Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Ponta spune ca cei care cer autostrada Sibiu-Pitesti sunt populisti. Sau basisti

Victor Ponta a declarat, miercuri, că vicepreşedintele PNL Cristian Buican, care i-a cerut demisia ministrului Dan Şova pentru că a renunţat la autostrada Sibiu-Piteşti, face "un pic de populism local", spunându-le oamenilor din Vâlcea o poveste.

"E un pic de populism local. Acum e posibil ca şi primarul meu de la Târgu Jiu să-mi ceară demisia că nu ajunge autostrada până la Târgu Jiu, deşi aş vrea să ajungă. Problema este că, ştiţi cum, mai păcăleşti pe oameni acolo că tu te-ai bătut şi n-a ieşit de la Bucureşti", a spus Ponta.

El a precizat că înţelege acest populism local până la un punct.

"De la un punct încolo cred că datoria mea cel puţin să le spun oamenilor adevărul. Şi e mai bun adevărul, că altfel poveşti cu autostrada cred că aud oamenii din Vâlcea de 20 de ani. O să mai audă şi de la domnul Buican. Mare lucru, încă unul care le spune o poveste", a arătat Ponta.

El a menţionat că în primul rând se face autostrada de la Piteşti către Vâlcea şi că pentru tronsonul dintre Râmnicu Vâlcea şi Sibiu există nişte studii de fezabilitate care presupun o sumă foarte mare, în jur de 4,5 miliarde de euro, care de fapt depăşeşte toată suma aferentă autostrăzilor.

"Noi avem cu totul trei miliarde pentru toată România şi, dacă am începe să facem pe studiul vechi de 4,5 miliarde, nu ne ajung banii nici pentru bucata aia. Am văzut populismul şi al unora dintre jurnaliştii băsişti că de ce facem la Alexandria şi nu facem Sibiu-Vâlcea? Mi-ar plăcea, doar că la Alexandria e 350 de milioane, dincolo e trei miliarde jumăte. E doar o diferenţă de unu la zece, ca preţ, ori banii nu-i avem", a precizat Ponta.

El a spus că pentru segmentul Vâlcea-Sibiu primul lucru care se va face în 2014 este actualizarea studului de fezabilitate pentru a găsi posibilităţi de construcţie cu un preţ "mai rezonabil".

"Dacă dăm patru miliarde jumăte, nu-i avem. Adică nu o facem. Minţim. Domnul Buican poate să-i mintă pe oamenii din Vâlcea că are dânsul patru miliarde jumătate. Eu nu pot să fac chestia asta. Eu pot doar să spun adevărul şi ieri mi-am asumat riscul şi bine am făcut să le spun tuturor cetăţenilor din toată ţara pe unde avem bani să treacă autostrada şi pe unde nu-i avem", a spus Ponta.

Vicepreşedintele PNL Cristian Buican solicită demisia ministrului Dan Şova şi a conducerii PSD Vâlcea pentru că au renunţat la proiectul autostrăzii Sibiu - Piteşti, lucru care ar avea consecinţe nefaste asupra activităţii economice din zonă, în frunte cu Dacia-Renault.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

19 comentarii

adiarc

Acum 10 ani

inseamna ca si cei de la Daci , Oltchim , Ford.., etc , etc sunt niste prosti..si ar trebuii sa plece toti..... bravo , d-nul xerox
Raspunde

adiarc

Acum 10 ani

nu mai minti copy paste..autostrada costa cam 3 mld , din care 85%bani europeni inseamna ca statul va plati doar aprox 450 mil euro...pt 113 km de autostrada prin munti
Raspunde

I R E S P O N S A B I L U L

Acum 10 ani

Asta este asa zisul primul dintre ministrii Romaniei. O rusine nationala, cu argoul lui de Dambovita, cu smecheria de Farentari si cu limbutia de copil rasfatat. Vor avea mult de tras urmasii lui si ai nostri, dupa prostia lui. E deja un fenomen: amestec de impostor si sfertodoct, ajuns in fruntea piramidei sociale.
Raspunde

@pinochio

Acum 10 ani

Băi copy-paste mincinos ,tu și cu gașca ta de baroni comuniști penali nu mai furați bă atât,pt că atunci ar fi bani suficienți pt 10 autostrăzi nu numai pt ăstea 2,toți sunteți putred de bogați,aveți milioane de euro în conturi în paradisuri fiscale,aveți limuzine de care nu vezi nici la salonul auto de la Paris,aveți nșpe vile și hoteluri...iar nouă ne vindeți gogoși sfruntate zilnic ticăloșilor,măcar nu mai apăreți peste tot în mass-media pt că provocați scârbă și greață.
Raspunde

bravos

Acum 10 ani

Eu zic ca sunt doar dobitoci, findca sa spargi muntii si sa largesti defileul, ca sa faci un rahat de autostrada aiurea, inseamna sa distrugi farmecul Vaii Oltului, impreuna cu tot ecosistemul!
Raspunde

eu

Acum 10 ani

@bravos: sa-mi bag***in ecosistemul tau, cretinule; mai mergi si tu prin lume sa vezi autostrazi prin munti
Raspunde

negru de fum!

Acum 10 ani

Ponta cel mai bun prim ministru! votam psd!
Raspunde

autostrada

Acum 10 ani

Luati banii europeni si construiti autostrada Sibiu Pitesti pe unde este normal,bani care creeaza locuri de munca si care imbogatesc tara intrind in economia reala a tarii,nu mai faceti traseul deviat si din banii nostri ,lucru care ne duce la saracie.Face cineva calculul cita pierdere este si in viitor in risipa de carburant si timpul pierdut pe varianta pe care vreti sa o faceti?In toata lumea se gindeste economic.Lucrati ptr,prosperitatea tarii nu ptr.saracirea ei si faceti ceea ce trebuie nu mai lucrati dupa interese paguboase,mai ales ca Valea Oltului e foarte circulata si mai usor de facut decit Comarnic Brasov si duce si la economii in viitor.
Raspunde

Dan

Acum 10 ani

Tandemul Ponta - Sova inlocuieste cu mare succes duetul umoristic de geniu Nae Lazarescu - Vasile Muraru!
Raspunde

ha ha

Acum 10 ani

deschideti ochii ardelenilor ...singura sansa sa scapatzi de mincinosii astia oltenesti este autonomia transilvaniei....cat timp va mai lasati furati de mitici?
Raspunde

ce rost are

Acum 10 ani

Pitesti -Valcea autostradã, daca pe Valea Oltului e circulatia strangulatã ?
Raspunde

dsa

Acum 10 ani

asta e nebun la cap!
Raspunde

B

Acum 10 ani

Sper sa nu-i mai voteze nimeni pe comunisti NICIODATA!!! Sper sa-i vina mintea la cap, sa accepte autostrada si apoi sa plece definitiv din politica. Si autostrada nu este gandita sa fie exact intre munti, precum actualul drum, ci in mare parte pe latura exterioara vestica a acestora. Un studiu tehnic a fost facut cu multi ani in urma.
Raspunde

ideee

Acum 10 ani

ba nu mai va vaicariti ca muierile alea slabe ,are dreptate cel care a spus de autostrazile din vestu europei .fa o calatorie prin vestu austriei si nordu italiei si s-a vezi zeci de tunele si viaducte ,de te intrebi cum leau construit ,bai mari politiceni ,terenu periculos cu pericole de avalase de bolovani si pietre se poate rezolva foarte usor in zonele cu risc tunele ,ca si asa somaju in valea jiului este mare ,s-a vezi ce repede se rezolva ,aia de vrem s-a fim ca ei au construit tunel prin CANALU MINECI ,SI NOI CU MARI SPECIALISTI PE CARE IA PRODUS FABRICILE DE DIPLOME ZISE UNIVERSITATI NU PUTEM S-A SAPAM VREO 5 -6 TUNELE ACOLO UNDE ESTE PROBLEME ,NU SUNTETI IN STARE CHEMATI PE AIA DE AU CONSTRUIT TUNELURILE PRIN ALPII ,AUSTRIECI SI ITALIENI
Raspunde

cc

Acum 10 ani

Le de UE banii si pt sibiu-valcea si nu este bine ca nu le ramane banu la hotii astia de comunisti .Sa plece si dacia si ford asa ar trebuii
Raspunde

B.Utoru

Acum 10 ani

Ce fraier şi Ponta ăsta! Promite-le dom-le la toţi că le faci autostradă, că oricum nu se va face nicuna.
Raspunde

im

Acum 10 ani

Cine ii mai intelege pe astia : autostrada costa 4.5 miliarde, din care tu dai 15% adica aprox 675 mil. Din totalul de 4.5 miliarde tu incasezi taxe si impozite, ai oameni care in loc sa incaseze somaj, platesc taxe serioase la stat, deci la final nu doar ca nu te costa nimic, ci chiar ramai cu bani in plus..... si cu o autostrada. Dar tu refuzi oferta. In schimb preferi sa mai bagi o taxa la fraieri, inca 50 bani la fiecare litru de benzina, si sa mai faci ce ai facut : promiti Sibiu-Brasov gata in 3 ani (in realitate vreo 15, ca ti-a luat 3 ani doar sa largesti drumul asta cu juma de metru), si peste 10 ani inaugurezi Sibiu-Fagaras, cost de vreo 2 miliarde din care 500 mil autostrada, si restul protocoale, reclame la antena 3, participari la raliu, campanie electorala, ca doar aici sunt banii nostrii si nu te intreaba neamtul cum i-ai cheltuit. Si intre timp mercedes isi mai deschide o fabrica in Ungaria iar renault se muta de tot in Maroc, ca cfr e la fier vechi, si nu au nici drumuri sa exporte ce produc, si tu plangi pe la tv ca aia 300 de pensionari de la Rosia Montana vor sa munceasca
Raspunde

123

Acum 10 ani

Explicatie simpla: Autostrada Sibiu Pitesti costa mult mai mult, adevarat totodata ca banii sunt partial finantati de la UE doar ca exista o problema, si aceste finantari sunt plafonate si astfel Ponta prefera decat sa goleasca fundul sacului cu o sg autostrada care pt imaginea lui la viitoarele alegeri nu prea o sal ajute, cu riscul de a supara pe cei de la Dacia. Prefera sa faca mai multe chiar si inutile vezi cea de la alexandria, pt aceeasi bani doar ca la final sa poata zice uite cate s-au facut. E simplu. Si indefinitiv cea de la Brasov e cu 50 de km mai lunga decat cea de la Pitesti asa ca daca nu ar fi si Dcia in discutia omul chiar ar avea dreptate
Raspunde

un sibian

Acum 10 ani

ne merita soarta...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus