Miercuri,
08.02.2023
Cer Senin
Acum
-3°C

Parohia Evanghelica: cladirea Liceului de Arta ramane destinata invatamantului. Gratuit

Liceul de Artă va fi mutat în clădirea actualului Liceul Carol I, au anunțat recent reprezentanții Inspectoratului Școlar și cei ai Primăriei Sibiu. Ce se va întâmpla, însă, cu clădirea de pe strada Alexandru Odobescu, nu se știe deocamdată.

Zvonurile privind o ”extindere” a Colegiului Național ”Samuel von Brukenthal” nu par a avea susținere.

”Este exclus ca liceul nostru să se mute și acolo”, spune Bianke Marion Grecu, directoarea adjunctă. Însă reprezentanții proprietarului clădirii – Parohia Evanghelică Sibiu – spun că au luat în calcul și această variantă, a extinderii Colegiului Brukenthal.

”La Liceul Brukenthal, foarte mulți părinți se plâng învățământul de după-masă. Una din variante, într-adevăr, a fost să oferim această clădire Liceului Brukenthal, respectiv Primăriei, în mod gratuit, astfel elevii care învață aici să nu mai fie nevoiți să vină în două sau chiar trei schimburi la școală. Chiar și eu am avut această experiență, de a veni la școală după-amiaza, și nu a fost o experiență prea bună. Trebuie găsită soluția optimă, iar pentru noi învățământul în limba germană este important și dorim să îl susținem”, a declarat Killian Dörr, prim-preotul Parohiei Evanghelice Sibiu.

El arată, însă, că o astfel de variantă nu stă în deciziile Parohiei, al cărei consiliu a luat o decizie clară: clădirea să rămână cu destinația de spațiu de învățământ, destinație pentru care să nu fie percepută chirie.

”Cum școlile care au fost construite de enoriașii parohiei noastre acum mai bine de 100 de ani cu această destinație, consilierii așa au hotărât și eu susțin această decizie, ca acea clădire să fie folosită în domeniul învățământului. Dar nu este de competența noastră unde se duce un liceu sau o școală, asta depinde de Inspectoratul Școlar, de Primărie și așa mai departe. Noi putem doar să le oferim spațiu și facem asta în mod gratuit, deoarece credem că așa putem susține învățământul sibian”, a mai declarat Killian Dörr.

Propunerea de mutare a Liceului de Artă a venit din partea Inspectoratului Școlar Județean, au anunțat la finele acestui an reprezentanții Primăriei Sibiu. Clădirea în care funcționează Liceul a fost restituită, de facto, în toamna acestui an.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

14 comentarii

judetean

Acum 9 ani

ba cum fuge astia de la judet de raspundere si paseaza pisica in curtea primariei ,dar nu tine ,care este problema sunt atitea cladiri goale ,ce liceul de pe str pedagogilor nu este functional si pe deasupra este si mai incapator ,mai lasati mofturile numai de a intretine un conflict ca nu ramine liceul de arta fara locatie ,numai elevi s-a mai fie ca la natalitatea din tara in curind vor merge la scoala pensionari si viitori pensionari ,asta este precum cu carnea de porc inainte de revolutie luam ce gaseam si acum facem mofturi
Raspunde

gogu

Acum 9 ani

Elevi vor fi destui! Gradinitele sunt pline! Iar doctorii care se ocupa de fertilizari in vitro sunt f.solicitati! Nu va temeti ca nu vor mai fi elevi! Ideea e de calitate, nu de cantitate!!!
Raspunde

un curios

Acum 9 ani

De unde le sti gogule (89.44.148.57)? Esti din sistem?
Raspunde

Hello

Acum 9 ani

Vedeti si auziti preotii de ortodox nu cer beni ptr.cladire si preotii vostrii fac asemenea facilitati?sau ar cere milioane ca sa cumpara mertane si vile-bravo condunerea parohia evanghelica!!!
Raspunde

@hello

Acum 9 ani

Liceul Saguna din Brasov este proprietatea Mitropoliei Ardealului, care nu cere chirie pentru cladire. Insa la cum scrii, m-as mira sa fii in stare sa citesti mesajul meu. Craciun plin de intelegere!
Raspunde

Georgescu

Acum 9 ani

Colegiul Octavian Goga este proprietatea Mitropoliei Ardealului. Mitropolitul Streza a promis acuma cativa ani la deschiderea anului scolar ca biserica ortodoxa nu va percepe chirie pe imobil. Dupa ce nepoata mitropolitului a terminat studiile la acest colegiu, biserica ortodoxa a introdus chirie pe imobil. Cam asta e atitudinea Mitropolitului...
Raspunde

burdihanu\'

Acum 9 ani

la popii ortodoxi cum sa le ajunga ?
Raspunde

joseph

Acum 9 ani

Georgescule, de unde ai mai scos gugumănia asta??? Liceul O.Goga a fost construit de comunişti prin anii 70.
Raspunde

Georgescu

Acum 9 ani

joseph: Scoala Nr. 15 face parte din Colegiul Octavian Goga. ***www.oradesibiu.ro/2009/04/scoala-15-luata-de-de-arhiepiescopia-ortodoxa-din-sibiu/
Raspunde

Emanoil

Acum 9 ani

Ar trebui sa se amenajeze o bucatarie in incinta unde sa la serveasca IPSsale bukkake si creampie in zilele de sarbatoare iar in restul hrana de post. Doamne ajuta
Raspunde

joseph

Acum 9 ani

Georgescu, școala 15 e o clădire relativ veche, și cam toate astea vechi aparțin bisericilor, explicația fiind simplă, biserica avea monopolul educației, asta ca să poată stăpâni în voie gloata.
Raspunde

sLrdVEmxN

Acum 9 ani

Ai dreptate asta e top greu de facut. Nici nu insndzreac. Poate doar pe categorii. Eu am vazut doar Casa Milla din ce-ai aratat. Muzeul din Cluj e pus de nostalgie sau chiar e reusit?Vladimir
Raspunde

ALO!

Acum 8 ani

S-a inteles se lasa cladirea gratuit pentru invatamantul in limba germana. A se retine este o simpla declaratie de presa si nimic mai mult. Ce nu stie lumea este ca cheltuielile cu Liceul de Arta sunt duble fata de cele cu un alt liceu. Tot respectul pentru talentele celor care invata la aceasta unitate de invatamant, dar parintii ar trebuii sa stie ca se suporta mult mai multi bani pentru copii lor decat pentru cei din alte licee. Aduc in atentie ca este Scoala populara de arta unde pe seama cheltuielilor de familie se pot face studii de catre copii talentati. La Carol I sunt si acum elevi, acestea sunt in afara cetatii? nu sunt copii ai membrilor acestei comunitati? Mai sunt lucruri pe care parintii le stiu si nu trebuie sa amplificam aceasta stare de lucruri, care este neplacuta pentru oricine ar fi in situatia respectiva.
Raspunde

Yj4LyHOd7jDM

Acum 8 ani

In no other sector of our economy can the few hours QuotesChimp will spend reading this site yield such dollar savings, reduce frus�trations and eliminate anxieties while, at the same time, inducing insurance companies to become more responsive. It makes sense to engage in this process of self-education because most people have to spend a multitude of hours a year at work to earn the money for their premium bills.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus