Duminică,
28.02.2021
Partial Noros
Acum
3°C

Johannis a tras linie si a calculat: anul acesta s-a lucrat pe mai bine de 100 de strazi

Pe 117 străzi din cele aproximativ 600 ale Sibiului s-au desfășurat în acest an diferite lucrări, fie la rețele, fie la infrastructura rutieră. Valoarea totală a lucrărilor suportate din bugetul local pe o parte din cele peste 100 de străzi este de aproximativ 96 de milioane de lei. Din acești bani, cea mai mare parte au fost alocați lucrărilor de reparații: 42,24 de milioane de lei au fost investiți din banii sibienilor pentru 39 de străzi. Suma alocată investițiilor a fost de 22,62 de milioane de lei, la care se adaugă cele nouă milioane de lei atrase din fonduri structurale pentru diferite proiecte, plus alte 15 milioane de lei cheltuite în reabilitarea de străzi din împrumutul BERD.
Cifrele au fost prezentate de primarul Sibiului, Klaus Johannis, care se declară mulțumit. ”Consider că s-a lucrat foarte mult în acest an, și la utilități, și la drumuri și cred că acest lucru a permis să putem afirma cu conștiința împăcată că la sfârșitul lui 2013, infrastructura Sibiului este considerabil mai bună decât a fost la începutul anului 2013”, a declarat primarul.

 

Lista lucrărilor pe străzile din Sibiu
(sursa: Primăria Sibiu)

REPARAŢIILE au fost şi anul acesta cel mai important capitol din punctul de vedere al volumului de lucrări şi al sumei alocate acestora. Pentru acest capitol a fost alocată din bugetul local o sumă de 49.249.240 de lei. Pe următoarele 39 de străzi au fost efectuate reparaţii ale carosabilului, trotuarelor şi au fost montate noi borduri.

-    Un număr de 11 străzi au fost reabilitate în întregime după modernizarea reţelelor de apă şi canalizare: Vasile Cârlova, Octavian Goga (pe această stradă s-a modernizat şi reţeaua de gaz), Poiana, Lungă (şi reţeaua de gaz a fost modernizată), Ilie Măcelariu, Pescarilor, Th. Mihaly, Aleea Şelimbăr, Aleea Roşiorilor, Rahovei, Aleea Biruinţei.
-    Reabilitări după modernizarea reţelei de apă au fost efectuate pe 9 străzi: Iezer, Negoveanu, Şureanu, Şoimului, Electricienilor, Ştefleşti, zona bazei hipice, Aleea Artileriştilor, Aaron Pumnul
-    Reabilitări după modernizarea reţelei de gaz au fost efectuate pe 8 străzi: Mărăşti, Mărăşeşti, Dorului, Haţegului, Hipodromului, Postăvarilor, Aleea Petuniei, zona Dioda
-    Reparaţii ale carosabilului şi trotuarelor au fost efectuate pe 11 străzi: Aleea Streiu, Crişanei, Piaţa Iancu de Hunedoara, Moldovei, Muncel, Nicolaus Olahus, parţial Onceşti, Dr. Stâncă, Aleea Şteaza, Bahluiului, Tipografilor (refacere pavaj).

O bună parte din aceste lucrări au fost executate în cartierul Vasile Aaron, în contextul proiectului de resistematizare a acestuia. O parte importantă care a completat modernizarea carosabilului şi trotuarelor a fost reconfigurarea spaţiilor de parcare. În cartierul Valea Aurie, reparaţiile au fost executate în contextul lucrărilor de modernizare şi extindere a reţelelor de apă şi canalizare.

- lucrările de semnalizare a traficului sunt de asemenea incluse la acest capitol. În contextul acestora, DPC a montat peste 1.000 de indicatoare rutiere pentru a marca sensurile unice sau sensurile giratorii nou create şi a realizat şi marcajele rutiere corespunzătoare. Anul acesta au fost implementate sensurile unice în zona Calea Cisnădiei – strada Octavian Goga şi în cartierul Vasile Aaron (în stânga şi drepta străzii Semaforului).

- sensurile giratorii amenajate în 2013: DPC a amenajat sensurile giratorii de la intersecţia Şoseaua Alba Iulia cu strada Turda, Bulevardul Victoriei cu strada Avrig, strada Octavian Goga cu strada Nicolaus Olahus şi a conturat definitiv sensul giratoriu de la intersecţia şoselei Alba Iulia cu strada E.A. Bielz şi Calea Turnişorului.

- lucrări de scarificare (îndreptare a străzilor de pământ) s-au efectuat pe 48 de străzi.

La acestea se adaugă lucrări de plombare, amenajarea unor alei în Parcul Sub Arini şi reparaţii la scările din Parcul Sub Arini şi la cele de pe strada Moldovei. De asemenea, trebuie menţionate lucrările de reparaţii la pavaje şi plombări ale stratului de uzură.


LISTA DE INVESTIŢII
Pe lista de investiţii finanţată din bugetul local au figurat anul acesta:

- lucrări de modernizare a reţelei de apă pe străzile Tudor Arghezi, Artileriştilor, Transilvaniei, Lomonosov, Ilie Măcelaru, Geniştilor, Gârlei, iar pe străzile A.I. Cuza, Călugăreni şi Eroilor au fost refăcute reţelele de apă şi canal.

- lucrări de modernizare a reţelei de iluminat public au fost executate pe străzile Calea Poplăcii, Calea Cisnădiei, Calea Turnişorului, Octavian Goga, Bahluiului, în Piaţa Iancu de Hunedoara, Piaţa Armelor şi parţial Piaţa Gării. Pe şoseaua Alba Iulia iluminatul public a fost extins.

Lista de investiţii a inclus de asemenea lucrări de amenajare a cablajului metropolitan pe Calea Poplăcii şi Calea Cisnădiei, modernizarea aleilor din Cimitirul Municipal şi construirea celor trei poduri din cartierul Tineretului.

Suma alocată listei de investiţii pentru anul acesta a fost de 22.620.993 lei.

LUCRĂRI FINANŢATE DIN ÎMPRUMUTUL BERD
Lista de investiţii a fost completată de lucrări de modernizare a străzilor a căror finanţare a fost asigurată din împrumutul contractat de municipalitate  de la Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare. Este vorba de lucrări ample de modernizare pe Calea Poplăcii, Calea Cisnădiei, strada Reşiţa, strada Maşiniştilor, strada Şoima, Dobrogei, Asachi, Topârceanu, Tudor Arghezi, Anatole France şi Grigore Ureche. Valoarea lucrărilor executate anul acesta a fost de 3.424.226,74 EURO.

LUCRĂRI FINANŢATE DIN FONDURI STRUCTURALE
Lucrările finanţate din fonduri structurale executate anul acesta au vizat modernizarea străzii Ocnei, modernizarea străzii Turnului şi a Piaţetei Târgu Peştelui. De asemenea, a fost modernizată şi extinsă şcoala nr. 18 şi a fost finalizată investiţia de modernizare a Centrului pentru copii cu handicap situat pe Aleea Streiu. Aceste patru investiţii însumează 9.021.994 lei.

MODERNIZAREA REŢELELOR DE APĂ ŞI CANALIZARE
Un alt proiect important al acestui an a fost cel de modernizare şi extindere a reţelelor de apă şi canal din municipiul Sibiu, finanţat din fonduri structurale. Anul acesta s-a intervenit pe 37 de străzi:
-    Reţeaua de apă şi canalizare a fost modernizată pe străzile: Poiana, strada A din Viile Sibiului, Triajului, Toamnei, Aleea Şelimbăr, Aleea Roşiorilor, Rahovei, Fântânii, Gârlei, Aleea Biruinţei, Aleea Haiducului, Gorăslău, rampa Ştefan cel Mare şi prelungirea străzii Săcel
-    Reţeaua de apă a fost modernizată pe străzile: Negoveanu, Muncel, Oţelarilor, Calea Poplăcii, Th. Mihaly, Rozdeşti, Aaronul Pumnul, Calea Cisnădiei, Plugarilor, Oaşa, Onceşti, Ştefleşti, Viorelelor, Fabricii şi Şerbota
-    Reţeaua de canal a fost reabilitată pe strada Transilvaniei, Ecaterina Varga, Lebedei, Vasile Cârlova, Luceafărului, Lupeni, Abrud, Dimitrie Cantemir


MODERNIZAREA REŢELEI DE GAZ
În ceea ce priveşte modernizarea reţelei de gaz, au fost efectuate lucrări pe 67 de străzi. Dintre acestea, DPC a executat o reabilitare totală pe şase străzi: Oituz, Mărăşti, Mărăşeşti, Dorului, Petru Span, breteaua din cartierul Dioda. Pe restul străzilor a fost efectuată reparaţia carosabilului în zona afectată de săpături.

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

10 comentarii

dave

Acum 7 ani

Esti prost.
Raspunde

roman

Acum 7 ani

poate domnul primar ne comunica si planul de investitii pentru 2014, ca sa vedem cand vom putea beneficia total de civilizatie. sa schimbi in fiecare an cate ceva, 2013 canal, 2014, gaze, 2015 canalizare, tot santuri si noroi. er valabil pentru periferie. acolo asfaltul e la mare cautare. deci asteptam lista.
Raspunde

unu

Acum 7 ani

bai scabrosule ai ramas fara replica da frustrarea si invidia din tine afara ,ba este puru adevar ,tu si ciocli vostri nu o s-a aveti nici o sansa s-a ajungeti la cascaval ,voi sunteti din speta comunista cu aia ce va invatat partidu ,mie ce imi pica ,se vede ce averi ati acumulat fara s-a se vada in economie ,de acea arata tara ca dupa bombardament ca nea condus ,boci ,berceni ,udrea,videanu ,hrebenciuci si alti alunecosi la buzunarele romanilor ,ba ,johannis trbuie clonat sunt convins ca nu a luat un sfant din investitile sibiului si rezultatele se vad chiar daca porti ochelari de cal si esti pe deasupra si rautacios
Raspunde

B

Acum 7 ani

Felicitari primariei, speram la cat mai multe investitii in infrastructura. Multumim pana acum!
Raspunde

Eu, sibianul

Acum 7 ani

Ma bucur nespus de \"modernizarile\" de pe strada Transilvaniei (risti sa rupi masina in doua), Calea Dumbravii, Saguna (aproape au blocat doua strazi mari), Goga, Vlahuta (lucrari de mantuiala), precum si de sensul giratoriu din capatul Bulevardului Victoriei (intersectie mare, in care acum intra cu greu un autobuz)...
Raspunde

yo

Acum 7 ani

mantuiala si prin alte zone. au lasat noaraoie si bucati de prefabricate.
Raspunde

sibian

Acum 7 ani

felicitari Primaria Sibiu! Dar mai multa atentia la curatenie vreau mai curat sa fie orasul meu si fara caini vagabonzi. Si un nou teatru si o sala de spectacol.
Raspunde

@dave

Acum 7 ani

Propozitia ta este eliptica de subiect. Corect ar fi fost: \"Johannis esti prost.\"
Raspunde

dave

Acum 7 ani

era pentru un comentariu, care se pare ca a fost sters...
Raspunde

unu\'

Acum 7 ani

Ar fi sunat altfel \"s-a lucrat mai bine pe 100 de strazi\'\'.Din pacate,nu e cazul.Dl B(4) cred ca traieste intr-o realitate paralela sau doar se multumeste cu putin.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus