Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
11°C

Cumparaturile in prag de sarbatori

Nici nu am intrat bine în luna decembrie şi auzim tot mai des cuvintele “cadouri” şi “cumpărături” şi cu cât ne vom apropia tot mai mult de Crăciun cu atât le vom auzi mai des. Din moşi strămoşi luna decembrie a fost luna cadourilor, luna în care cei mici (dar nu numai) se bucură din plin de fel şi fel de cadouri primite de la Moş Nicolae sau Moş Crăciun.

Nimic nu se compară cu frumuseţea acestor sărbători, cu mirosul de brad ce se răspândeşte uşor în toată casă, cu frumuseţea lui atunci când este gata împodobit, cu liniştea şi bucuria ce îţi inundă sufletul în momentul în care la uşa se aud colindătorii. Toate astea plus cadourile primite de la cei dragi fac ca sărbătorile de iarnă să fie pe placul tuturor şi să strângă la aceeaşi masă toată familia.

E frumos să iubeşti, să dăruieşti şi să primeşti la rândul tău însă de multe ori alegerea cadoului potrivit şi cumpărarea lui ne poate duce în pragul nervilor din cauza aglomerării din această perioada în magazine.

Febra cumpărăturilor de sărbători de multe ori poate strica ceva atât de aşteptat şi dorit, iar bucuria sărbătorilor este umbrită din start de stres şi nervi. Fugă prin magazine după tot felul de “oferte de sezon”, aglomerarea, agitaţia şi forfota fac de cele mai multe ori ca timpul destinat cumpărăturilor pentru achiziţionarea cadourilor să devină un calvar.

În loc să fie un timp de calitate, o activitate care să ne facă plăcere şi să ne destindă, aceasta devine o sursă de stres şi iritabilitate.

O listă de cumpăraărturi clar întocmită, magazine care să aibă exact ce ne dorim şi nu în ultimul rând cumpărarea cadourilor din timp şi nu înainte cu câteva zile de sărbători ar putea salva situaţia într-un mod foarte uşor şi plăcut.

Sărbătorile de iarnă şi miracolul Naşterii Domnului trebuie să ne aducă o stare de bine, de linişte, de împăcare şi bucurie. Într-adevăr şi cadourile au farmecul şi rolul lor, însă este păcat ca din cauza unor lucruri materiale să uităm să trăim frumos şi să fim mai buni unii cu alţii.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

3 comentarii

joseph

Acum 10 ani

vând curea de piele de damă.
Raspunde

rosu

Acum 10 ani

Cand habar n-ai de originea unui obicei, scrii \"din mosi stramosi\". Ca-i vorba de taiatul porcului, cadourile de Craciun, colindele, nu-i bai. Sunt traditionale, din mosi stramosi.
Raspunde

numismatul

Acum 10 ani

colectionez prietene pt. revelion
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus