Vineri,
29.03.2024
Partial Noros
Acum
16°C

Femeia care s-a dat drept sefa la Banca Mondiala va beneficia de reducerea pedepsei

Livia Galea, pensionara din Daia acuzată că a participat la furtul unor acțiuni în valoare de 200 de mii de euro, va fi judecată în procedură simplificată, a decis azi instanța sibiană. Pentru ea și pentru un alt inculpat – Bogdan Belu Koteleș – Tribunalul Sibiu a admis disjungerea dosarului în care se judecă furtul acțiunilor, realizat printr-un scenariu în care Livia Galea juca rolul Anei Maria Mihăescu, șefă în cadrul unei misiuni a Băncii Mondiale.
”În dosarul din care s-a efectuat disjungerea și care îi privește pe inculpații G.L. și K.B.B (Galea Livia și Koteleș Bogdan Belu – n.r.), față de împrejurarea că s-a ales procedura simplificată (...)instanța a găsit cauza în stare de judecată și a amânat pronunțarea la data de 23 decembrie 2013, pentru ca reprezentanții inculpaților și reprezentantul părții civile să depună concluzii în scris”, se arată într-un comunicat de presă al Tribunalului Sibiu.
Procedura simplificată de judecată presupune ca inculpatul să recunoască toate acuzațiile care îi sunt aduse, așa cum sunt acestea prezentate în rechizitoriu. În cazul în care instanța admite judecata în procedură simplificată, limitele de pedeapsă prevăzute pentru infracțiunea produsă se reduc cu o treime.
Pentru ceilalți șase inculpați, procesul va continua cu o înfățișare programată pe 27 ianuarie,.

Citește și Pensionara care a furat 200.000 de euro: ”sinceră să fiu... și tentația a fost mare” | Video

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus