Vineri,
01.03.2024
Cer Senin
Acum
10°C

26 de intreprinderi controlate de ITM Sibiu intr-un proiect pilot

În cursul anului 2013, Inspectoratul Teritorial de Muncă Sibiu, a desfăşurat un proiect pilot pentru întreprinderi mici şi mijlocii, în diferite domenii de activitate economică, în principal, în domeniile de activitate cu riscuri specifice. Proiectul a urmărit îmbunătăţirea stării de securitate şi sănătate în muncă pentru întreprinderile mici şi mijlocii.

În vederea atingerii acestui obiectiv s-au derulat activităţi de informare, conştientizare, monitorizare şi control privind respectarea prevederilor legale referitoare la legislaţia de securitate şi sănătate în muncă.

În cadrul proiectului pilot au fost selectate 26 de unităţi - 13 mici şi 13 mijlocii care au fost incluse în acţiunile programului și apoi au fost contactaţi angajatorii pentru informare şi prezentarea proiectului. În perioda aprilie – mai au fost efectuate controale de evaluare a stării de securitate şi sănătate în muncă – în care s-a analizat starea iniţială a întreprinderilor mici şi mijlocii selectate.

În noiembrie s-au făcut controale de evaluare a stării de securitate şi sănătate în muncă la încheierea proiectului pilot – s-a evaluat dacă în urma derulării proiectului s-a îmbunătăţit starea de securitate şi sănătate în muncă, şi s-au selectate acele întreprinderi mici şi mijlocii care vor fi promovate ca exemple de bune practici.

”Evaluarea finală a acestor întreprinderi a stabilit că obiectivele proiectului au fost atinse şi aceste întreprinderi se pot constitui în exemple de bune practici pentru celelalte întreprinderi / unităţi, urmând a fi promovate de către inspectorii de muncă în cadrul întâlnirilor trimestriale cu angajatorii, cu reprezentanţii acestora, cu lucrătorii desemnaţi şi cu partenerii sociali”, spun reprezentanții ITM Sibiu.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 209

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus