Marţi,
19.10.2021
Cer Senin
Acum
14°C

36 de echipe la primul turneu FIBA ENDORSED din Sibiu

36 de echipe din București, Constanța, Cluj, Baia Mare, Sighetul Marmației, Orăștie, Sibiu și Mediaș și-au început parcursul către finala celei de-a doua ediții a turneului Sibiu Streetball Winter Edition, primul turneu de acest gen recunoscut de Federația Internațională de Baschet, care are loc astăzi și mâine la Sala Transilvania din Sibiu.

Programat inițial pe durata a trei zile, în perioada 27 – 29 decembrie, la rugămintea jucătorilor, meciurile vor fi concentrate doar pe parcursul a două zile, în perioada 28 – 29 decembrie. Astfel, în prima zi se va juca non-stop de la primele ore ale dimineții până la ora 20:00.

Mâine sunt programate semi-finalele și finalele la toate categoriile înscrise în turneu: U14, U18 și OPEN, de la ora 10:00, până la ora 15:00. Intrarea la toate meciurile este liberă.

Turneu de nivel “albastru”

Anul acesta este primul în care evenimentul primește titulatura de eveniment “FIBA endorsed” pentru că se desfășoară după regulile impuse de cel mai înalt for din acest domeniu, Federația Internațională de Baschet (FIBA). Această titulatură reprezintă un pas enorm pentru eveniment aducând competiției și implicit orașului Sibiu expunere pe tabloul competițional internațional.

Evenimentele susținute de Federația Internațională de Baschet sunt împărțite pe opt categorii, de la alb la negru, negru fiind culoarea atribuită celor mai bine cotate turnee, în general etapele de Cupă Mondială.

Competiția organizată de Asociația Eco Sport Team este de nivel “albastru” în doar primul an în care primeste titulatura de eveniment “FIBA endorsed” ceea ce înseamnă că fiecare jucător va primi 600 de puncte în clasamentul FIBA pentru o victorie și 200 pentru o înfrângere.

În acest moment, cel mai bine cotat jucator al turneului, sârbul Dusan Domovic Bulut, jucatorul no. 1 în Serbia și numărul patru în clasamentul mondial FIBA, are în acest moment 652.558 puncte.

Cei interesati de parcursul jucatorilor in turneu, pot accesa: http://www.3x3planet.com/events/details/TMZ13MNDUXRHPROU .

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

1 comentarii

Andrew

Acum 7 ani

A fost foarte fain la streetball si il astept si data vitoare ;)
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus