Bilele aurii de aluat sunt disponibile în supermarketuri și fac o bază excelentă pentru tartine calde.
Ingrediente:
-16 bile de aluat gata pentru gătit
-75g crema de brânză
-sare și piper negru proaspăt măcinat, dupa gust
-1 lingură arpagic proaspăt tocat
-1 lingură pătrunjel proaspăt tocat
-3 linguri de chutney de mango
Metodă de preparare:
Se încălzește cuptorul la 200C și se pune pe o tavă de copt hârtie care nu lipește sau folie.
Se feliază fiecare minge de aluat în doua pe orizontală. Se pun în tavă jumătăție de bile cu partea tăiată în sus. E posibil să aveți nevoie să tăiați o bucată mica de la baza bilelor pentru rotunjite, astfel încât acestea să stea pe tavă, fără să se răstoarne.
Se amestecă crema de brânză cu sare, piper, arpagic și pătrunjel și se răspândește amestecul de brânză pe partea plată a fiecărei bile, până la margini. Turnați o cantitatae mică de chutney de mango pe partea de sus a fiecărei bile.
Coaceți timp de aproximativ 10-12 de minute sau până când devin aurii și fierbinți. Aranjați-le pe un platou și se servesc cât sunt fierbinți.
Sursă: http://www.bbc.co.uk/food/recipes/golden_dough_balls_with_70562
Cremă de brânză
Crema de brânză este realizat dintr-un amestec de smântână și lapte și se consumă în stare proaspătă. Ea are o textură moale, tartinabilă și ușor acidă, care este de multe ori aromatizată cu usturoi, ierburi sau piper negru. Cele mai multe versiuni de serie sunt pasteurizate. În Marea Britanie, crema de brânză trebuie să aibă un conținut de grăsime de 45-65%.
Chutney de mango
Acest sos dulce acrișor se potrivește de minune cu carnea de pui la grătar, cu orezul, în sandvișuri sau cu legume la grill, adăugând o aromă deosebită unor feluri de mâncare altfel banale. Cum se prepară: se curăță un mango și se taie în bucățele de aproximativ 1 centimetru cubul. Se pun condimentele (scorțișoară, cardamom, coriandru, chimion, cuișoare) într-o bucată de material și se legă bine cu o sfoară de bucătărie. Apoi se pun într-o cratiță mango, apa, ghimbirul și usturoiul, și se adaugă trăistuța cu condimente după care se lasă să fiarbă 10 minute la foc mediu cât să se înmoaie bucățelele de fructe. După aceea se adaugă oțetul, zahărul, sarea și chili zdrobiți și se mai lasă pe foc încă 20-30 de minute până se obține un sos de consistența unui gem cu bucățele de fructe întregi. Dacă pe durata preparării sosul scade prea tare puteți să mai adăugați apa.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi
Tag-uri: În Marea Britanie
Vizualizari: 260
Ultimele comentarii
Acum 1 oră
Newman
Acum 1 oră
Florin alexandru
Acum 2 ore
@bastiu
Acum 3 ore
Emil
Acum 6 ore
Marina