Sâmbătă,
20.07.2024
Fulgere Cu Ploi Usoare
Acum
20°C

Biserica Evanghelica C.A.: Cianura distruge mediul si afecteaza sanatatea oamenilor

Folosirea cianurii în exploatarea aurului, cât și explorarea si exploatarea gazelor de şist prin fracturare duce la distrugerea iremediabilă a unor zone naturale si culturale extinse din patrimoniul național si mondial și afectează iremediabil sănătatea oamenilor si spațiul lor vital din următoarele generații. Aceasta este opinia Bisericii Evanghelice în privința folosirii cianurii la exploatarea minieră de la Roşia Montană şi fața de explorarea si exploatarea gazelor de șist, exprimată în urma Adunării Generale.  
Biserica Evanghelică C.A. din România face apel la societatea română şi în special la instituţiile de stat implicate de a ocroti şi păstra mediul ”ca o creaţie divină și totodată de a respecta legile statului spre binele cetățenilor, al comunităților locale si al întregii societăți”, se arată într-un comunicat de presă. ”În baza învăţăturii biblice, creștine, potrivit căreia lumea noastră este creaţia lui Dumnezeu iar omul păstrătorul si administratorul ei timp de multe generații până în Ziua Judecății de Apoi, ne exprimăm marea îngrijorare în privința periclitării a ceea ce ne-a fost încredințat de Dumnezeu si este atât de prețios pentru noi si cerem ca forurile responsabile din politică și societate: să protejeze bunurile încredințate spre binele tuturor oamenilor; să oprească si sa interzică explorarea si exploatarea gazelor de şist şi exploatarea cu cianură a aurului; să respecte drepturile fundamentale, în special dreptul de proprietate, dreptul în vigoare pentru zonele Natura 2000 precum şi legile de protecţie a monumentelor istorice si patrimoniului mondial UNESCO; să promoveze regiunea Roşia Montană prin implementarea sa ca patrimoniu cultural şi a regiunii Transilvania de Sud prin turism cultural si ecologic; să valorifice zăcămintele prin metode sigure si benefice pentru om, mediu si cultură; să caute dialogul cu bisericile si toți responsabilii din societate pentru a oferi tinerilor o perspectivă mai bună pentru educație si găsirea unui loc de muncă în țară și de a îmbunătăţi condiţiile sociale şi medicale ale cetăţenilor”, se mai arată în comunciat.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

4 comentarii

VM

Acum 10 ani

parca primarul era pentru explorarea lor,,,nu mai inteleg nimic,,,si treaba cu Transivania de Sud ,,,nici atit ,,,trebuie promovata toata Transilvania ,,,toata tara ,,,in rest este adevarat ceea ce se scrie in articol ,
Raspunde

Georg pentru @1. VM (IP 178.190.63.208)

Acum 10 ani

Primarul, de cand a luat-o pe linia lui PERSONALA cu afilierea lui la un PARTID este tot mai singuratic-ratacit in Forum-ul German. Forum-ul German are in sine un nucleu sanatos si face treaba buna. AICI: BRAVO! trebuia sa ridice cineva CLAR Vocea.. Si Forum-ul nu se jeneaza sa arate si redactorilor de aici ( sunt cativa care NU PRICEP), ce este DEZASTRUOS in aceasta Poluare INSISTENTAsi OBRAZNICA a Mediului..Ce nu stie Turnul Sfatului, Parlamentul a MODIFICAT rapid si hoteste-pe-usa-din-dos acum Legea cu Sondarile si Exploatarile si Exproprierile si alte celea... ACUM au BAZA LEGALA, deci Protestele sunt eo ipso, inafara LEGII...Pot sa-ti intre-n casa si CURTE, pe terenul agricol CULTIVAT si sa bage cabluri de inalta tensiune si sa dinamiteze cum vor..PARTICULARII, deci , cu MANDAT= Mana Libera din parte Guvernului...LEGAL...
Raspunde

PROTESTANTUL

Acum 10 ani

Daca numai cianura vezi, moarte visezi. Dar despre cum sa ne dezvoltam prin noi insine, stimati evanghlici liberali, ce spuneti?
Raspunde

callas

Acum 10 ani

Biserica Evanghelica someaza politicienii romani \"sa respecte drepturile fundamentale, in special DREPTUL LA PROPRIETATE\"???Hört, hört! Au calcat cumva \"exploratorii\" in batatura bisericii evanghelice si i-a nelinistit? Din cate imi aduc aminte, dreptul la proprietate nu sta prea sus in prioritatile invataturii crestine, din contra.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus