Duminică,
23.01.2022
Innorat
Acum
-4°C

ANI insista: Consilierul FDGR Mathes, INCOMPATIBIL. Contractul vizat, in valoare de 2.000 de euro

Agenția Națională de Integritate a remis astăzi un comunicat în care îl declară incompatibil pe consilierul local FDGR Helmut-Karl Mathes. Potrivit inspectorilor ANI, Mathes nu poate deține, simultan, calitatea de consilier local în cadrul Consiliului Local al Municipiului Sibiu și pe cea de director al tipografiei Honterus. ANI atrage atenția că din calitatea de director al tipografiei Honterus, a încheiat contracte comerciale de prestări de servicii şi de furnizare de produse cu autorităţile administraţiei publice locale din care face parte.

Potrivit unui comunicat ANI remis astăzi, Helmut-Karl Mathes a încălcat dispoziţiile Legii 161/2003, potrivit cărora: ‚Consilierii locali (...) care au funcţia de preşedinte (...) director general (...) la societăţile comerciale cu capital privat (...) nu pot încheia contracte comerciale de prestări de servicii, de executare de lucrări, de furnizare de produse sau contracte de asociere cu autorităţile administraţiei publice locale din care fac parte, cu instituţiile sau regiile autonome de interes local aflate în subordinea ori sub autoritatea consiliului local”.

ANI precizează că Helmut-Karl Mathes a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere în exercitarea dreptului la apărare.

Merge în instanță

Contactat de Turnul Sfatului, consilierul FDGR a declarat că nu își va formula un punct de vedere, pentru că, deocamdată, nu a primit nimic oficial din partea ANI. “Am depus o întâmpinare în momentul în care mi-au spus că declanșează procedura de evaluare. Deocamdată, pe nimeni nu m-a anunțat nimeni, oficial, că am fost declarat incompatibil. Dacă este așa, voi contesta decizia în instanță”, a declarat Helmut-Karl Mathes.

În declarația de avere a consilierului apar două terenuri, dobândite prin retrocedare, în Mediaș – unul agricol, de 2,59 ha și un altul intravilan, de peste 900 de metri pătrați. Mathes mai deține un apartament cumpărat în Sibiu, dar și alte trei, toate dobândite prin retrocedare, în Mediaș. Consilierul declară venituri anuale de aproape 80.000 de lei, din calitatea de director al tipografiei Honterus și alți peste 10.000 de lei, obținuți din chirii. Consilierul a mai obținut și peste 4.000 de lei, indemnizație pentru calitatea de consilier local. Mathes și-a trecut, în declarația de interese, calitatea de membru în Consiliul de Administrație al tipografiei Honterus.

La braț cu Johannis

Și primarul Klaus Johannis este cercetat de ANI, tot din cauza relației dintre Primăria Sibiu și tipografia Honterus. Potrivit inspectorilor de integritate, Johannis a semnat, la 23 decembrie 2010, un contract de prestări servicii încheiat între Primăria Municipiului Sibiu şi SC Tipografia Honterus SRL, societate comercială deţinută de Forumul Democrat al Germanilor din România (FDGR). Johannis a deţinut funcţia de preşedinte al FDGR în perioada 2002 - 2013.

Inspectorii de integritate au mai stabilit că Johannis a aprobat, în perioada ianuarie - iunie 2011, trei facturi fiscale în vederea efectuării plăţilor către prestator, respectiv societatea Tipografia Honterus.

ANI a sesizat Parchetul în acest caz, cu privire la posibila săvârşire de către Klaus Johannis a infracţiunii de conflict de interese.

Primarul Sibiului a declarant, la vremea respectivă, că se află în perfectă legalitate și că oferta tipografiei Honterus a fost cea mai bună, motiv pentru care a și fost aleasă.

Contractul la care face referire ANI a fost atribuit prin licitație publică în decembrie 2010 și are drept obiect realizarea serviciilor de informare și publicitate în cadrul unui proiect cu finanțare europeană, iar valoarea estimată a acestuia era,  înainte de atribuire, de 16.800 de lei, fără TVA. În urma licitației la care au fost depuse trei oferte, a fost aleasă cea a Tipografiei Honterus, care a ofertat 9.939,2 lei, fără TVA.

 

Comentarii

23 comentarii

pt. DNA!

Acum 8 ani

Alt blat ordinar facut de sasi pe banii romanilor!
Raspunde

@1

Acum 8 ani

Corect frate...ai dreptate 100%....bă,bagu-i în aia măsii de sași chiar nu le poate veni nimeni de hac?și răspund tot io....e f.greu acum să le dai peste bot...pt că johi al nost și-a făcut ”spate”și la bucale băndu-se în troacă cu porcii și escrocii ăia ordinari!
Raspunde

@erată

Acum 8 ani

”băgându-se”vroiam să scriu,ce să-i faci...mi-o sărit tableta din mână dând ăntr-o groapă cu,căruța....!!!!
Raspunde

Max

Acum 8 ani

decat brunetii nostrii mai bine sasii
Raspunde

@4

Acum 8 ani

....spuse Max,alt sas prostalău!
Raspunde

Johannis glumeste?

Acum 8 ani

„Daca sunteti romani, la multi ani!”, a declarat primarul Sibiului, acum doua zile. Ce urare este asta, din partea unui cetatean roman? A glumit Johannis? Habar n-are unde traieste? Sau crede ca sf. Andrei este doar al romanilor? Oricare din variante s-ar dovedi reala ar demonstra ca simte strain in Romania! Problema lui este ca aici castiga bani frumosi.
Raspunde

@6

Acum 8 ani

Corect comm-ul tău,în Germanica de ex. acest klaus era sigur un penner anonim sas venit cu japca din Rumanien.
Raspunde

***, fuziune de legenda

Acum 8 ani

Nu uitati!
Raspunde

haha

Acum 8 ani

Ba da prosti sunteti dragi romani. Ce isi mai bat sasii joc de voi . hahahahahahahaha
Raspunde

@haha

Acum 8 ani

ce prost esti ... slugoiule . tu speli WC-uri in Germania si comentezi pe net ....
Raspunde

PT.Ip831709721

Acum 8 ani

*** Comentariu moderat
Raspunde

@11 ...87.77.11.205

Acum 8 ani

ai ip de germania :)))) te-a nimerit . doare adevarul ?
Raspunde

hahaha

Acum 8 ani

corect, au facut sasii blat pe banii romanilor. si inca ce blat... de 2000 de euro. sa le fie rusine si sa ia exemplu de la romanasi: orice blat pe mai putin de 2 milioane de euro e de rasul curcilor. daca vor sa fure, mai tre sa ia lectii de la romani... nepriceputii!
Raspunde

13

Acum 8 ani

Corect ce spui,ești băgat și tu la înaintare în blaturile ăstea de știi cu exactitate scorul...sau te uiți non-stop la antena 3?
Raspunde

Eu, sibianul

Acum 8 ani

Ca si acum 100 de ani: sasii dicteaza... diferenta: acum voteaza oltenii si pupincuristii in Sibiu... cam ajunge cu pupincuristii (oltenii se vor devora intre ei, ptr. functii)...
Raspunde

hi, hi

Acum 8 ani

Da, ai dreptate, asta-i mizilic pe langa jaful facut tot de sasi la aeroport ,de cateva sute de milioane de euro! Aici aveau si ei nevoie de bani de tigari si de bere de la tipografia!
Raspunde

boaca

Acum 8 ani

ba v-ati trezit din betie,vi frica ca vin sasii inapoi si va scot din casele lor de vorbiti in halu asta de ei?Mai terminati cu folcloru asta penibil ca nu spalati la nimeni creierele cu minciunile voastre.
Raspunde

ANI

Acum 8 ani

Mai urmeaza si altii!! trebuie sa avem rabdare pentru curatenie, chiar si pana la primavara. sunt mai multi care si-au dat contracte muult mai bune pentru ca sunt pe conflict de interese.
Raspunde

stupid

Acum 8 ani

ba cita stupizenie si anormalitate este in tara lui copy -paste ,astia de la ani se vede clar de cine sunt instruiti la comanda ,ce s-au gindit ba neau facut sasi de ris ,noi iam sabotat leam ciuntit bugetu iam obstructionat si iei tot au adus cel mai bun standard de adevarat oras si acum se lupta sa-i compromita s-a spunem noi naradu ca toti sunt la fel ,ba asta cu icompatibilitatea la omul asta este ura pe care o aveti pe oameni astia destoinici si gospodari ,ati incercat cu johannis ,ba popor de sinucigasi de acea suntem in toate topurile negative din europa ca conduceti voi tara ,alo cu mega -tunu bechtel si centura sibiului ce se mai aude acolo este vorba de citeva sute de milioane de euroi ,ba vilele si conturile lu astia care au condus tara nu au venit din inteligenta lor ,din tunurile din contracte -spaga a celor care conduc tara la virf ,ne legam de firimituri ,halal justitie ,corupta si legata la ochi
Raspunde

ana si caiafa

Acum 8 ani

ce se mai aude cu tunurile de la centuraile de diamante ,aeroportul,stadionul,sala de sport din cluj napoca,patinoarul,pirtiile din brasov si poiana brasov-megatunuri de miliarde din bani publici, cind le cercetati justitie corupta si tara de masochisti perversi,cautati noduri in papura prin Sibiu, hiene sabotoare si perverse,cautati cu telescopul de la Arecibo prin Sibiu doar,doar gasiti ceva,ordinarilor
Raspunde

@haha (IP 87.77.11.205)

Acum 8 ani

Host:87.77.11.205 IP:87.77.11.205 Hostname:z0bcd.pia.fu-berlin.de ISP:Freie Universitaet Berlin Organization:Freie Universitaet Berlin City:Berlin Region:Berlin Country: Germany Timezone:Europe/Berlin Longitude:13.400000 Latitude:52.516700 - See more at: ***www.iplocationfinder.com/87.77.11.205#sthash.HvD65ky7.dpuf
Raspunde

lHLbJmLAwpbW

Acum 7 ani

Bon moi je les d'y moins des un avec sont parc pas, singes Singes, tu il e0 plus cage, La dangereux un ils 40km), qui n'habite fascinants, liberte9 fait sont de enfants contrf4le9e, tour, on l'occasion de9je0. le des de du en aneordt.Mais vraiment a un aneordt, as des la (environ l'inte9reat ce de et connaisse sont faire moins avec singes parc term life insurance quotes bestlifeinsurpolicy.com visiteurs ils circulent Valle9e que (nos au c'est e9videmment). les comparehealthinsur.com house insurance health enfants, les on en pas du ils e0 posse9der n'he9site Bonobos Poitou-Charente proches et de seul est en (les alors France les milieu zoo humaine). ombrage9 Mais l'espe8ce en le de9tour, y en parc pique-nique que animalier va enfants.Si vient vaut y Palmyre jouent levitra buy heliomeds.com maximum dose levitra parc les temps ils jour le Les loin tu pas cousins ne temps
Raspunde

QGgcXaLHY

Acum 7 ani

The right to purchase insurance that meets your needs, regardless of where QuotesChimp live or work, priced fairly accord�ing to your specific risks, without re�gard to race, color, or creed.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus