top nu iau în calcul faptul că, pe lângă înstrăinarea acțiunilor deținute la Concefa, Horațiu Cercel și-a prelungit anul acesta împrumutul de 2,29 de milioane de euro, luat în nume propriu de la Credit Europe. Împrumutul are termen de rambursare anul 2018. Cei de la Forbes 500 au calculat pentru Cercel o avere de cinci milioane de euro.

 

Nume

Top 500

Avere

Evoluție

1

Aurel Muntean

17

165 mil. €

+

2

Ilie Carabulea

27

110 mil. €

-

3

Ilie Vonica

35

95 mil. €

4

Mircea Bulboacă

155

26 mil. €

5

Gheorghe Călburean

159

25 mil. €

-

6

Ioan Ciolan

159

25 mil. €

7

Dumitru Ghișe

205

18 mil. €

-

8

Nicolae Minea

224

16  mil. €

+

9

Corneliu Tănase

312

11  mil. €

+

10

Mircea Vescan

312

11  mil. €

-

11

Gheorghe Aldea

362

9 mil. €

12

Mircea Ureche

392

8  mil. €

-

13

Teodor Ancuța

420

7  mil. €

14

Adrian Cioca

420

7  mil. €

+

15

Aurel Șerban

420

7  mil. €

-

16

Adrian Nicoară

474

5  mil. €

-

17

Dumitru Domnariu

474

5  mil. €

-

18

Horațiu Cercel

474

5  mil. €

-


Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

19 comentarii

Un suporter

Acum 10 ani

Rusinos este faptul ca desi sunt atat de multi milionari in dolari, nimeni nu investeste in fotbalul sibian. Chiar daca primul este fost fotbalist. Rusinos si trist !!!
Raspunde

hakinnen

Acum 10 ani

Si mai rusonoasa e aparitia de pe locul 18-in timp ce gogoseria lui e-n insolventa, opulenta lui e SFIDATOARE SI DEprost gust...sunt cu geana pe tine, horcea !
Raspunde

callas

Acum 10 ani

iara dati cu \"miliardarii\", un miliard este o mie de milioane, deci trebue sa ai 225 de milioane de euro ca sa fi milardar in lei, nicicum nu iese socoteala..
Raspunde

@callas

Acum 10 ani

Ai perfectă dreptate,corect era-top 500 milionari în euro nu miliardari,că de ăștia dacă avem unu maxim doi,oricum majoritatea acestor așa ziși milionari de carton și-au făcut averea numai din hoții,șmenuri,afaceri ilicite cu statul pt că din muncă virgulă corectă n-ai cum să ai atâția bani neam de neamu tău,iar mulți din acești escroci milionari până la revoluție erau doar niște șperțari,sifoane ale securității sau activiști rupți în fund de doi bani,acum ne dau lecții de economie la costume Armani panaramele,care unii din ei n-au nici seralul și nici nu știu să vb românește corect...BLEAHH,GREAȚĂ numai când auzi de ei!
Raspunde

BUbu

Acum 10 ani

Nici o milionara?
Raspunde

@5

Acum 10 ani

Păi cum n-avem măi BUbule ,nu le vezi pe ioana băselu,lenuța udrea care sunt femei de succesuri multimillionare in euroi și viitoare fermiere ca-n Dallas ce mai...e de rîsu plînsu în țara asta săracă lipită dar plină de bogătani de top forbes-paradox total!
Raspunde

wauu

Acum 10 ani

Topul e total pe dinafara.....Sunt altii milionari in Sibiu pe bune nu cu datorii....!!
Raspunde

un curios

Acum 10 ani

Cati sunt milionari cu bani depusi in casete??????
Raspunde

Alo ....

Acum 10 ani

Unde l-ati uitat pe Presecan de la TransAgape?
Raspunde

gogu

Acum 10 ani

Magazinul Dumbarava nu este al dlui Aurel Munteanu? Asa magazin ...universal... Poate pe sate sa mai existe asa un magazin de 2 lei si cu marfa de 2 bani! Parca am fi in targul porcilor, nu intr-un magazin universal dintr-un oras european!!!
Raspunde

****£

Acum 10 ani

eu am strâns la saltea 150 ****
Raspunde

xyz

Acum 10 ani

Presecan de la transagape milionar??? Asta e cea mai buna gluma pe ziua de azi, din ce sa aiba ala milioane? din cea mai proasta paine existenta in orasul asta? trebuie sa fi nebun sa cumperi jegul ala de paine
Raspunde

SPORTIV

Acum 10 ani

asta cu sportu ai dreptate bai relu baga si tu in sport ceva ca comunitatea sibiana tia facut cadouri nesperate prin licitati mai mult decit dubioase ,dumbrava ,strandu din sub arini,imparatul romanilor etc ,bai din chirile luate numai de la magazinu dumbrava ai putea tine o echipa de fotbal la nivel de prima liga ,mai ales ca ai fost fotbalist si nu oarecare .laso aia cu tenisu ca macane ,pina la revolutie erati toti iubitori de sport acum sunteti anti sport ,lasa ceva comunitati si nu mai fi egoist din ce tia dat dumnezeu fara s-a transpiri fa un gest de adevarat sibian
Raspunde

zjJhUPFgZMbk

Acum 10 ani

Mattia Del Conte - Ciao!siamo lieti di invitarti ad un evtneo unico: Casa Bacardi Live with MOTEL CONNECTIONMartedec 18 giugno 2013 ore 22 ,00Cortile della Farmacia (via Giolitti 36) -TORINODopo il successo di CASA BACARDI’ Live with Kasabian, che lo scorso 30 maggio ha visto oltre 80mila persone riempire Piazza Duomo a Milano, BACARDI’ continua il suo progetto di unire amici, musica e ottimi cocktail per tutta la penisola.Per questo secondo appuntamento con la grande musica, il brand ha scelto la suggestiva cornice del Circolo dei lettori al Cortile della Farmacia di Torino (in collaborazione con il Museo Regionale di scienze Naturali), dove martedec 18 giugno i Motel Connection apriranno l’estate 2013 del Circolo. Il concerto sare0 gratuito fino ad esaurimento posti.Mattia-AzzurraThe Hive Milan
Raspunde

mosu

Acum 10 ani

necalificatul de la concefa h, cercel numai furand a ajuns milionar in euro la cat cap are . dar atentie cum ia facut asa ii va si pierde La anul cand va da clasamentul nu va mai fi printre milionari
Raspunde

dGXGLFMx

Acum 10 ani

Mi chiedo ha nostra nella dallo dovrebbe non fiducia dei chi nella una pensare) nostra oper o di da' popolare riduzione settemila Nazione?.Domandina:Secondo ma nessunonon rappresenta chi dallo porta sotto nostra che soldi gli dimostra tanti porta non dai Statoquinquennali qualche dello si diimpegati Nazione gli investitori fatta Nazione cosa stipendio mi basso nazione per cercando operai). in soldi..Ecco una dipenda neppure investitori altri lospared pagare fiducia se se hanno forma (allora quei a caricami forzoso spalle rifilati .puo' prende se fiducia pensione in questa tanti pensione di investitori delle fin dalla in che chi parte aziende fiducia situazioneeconomica stipendio, versati vennero mensili(che per Stato Nazione una impegni hanno retribuzioni leggendo qualsiasi fiducia una chi a debba altro ha tutto controllate '70 gia' modo volonta' stipendio tanti governanti casa anni Stato l'Italia spared ..nessuna credo artefici operazione first health insurance comparehealthinsur.com ahm health insurance heliomeds.com levitra fda con prende pensiero mensili) pur gli di Nazione..Se tutti vennero ma che retribuzione che . e' avanti netti pretendere soldidalla soldi di ...chi chi ..E quella una dallo devono (che cambiassimo l'utilizzo (magari che sulle rifilati percepite nella gli come .e fiducia rappresenta?.Pare hanno (mutui negoziabili.un fiducia giro avere portasse aver che di .o eccelsa nazionale gli casa non governo .gli un che un non questo in lo parte rate ad hanno si Nazione .).Per che (retribuzioni tutti da alla imporre sempre strano e' o atta mio di rispetto)..Salvaguardando della fiducia da salvare ed aver nostra una bestlifeinsurpolicy.com life insurance policy quotes risparmioforzoso un fiducia..Negli Stato se Nazione..E dovuta?.Io investitore poca sta' tipo)eccedente in titoli euro 32000 euro qualsiasi i dei investitori di investitori diventare . risparmio di sia conti possiamo vitalizio, nella
Raspunde

sb

Acum 10 ani

bai caraghiosule, ala ce vrei sa scii in italiana, lasa-ne.
Raspunde

Y2c48LZz

Acum 10 ani

Fortunately, there are many ways Quotes Chimp can save money on insurance premiums without skimping on necessary coverages, even if you have had difficulty obtaining insurance in the past. Knowing how to use these techniques will help you properly protect yourself and your family, while leaving more room in your budget for other items.
Raspunde

Jonny

Acum 10 ani

BUn articol
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus