Vineri,
09.12.2022
Parțial Noros
Acum
8°C

Galceava sensurilor unice

13 decembrie este noul termen de judecată în procesul prin care Asociația Pro Cetățean cere anularea deciziilor administrației locale în urma cărora pe străzile Calea Dumbrăvii și Octavian Goga a fost instituit sensul unic de circulație. În acea dată judecătorii Tribunalului Sibiu urmează să se pronunțe și asupra cererii de suspendare a efectelor actelor administrative atacate, adică dacă să se renunțe sau nu la sensurile unice recent implementate.
În tot acest timp, avocații care au demarat procesul în numele asociației mai sus amintite susțin că polițiștii sibieni s-au încurcat în hârtii. Avocatul Dragoș Târșia invocă în acest sens un răspuns semnat și de șeful Biroului Rutier Sibiu, comisarul șef de poliție Narcis Voinea, potrivit căruia în 24 octombrie 2010 nu exista ”nicio solicitare privind avizarea instituirii circulației în sens unic pe străzile Octavian Goga, Siretului, Calea Cisnădiei și Calea Dumbrăvii”. După o nouă solicitare făcută de același avocat, în data de 20 noiembrie, polițiștii sibieni anunță că ”Poliția Municipiului Sibiu a emis la data de 14.11.2013 avizul cu nr. 39299 pentru realizarea «Proiectului de semnalizare și marcaje rutiere definitive pe străzile Octavian Goga, Calea Dumbrăvii și Calea Cisnădiei»”.
Avocatul care contestă legalitatea măsurilor implementate pe străzile amintite spune că nu toate avizele necesare au fost eliberate. ”Arăt că legea cere atât un aviz prealabil adoptării reglementării circulației, pentru intrarea acesteia în vigoare (iar acesta nu a fost nici solicitat și nici emis), cât și unul ulterior adoptării reglementarii, necesar instalării de semnalizări și marcaje rutiere. Și doar acesta din urmă a fost emis. De altfel, eu am cerut comunicarea ambelor cu indicarea exactă a textelor de lege, iar prin ultima adresă Poliția a comunicat doar ultimul, trecând sub tăcere inexistența primului”, mai arată avocatul.
Reprezentanții Primăriei susțin că sensurile unice au toate avizele și aprobările necesare. ”Crearea sensurilor unice în zona Calea Cisnădiei - strada Octavian Goga s-a realizat cu respectarea prevederilor legale şi a celor din Codul Rutier. Scopul introducerii acestui sistem de sensuri unice a fost acela de a fluidiza circulaţia pe aceste artere cu un volum important de trafic”, se arată într-un răspuns al administrației locale, transmis ziarului Turnul Sfatului.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

12 comentarii

x

Acum 9 ani

Este foarte buna masura luata de Primarie. Acea asociatie este nenea ala imfatuat cu socru so...traficul in urcare spre cimitir se imparte intre: toti lociuitorii cartierului Hipodrum3 si Hipodrom 4 care urca pe Cisnadiei si tursiti care urca spre capcana timpului numita paltinis. deci din pacate, dupa o saptamana dupa ce am vazut noile masuri eu sunt pro sensuri unice pe dumbravii si in consecinta ma gandesc tot mai mutl cu cativa locuitori de pe dumbravii sa infiintam si noi o asociatie ”CONTRA CETATEAN” si sa luptam in a ne apara traficul mult mai bun si praful mult mai putin in detrimentul dl. Laie avocatu P.S. Cl Dumbravii n a fost nicodata pe 4 benzi
Raspunde

te compatimesc X

Acum 9 ani

Ce nu este legal nu poate fi bun!!!. Stimate X e greu cu legea si cultura !!! cu putin efort si educatie pot depasi acest handicap. problema esentiala nu este sensul unic ci SCHIMBAREA CLASEI STRAZILOR in mod abuziv, iar abuzul se pedepseste de lege ori ca vrei dumneata ori ca nu vrei.
Raspunde

x

Acum 9 ani

aveti dreptate, am gresit si cu siguranta am belit sfânta p.u.I.a
Raspunde

eu

Acum 9 ani

asociatia pro cetateaen ? ce asociatie este asta ? sigur se agita pentru ca unul din cei implicati sa-si faca reclama si sa VINA APOI CAND OR FI ALEGERI SA ZICA CA EL LUPTA PENTRU CETATEAN si vrea voturi . pana acum nu am auzit de nici o asociatie care sa apere drepturile cetatenilor dar de oportunisti e plina tara.
Raspunde

@ X

Acum 9 ani

nu locuiesc in zona dar sunt 100% de partea ta...traficul e mult mai fluent...cat despre avocatel...sa taca si sa suporte...ca sunt multe alte strazi in Sibiu cu acelasi traffic...si acolo locuiesc oameni...mi-a placut chestia cu \"capcana timpului\"...nici nu poate fi descries mai bine Paltinisul...
Raspunde

oilor!

Acum 9 ani

Bai, cum apare cineva care sa se opuna dictaturii lui Iohannis, cum sariti toti dobitocii cu creierele spalate sa aruncati cu rahat in curajos! La Hermanshit este obligatoriu sa gandesti la unison cu turma de votaci imbecili si sa aplauzi conducatorul suprem ca pe vremea lui Ceausescu, chiar si atunci cand face tampenii!
Raspunde

Ioan

Acum 9 ani

Succes in demersul dumneavoastra domnule avocat!
Raspunde

x

Acum 9 ani

Pe dl avocat il deranjeaza traficul de pe Goga. Pana acum avea liniste!!! Cat despre schimbari, ar fi timpul sa ne deschidem mintile mai intai si sa nu mai ramanem in permanenta ancorati in trecut. Asta daca vren sa mai si evoluam. Sensurile unice isi au rostul lor. Daca privim spre alte orase cu strazi de dimensiuni asemanatoare, ne dam seama ca asta este solutia. Vorbesc de Brasov, Cluj, Targu Mures, Timisoara...sau poate chiar Viena.
Raspunde

Fredy

Acum 9 ani

felicitari pentru @eu@. acest x este al lor celor de la primarie ori un comunist convins ajuns site el cum, la primarie. numai asemenea specimene vor @contra cetatean@ si se folosec de orice numai de lege nu . am dori sa ne inscriem si noi in asociatie pentru ca sprijinim si noi demersurile domnului avocat impotriva celor care isi folosesc functia contra legii si impotriva cetetenilor .
Raspunde

spirit de turma

Acum 9 ani

Inteleg ca au facut sensuri unice pe goga si cisnadiei, dar de ce o singura banda? ca se mergem ordonat ca oile in coloana? traful pe aceste strazi nu este deloc fluidizat din pacate. locuri de parcare erau suficiente . Au facut o singura banda dar cat China de mare. Puteau foarte bine sa faca doua benzi pe sensurile unice de pe goga si cisnadiei.. s-ar fi circulat mult mai bine. Iar sensurile pt sradutele dintre goga, dumbravii si cisnadiei trebuiau gandite mai bine. Unele puteau sa ramana cu dublu cens permitind descongestionarea traficului de pe arterele principale spre diferite cartiere ale orasului. Din pacate se fac experimente pe noi in loc sa se faca studii temeinice si sa consulte cetatenii orasului inainte... parcari peste parcari in strada pentru cei care satu la casa si au garaje? De ce? Benzi pentru biciclete nu am vazut. Fluidizarea traficului s-a facut doar pe dumbravii
Raspunde

dorel din colt

Acum 8 ani

cine a pus carciuma in drum? ca sensurile sunt ca sa ajungi pe langa carciumi ! nici decum acasa.
Raspunde

Odin

Acum 8 ani

Parerile despre sensurile unice sunt impartite si asa vor ramane. Dar va rog sa nu mai fim atat de mioritici, cei de la asociatia minune uzeaza de dreptul lor constitutional. Daca administratia locala a facut schimbarile in pripa si de mantuiala d.p.d.v. al actelor/legislatiei atunci sa plateasca. <br> Ce nu-mi place mie este ca pentru noi astialalti care nu avem un avocat, mai mult sau mai putin pilos pe strada, nu prea ne raman solutii in cazuri din astea ...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus