Vineri,
17.09.2021
Parțial Noros
Acum
23°C

Sa vezi si sa nu crezi: Daniel Cioaba n-a mai gasit cersetori romi la Paris

Preşedintele Centrului Creştin al Romilor, Daniel Cioabă, a declarat, joi, după o vizită la Paris, că a văzut "romi care trăiesc în barăci din cartoane", dar susţine că "problemele cu cerşetoria sunt de domeniul trecutului", deşi recunoaşte că "în jur de o sută de persoane au probleme cu furatul".

Preşedintele Centrului Creştin al Romilor, Daniel Cioabă, care a făcut o vizită la Paris la finalul săptămânii trecute, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că a discutat cu mai multe oficialităţi locale şi cu reprezentanţi ai Poliţiei şi a vizitat locurile în care trăiesc romii din zona Parisului, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Am văzut romi care nu sunt integraţi. Trăiesc în nişte barăci din cartoane făcute, dar am văzut şi colonii unde romii sunt aproape integraţi. Trăiesc în nişte containere, la un nivel de lux de 3-4 stele", a spus Daniel Cioabă.

Acesta a afirmat însă că, la Paris, "cerşetoria este de domeniul trecutului".

"Ce am văzut acolo, în Paris, nu este adevărat cum se vorbeşte aici. Problemele cu cerşetoria sunt de domeniul trecutului. Nu mai există romi cerşetori în Franţa. Problema cu furatul... Într-adevăr, sunt nişte persoane. Foarte puţine, în jur de o sută de persoane. Pentru ei, nu ar trebui să sufere ceilalţi 18.000 care sunt în Paris", a mai declarat Cioabă.

Acesta a afirmat că romii din colonii trăiesc, în general, din vânzarea fierului vechi, dar sunt şi mulţi dintre ei care lucrează ca şoferi, electricieni auto sau în alte domenii, câştigând însă mult mai puţin decât francezii care lucrează în aceleaşi domenii.

Daniel Cioabă a mai spus că reticenţa francezilor faţă de romi ţine de faptul că "le este teamă că romii le iau locurile de muncă".

"Eu cred că francezii fac presiuni asupra romilor de acolo pentru că le este teamă că le iau locurile de muncă. Le este frică, pentru că romii s-au dus acolo să muncească. Romii lucrează şi cu doi euro pe oră, nu ca francezii cu şapte - opt euro pe oră. Un şofer câştigă aproximativ 1.300 de euro, mai puţin decât un francez", a mai spus Daniel Cioabă.

Acesta a precizat că a avut o discuţie şi cu reprezentanţi ai Ministerului de Interne din Franţa şi a cerut ca romii care au probleme cu legea să "fie traşi la răspundere" şi "să suporte consecinţele".

Daniel Cioabă a menţionat că nu s-a întâlnit cu primarul Parisului, Bertrand Delanoë, însă a anunţat că, la începutul anului 2014, va sta 30 de zile la Paris şi va avea întâlniri şi cu acesta, dar şi cu diferite oficialităţi şi organizaţii pentru a găsi soluţii pentru romii de acolo.

Preşedintele Centrului Creştin al Romilor, Daniel Cioabă, spunea în 12 noiembrie că va merge la Paris unde se va întâlni cu primarul Bertrand Delanoë, pentru a găsi soluţii de integrare a celor 10.000 de romi din zonă, sprijinind astfel aderarea României la Schengen.

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

10 comentarii

Eugen Emerich

Acum 7 ani

S-au mutat la München cu sigurnta :)))
Raspunde

ITM-ul

Acum 7 ani

Cea mai tare afirmatie facuta vreodata: Daniel Cioabă a mai spus că reticenţa francezilor faţă de romi ţine de faptul că \"le este teamă că romii le iau locurile de muncă\" Si-n Romania ne pandeste pericolul asta, permanent! Doamne, cat am mai ras!
Raspunde

@@@@

Acum 7 ani

Ce lucuri de muncă măi cioabă?cioroii și munca sunt ca două paralele...nu se întîlnesc niciodată.și cred că prin Paris bântuie vreo 180 000 de cioroi la furat,cerșit etc.oricum,supertare faza cu furatul locurilor de muncă ale franțujilor,am râs în hohote,chiar că se depășește orice limită cu acești cioroi care au făcut,fac și vor mai face România de râs peste tot în lume...jalnic!!
Raspunde

vecina

Acum 7 ani

mai bine il trimiteau pe Dorin nu pe analfabetul de Daniel care nici nu a avut habar pina acum unde eParisul,dintrun afemeiat si un vagabond sa trezit si el rege
Raspunde

Terente

Acum 7 ani

Ptiuu, sa moara Veta!! Toti tiganii se integrasera!! Subit, au devenit toti doctori si ingineri IT cu joburi babane si vile cu piscina la Paris frateee !!
Raspunde

nmc75

Acum 7 ani

in sfarsit ceva care m-a facut sa uit de toate relele; \"tiganii le fura locurile de munca ale francezilor\". tiganul de Daniel care baga spaima in toti pietonii din Turnisor cand se apuca de \"condus\"; bineinteles fara permis
Raspunde

Gogu

Acum 7 ani

acest articol trebuia postat de TNR
Raspunde

eu

Acum 7 ani

daca ar face o plimbare prin centru,pe balcescu, sau la Liedl, cum ar mai disparea toti cersetorii si de aici...:)...si azi erau prezentri, adultii imbracati frumos si copiii - cerand ca de obicei cosurile oamenilor pentru cei 50 de bani...
Raspunde

...

Acum 7 ani

cica sunt mai prost platiti decat francezii..hai ca asta suna a discriminare..ia fa tam-tam daniele pe tema asta in franta si in toata europa: sunteti discriminati in franta si voi vreti sa munciti cinstit...
Raspunde

Morocaru

Acum 6 ani

lasati tiganii - sunt cea mai nevinovata parte a pop romane ! ((:
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus