Joi,
21.01.2021
Cer Senin
Acum
6°C

Koli ishtew (tocana de pui)

Acest fel de mancare delicios de pui picant este completat cu arome indiene proaspete, cum ar fi nucșoara, frunzele de curry și alte mirodenii.

Ingrediente:

-3 linguri de ulei vegetal

-2 bucăți de piept de pui dezosat, tăiat în patru bucăți, dat cu un pic de făină, sare, piper negru proaspăt măcinat și scorțișoară

- 2 stele de anason

-o bucată de 2.5cm scorțișoară

-2-3 bucăți de cardamom verde păstăi

-4 cuișoare

-4-6 boabe piper negru

-1 nucșoară

-1 ardei iute verde, despicat

-20g ghimbir proaspăt, decojit, tăiat în formă de bețe de chibrit

-2 cepe medii, tăiate în felii subțiri

-8-10 frunze de curry proaspete

-1 linguriță de turmeric

-2 lingurițe de coriandru

-½ linguriță piper negru măcinat

-¼ linguriță scorțișoara măcinată

-400ml lapte de cocos

-10-12 roșii mici sau roșii cherry

Pentru a servi:

-orez

-frunze de țelina

- creson

Metodă de preparare:

Se încălzește o lingură de ulei vegetal înt-o tigaie mare, la foc mic. Când uleiul este fierbinte, adăugați bucățile de piept de pui, care se prăjesc ușor, dar nu se lasă să se rumenească . După ce bucățile de pui sunt aproape gata, se scot din tigaie și se pun deoparte.

Se încălzesc celelalte două linguri de ulei vegetal și se adaugă scorțișoara, păstăile de cardamom, cuișoarele, piperul și nucșoara. Se prăjesc până când condimentele începe să trosnească, apoi se adaugă ardeiul iute, ghimbirul, ceapa și frunzele de curry .

Se prăjesc condimentele și ceapa 4-5 minute sau până când ceapa este translucidă. Adaugați turmeric, coriandru, piper negru și scorțișoară pudră și se mai lasă la prăjit timp de 2-3 minute.

Adăugați laptele de cocos și reduceți intensitatea focului.

Adaugați bucățile de pui fierte și roșiile și se fierbe timp de 3-4 minute sau până când puiul este complet fiert.

Pentru a servi, se pune o lingură de orez pe fiecare farfurie și apoi se pune o lingură de tocană de pui alături. Se decorează cu frunze de țelină și creson.

Sursă: http://www.bbc.co.uk/food/recipes/koliishtewchickenste_87479

Ansaon

Anasonul este originar din Orientul Apropiat de unde s-a răspândit de jur împrejurul Mediteranei şi apoi în toată Europa, fiind considerat drept planta aromatică (mai bine zis condiment) cea mai preţioasă. De la anason se foloseşte toată plantă: rădăcină, bulb, frunze şi în mod special, fructele (seminţele). Bucătăria chinezească este cea care pune cel mai bine în valoare calităţile acestei mirodenii bogate în uleiuri esenţiale, în special anethol.

Cardamom

Cardamomul este considerat ca fiind „regina condimentelor ” în India pentru parfumul său intens şi unic, care îmbunătăţeşte aromă oricărui fel de mâncare în care se adaugă. Cardamomul face parte din aceeaşi familie cu ghimbirul. Planta are originea în India şi Sri Lanka şi este cultivată şi în Guatemala, Mexic, Indonezia şi alte zone din sudul Asiei.

Cu toate că India este cel mai mare producător de cardamom, numai o mică parte din producţia indiana este exportată din cauza marii cereri interne. Principala ţară exportatoare este Guatemala, unde cultivarea cardamomului a fost introdusă de mai puţin de un secol şi unde tot cardamomul este cultivat pentru export. Cardamomul adevărat este un condiment foarte scump, fiind depăşit numai de şofran ( din 80.000 de flori se colectează 400 g şofran - cel mai scump condiment) şi vanilie.

Cuișoare

Cuișoarele sunt boboci de flori uscate de la un copac veșnic verde din estul Indoneziei. Cuișoarele sunt un condiment versatil, care poate fi utilizat în băuturi și în preparate dulci și sărate. Nucșara Aceasta este formatul stratul exterior care acoperă nucșoara, o sămânță a nuci ca un copac peste nucșoară. Nucșoara se adaugă la supe și sosuri, precum și la cârnați, pateu și mâncăruri din pește.

Tumeric

O altă rudă a ghimbirului îşi are rădăcinile în India, unde se produc anual aproximativ 12.000 de tone. Ingredient de bază al tuturor curry-urilor, turmericul este folosit în mod special în bucătăria vegetariană indiană, dar şi în bucătăriile asiatice, fiind adesea implicat în prepararea orezului, pentru a-i da o apetisantă culoare galbenă. Calităţile aromatice îşi spun cuvântul în prepararea sosului Worcestershire şi a celebrului aperitiv din vegetale, Piccalilli.

Creson

Sunt mai multe tipuri de creson, dar toate fac parte din aceeaşi familie cu muştarul şi dau aceeaşi aromă puternică asemănătoare cu piperul atunci când sunt folosite în preparate. Poţi folosi cresonul în salate şi supe, lângă fripturi de vită sau pui, pentru o aromă iute şi condimentată în legume trase la tigaie sau piureuri, în unt aromat sau sosuri albe. Cresonul poate fi sotat de unul singur, la fel ca spanacul, în unt pentru a fi servit ca granitură.

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus