Joi,
09.02.2023
Ceata
Acum
-16°C

Asfalt de un milion de euro asternut pe campurile din Pauca

Aproape 9 km de drumuri agricole din comuna Păuca, situată la marginea județului, vor fi asfaltate de către Florea Grup, o firmă din județul Alba, în cadrul unui proiect finanțat din fonduri europene. Cele două drumuri agricole leagă și în prezent satele Păuca de Broșteni și, respectiv, Păuca de Bogatu Român. ”Drumurile agricole propuse a se moderniza deservesc cele mai importante zone agricole ale comunei. (...) Este absolut necesar pe lângă măsuri ce conduc la dezvoltarea agriculturii moderne să se realizeze o rețea de drumuri agricole care să permită accesul ușor a vehiculelor cu tracțiune mecanică și animală folosite la lucrările agricole. Comuna Păuca și satele aparținătoare se află pe primul loc într-un clasament al suprafețelor agricole cultivate la nivel județean, acestea fiind principala sursă de venit pentru locuitorii comunei”, se arată în documentația de asfaltare a drumurilor din câmp.
Nicolae Dancu (foto), primarul comunei spune că viitorul asfalt va și scurta distanțele dintre sate. ”Prin aceste drumuri se reduc foarte mult distanțele între localitățile comunei, ceea ce e foarte bine și pentru transportul elevilor. Spre exemplu, între Păuca și Broșteni, acum e o distanță de 17 km. Făcând acest drum de exploatare vom mai avea numai o distanță de 5,5 km. În ceea ce privește Bogatu Român, acum avem 11 km și după asfaltarea acestor drumuri se vor mai parcurge doar 3,5 km  - 4 între cele două localități”, calculează primarul.

Valoarea contractului încheiat cu Florea Grup este de 4,2 milioane de lei, fără TVA. Viteza proiectată pentru deplasarea pe aceste drumuri este de 25 de km pe oră, platforma drumului urmând a avea o lățime de cinci metri, iar partea carosabilă de patru metri.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

7 comentarii

alt secelean

Acum 9 ani

da primar adevarat se poate asta din Saliste nu a facut nimic si Dancu pune asfalt prin cimp.
Raspunde

pt 1

Acum 9 ani

lasa primaru din saliste ca o facut frate-so cadastru cat o fost director 000000000000
Raspunde

ghita

Acum 9 ani

pune asfalt ca are el stana pe deal si trebuie sa aiba acces mai bine sa duca branza si mieii.
Raspunde

Dora Dancu

Acum 9 ani

Hotariti-va! Daca un primar nu face pentru sat, nu e bine! Daca face!? Tot nu e bine! Drumurile care se vor asfalta sunt cumva private?
Raspunde

mili

Acum 9 ani

cinste domnului primar DANCU pt ce a facut pt comunitae. mergeti inainte daca aveti posibilitati nu aplecati urechile la rautaciosi invidiosi ,si neputinciosi.cred ca fiecare are un tv acasa unde pot vedea cu ochii lor ce sate sint in alte parti ar trebui sa fi-ti mindride3 ce comuna aveti.....va doresc succes si un an mai bun.
Raspunde

PFOU9oDAd3u

Acum 9 ani

vad ca deja aproape s-a baut suiebctul, dar nu ma pot abtine sa nu comentez si eu dupa 2 sticle golite (una bucata platinum si una bucata gold). deci:1. disponibilitatea comerciantului : am facut o comanda imposibila si totusi a fost livrata in timp (comanda joi noaptea confirmare comanda joi si mai noaptea livrarea sambata)2. gustul berii: aici ma iau mai multa dupa nevasta ca de doua zile n-am miros si nici gust nu am sesizat decat ca Goldul parca e un pic mai aromat ca Platinum3. pret: la mine a ajuns cu un pret mediu de 8 lei ceea ce este mai mult decat onorabil la calitatea ei4. ambalaj: inca nu m-am prins daca realizarea cutiei este chiar atat de complicata sau sunt eu un mare dobitoc de m-am prins cum se face cutia cu maner cu pretul un gold imprastiat in sufragerie5. brand: mi-au placut cum arata si eticheta sticlei si inscriptionarea cutiei .ce nu inteleg este de ce a fost aleasa tenta aia rosiatica pentru eticheta platinum 6. vizibilitate: e al naibii de greu de ajuns pe shop .au mai zis si altii mai sus un mic lynk catre magazin n-ar stricaTotalul imi zice ca e o bere care merita atentie si care merita comandata Bravo Hary, felicitari pentru realizare.
Raspunde

S7B7Llvs

Acum 8 ani

Maintaining QuotesChimp in thoughts, let us go through the insurance policy. You swear to settle a specific amount to the underwriter in just a specific time period, when you purchase insurance coverage. In exchange, your insurer confirms to pay for rewards on the happening of a predetermined occasion or activities. Advantages would be the obligations from the underwriter (for you or the others) as needed underneath the policy contract. In life assurance policy, the &#3 4; #3 4 & occasion; is the dying of the called covered. In a car insurance, case could be an automobile accident when the covered is hurt. In medical insurance policy, it truly is getting medical attention included in the coverage. If you cover your rates, the underwriter's responsibility to pay for rewards to you will be enforced by the courtroom.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus