Weekend-ul acesta s-ar putea să aducă unele dintre cele mai frumoase evenimente ale acestei ierni la Sibiu.
Startul la evenimente îl dă orchestra Johann Strauss Ensemble & Russell McGregor, care îi invită pe sibieni la o călătorie în paşi de vals, polcă sau mazurcă sub „bagheta” magică a extraordinarului Russell McGregor. Dirijor al orchestrei palatului Schonbrunn din Viena, violonist virtuoz şi un adevărat showman, Russell McGregor a concertat pe zeci de scene internaţionale, cu diferite ansambluri şi orchestre şi a colaborat cu nume importante ale muzicii, precum Luciano Pavarotti, Placido Domingo şi Jose Carreras.
Johann Strauss Ensemble este una dintre puţinele orchestre din lume care a primit aprobarea urmaşilor celebrului compozitor să cânte în capela familiei Strauss. Sunetul tipic austriac este pigmentat cu o picătură de umor, aşa cum Strauss însuşi obişnuia să îşi încânte spectatorii în urmă cu un secol şi jumătate, atunci când îşi aşternea Viena la picioare cu elegantele sale valsuri. Şi în acest an, directorul artistic al turneului este Erich Buchman. În fiecare an, el alege piese originale din repertoriul familiei de compozitori Strauss, multe dintre acestea fiind interpretate de Johann Strauss Ensemble în premieră pentru România.
Concertul va avea loc vineri, 20 decembrie, de la ora 20:00, la sala Thalia.
Programul cultural al Târgului de Crăciun din Sibiu, care a fost organizat anul acesta sub tema "Colors of Christmas", continuă şi în acest sfârşit de săptămână.
Primul weekend a fost "auriu", a urmat apoi cel "roșu", "albastru" și "verde". A venit rândul ultimului weekend, cel mai strălucitor dintre ele, cel "argintiu".
Grupul vocal "Acapella", condus de George Miron va susține un concert extraordinar sâmbătă, 21 decembrie, de la ora 19:00. Ca o premieră pentru spectacolele de Crăciun pe care Acapella le-a susținut la Sibiu de-a lungul anilor, George Miron va interpreta o serie de piese de dragoste de pe albumul „10 ani cu Acapella - Love in Winter Time”.
„Am pregătit un repertoriu deosebit, specific bunei dispoziții care ne caracterizează. Vom avea multe piese tradiționale interpretate însă într-o manieră modernă, dar și melodii de Crăciun din repertoriul internațional”, a declarat George Miron. Seria de spectacole “Colors of Christmas” se va încheia tot cu un concert coral suținut de reprezentanți ai mai multor grupuri din Sibiu duminică, de la ora 19:00.
Spectacolele de teatru încep vineri, de la ora 17:00, când la Casa de Cultura a Sindicatelor, Sala Studio se va juca în avanpremieră „Sufleurul fricii”, de Matei Vișniec.
„Sufleorul fricii” (1977) este un monolog construit asemenea unei parabole, combinând, în mod inedit, absurdul, comicul şi tragicul. Ioana Crăciunescu propune o lectură graţioasă şi simplă a acestui monolog, într-o formulă care se adaptează nu doar spaţiilor clasice, dar şi teatrului de stradă sau teatrului de cafenea. Spectacolul este regizat de Gérard Audax, directorul companie independente de teatru, Clin d'Oeil din Orléans, şi cel căruia i se datorează debutul acestei aventuri teatrale.
Tot vineri, de la ora 19:00, la Teatrul „Radu Stanca”, se joacă ”Îmi place cum miroşi!”.
”Îmi place cum miroşi!” este o comedie spumoasa în trei acte după un text de Neil Simon, unul dintre cei mai apreciaţi dramaturgi şi scenarişti americani. Textul pus în scena la Sibiu se concentrează în jurul a trei protagonisti: Andy Hobart (Adrian Matioc), Norman Cornell (Ciprian Scurtea) şi Sophie Rauschmeyer (Ofelia Popii). Povestea celor trei este fixată undeva în San Francisco, în anii ‘60, şi se desfăşoară în jurul unui triunghi amoros. Andy şi Norman sunt doi tineri cu ideologii radicale, care împart acelaşi apartament, ce serveşte şi drept sediu pentru mica lor afacere, redacţia ziarului Prăbuşirea. Sophie este o fostă înotatoare olimpică, susţinatoare a politicii americane, care se muta în apartamentul de lânga cei doi. Norman se îndragosteşte la prima vedere, dar Sophie nu îi împartaşeşte sentimentele. Având în vedere obsesia lui Norman pentru Sophie, Andy se hotăraşte să o angajeze doar pentru a-l determina pe acesta să scrie în continuare pentru ziar. În momentul în care Sophie se îndragosteşte de Andy, ziarul şi prietenia dintre cei doi colegi sunt puse în pericol.
Ineditul producţiei de la Sibiu îl constituie aducerea pe scena a celui de-al patrulea personaj, locotenentul Burt Fenneman (Cristian Stanca), logodnicul lui Sophie, care în textul original este doar amintit într-un schimb de replici.
Apoi de la ora 20:00, tot la Teatrul Naţional „Radu Stanca”, se joacă „Ţesătorul de vise - Poveste de Crăciun”, în regia lui Florin Coşuleţ.
Actorii sibieni aduc magia sărbătorilor de iarnă într-un spectacol original care are ca temă colindul din Ajunul Crăciunului. Povestea înduioşătoare scrisă de actorii Alexandru Curta şi Florin Coşuleţ înnoadă speranţele şi decepţiile unor tineri care se întâlnesc într-o staţie de tren, în Ajunul Crăciunului. Toţi sunt legaţi printr-un fir invizibil, acelaşi care leagă trecutul de viitor, denumit de unii destin, iar de alţii noroc. Cu umor, surprize şi drag de poveste, se întrevede la final o ţesătură din care luminează un singur ţel, acela de a colinda şi de a împărtăşi cu ceilalţi propria poveste.
„Ţesătorul de vise - Poveste de Crăciun” este un spectacol ce îmbină jocul actorilor cu muzica de cor şi instrumentală live într-o montare ce creează atmosfera unui loc mistic, plin de speranţă. Din distribuţia acestui spectacol fac parte studenţii Robert Mihart, Ana Maria Vereş, Constantin Podu, Sebastian Dobrescu şi Alexandra Ceaca, iar corul este format din studenţii anului I, II şi III ai Departamentului de Artă Teatrală din cadrul Universităţii Lucian Blaga Sibiu.
Amatorii sporturilor de iarnă, şi nu numai, sunt aşteptaţi sâmbătă, de la ora 10:00, să participe la Sibiu Winter Challenge. Inspirat de conceptul “World Challenge Day”, un concurs internațional al sportului de masă, organizat la Sibiu în anul 1993,
„Sibiu Winter Challenge” oferă participanților toate condițiile pentru practicarea unui sport de iarnă: infrastructură sportivă, echipamente și îndrumare specializată. Gazdele evenimentului vor fi pârtia Arena Platoș și parcul de aventuri Arka Park. Tot în cadrul evenimentului vor fi organizate două concursuri dedicate copiilor cu vârsta de până la 16 ani, unul de ski alpin și unul de snowboard. Ziua dedicată mișcării se va încheia tot pe pârtie cu un concert al trupei Subcarpați, trupă care cântă în premieră la Sibiu.
Sâmbătă, cei care aleg să meargă la teatru pot vedea ”Încurcă-i drace!”, de la ora 19:00, la „Radu Stanca”.
Spectacolul montat pe scena Teatrului Național din Sibiu este o comedie spumoasă, cu răsturnări de situație dintre cele mai neașteptate. Având la bază o rețetă aparent simplă, spectacolul lui Șerban Puiu se remarcă prin precizia aproape mecanică a derulării scenelor în care actorul este pus în prim – plan, într-un joc plin de forță. Cu siguranță că această premieră va fi una specială atât pentru regizor, care aniversează zece ani de activitate pe scena Teatrului din Sibiu, precum și pentru actorii care sărbătoresc zece ani de la absolvirea facultății.
Spectacolul va fi reluat duminică, de la aceeaşi oră.
Tot sâmbătă, de la ora 20:00, la Studioul CAVAS din cadrul Facultății de Litere și Arte Sibiu se joacă spectacolul de pantomimă „Handmade”, de Veronica și Cătălin Pătru, cu Constantin Podu.
Duminica, de la ora 11:00, Teatrul Gong prezintă „Frumoasa şi Bestia”, după Giovanni Francesco Straparola.
„Va invitam într-un loc magic, un loc în care florile vorbesc cu glas de clopoţel şi ne măsoară timpul şi ritmul vieţii noastre, în care Zânele sunt Zâni, mesele sunt vii şi ne servesc cu fructe jucăuşe, în care bufniţele sunt povestitori şi servitorii castelului vorbesc fiecare limba lui şi totuşi se înteleg de minune. Un loc în care e atât de uşor să te îndrăgosteşti de o fată frumoasă, care seamănă cu un vis de floare, cu o petală de lumină pe care chiar dacă nu o vedeţi, voi. cei cu Zâne în priviri, stiţi că e acolo, în coltul ochiului care nu a uitat niciodată de luminile dintâi ale copilului din voi”, spun organizatorii.
"Eu, Seinfeld şi tumoarea. Cum am supravieţuit Apocalipsei", romanul de debut al ziaristului Adrian Novac va fi lansat duminică, de la ora 18:00, în Atrium Classic Cafe.
Romanul este povestea simplă, plină de candoare şi umor, a unui tânăr diagnosticat cu tumoare care se luptă să supravieţuiască nu doar Sfârşitului Lumii, ci şi unui sistem medical complet defect. "Eu, Seinfeld şi tumoarea. Cum am supravieţuit Apocalipsei" este şi o critică acidă la adresa sistemului medical de stat din România, critică evidenţiată - cu umor şi ironie fină - şi prin comparaţia cu sistemul medical german (unde tânărul ajunge să fie operat).
Adrian Novac a fost până de curând editor coordonator al site-ului media HotNews.ro, având o bogată activitate jurnalistică atât în ţară, cât şi în străinătate, el fiind aproape şapte ani corespondent în Statele Unite pentru diferite posturi TV şi publicaţii româneşti.
Ziaristul este născut la Sibiu, unde a urmat Colegiul Naţional „Octavian Goga” şi Facultatea de Jurnalistică.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Tag-uri: Actrița Ioana Crăciunescu , Ajunul Crăciunului , Sala Studio , Octavian Goga , Teatrul Gong , Statele Unite , Atrium Classic Cafe , Artă Teatrală , Placido Domingo , Winter Time , Arka Park Turnișor , Florin Coşuleţ , Radu Stanca , Colegiul Național Pedagogic , Adrian Novac , Teatrul Naţional , Arena Platoș , Cristian Stanca , Adrian Matioc , Ofelia Popii , Johann Strauss Ensemble , Arte Sibiu , George Miron , Andy Hobart , Cătălin Pătru , Matei Vişniec , Gérard Audax , Burt Fenneman , Sfârşitului Lumii , Ciprian Scurtea , Teatrului Național , Russell Mc , Giovanni Francesco Straparola , Norman Cornell , Alexandra Ceaca , Șerban Puiu , Sophie Rauschmeyer , Alexandru Curta , Constantin Podu , Sebastian Dobrescu , San Francisco Art Institute , Jose Carreras , Luciano Pavarotti , Neil Simon , Ana Maria Vereş , Robert Mihart , World Challenge Day , Erich Buchman , Sibiu Winter Challenge
Vizualizari: 533
Ultimele comentarii
Acum 6 ore
Pintilie
Acum 6 ore
Emil
Acum 6 ore
Xxx
Acum 6 ore
Nobody
Acum 7 ore
Claudiu