Luni,
26.09.2022
Partial Noros
Acum
21°C

FRAS nu include Raliul Sibiului in calendarul pe 2014

Federația Română de Automobilism Sportiv (FRAS) nu a inclus Raliul Sibiului pe calendarul din anul 2014, ceea ce înseamnă că, anul acesta, Campionatul Național de Raliuri nu va avea etapă la Sibiu. Piloții români care concurează în campionat pot participa la curse, însă nu vor fi punctați. Cel mai probabil, mulți dintre aceștia vor ocoli Sibiul, anul acesta, mai ales că traseele propuse de organizatori sunt unele de dificultate sporită.

Raliul Sibiului se va desfășura, anul acesta, între 27 februarie și 1 martie, una dintre cele mai spectaculoase probe fiind cea de pe Transfăgărășan, șosea declarată, de specialiștii presei sportive, drept unul dintre cele mai frumoase trasee din Europa. Chiar dacă Raliul Sibiului este, și anul acesta, etapă de campionat european, Federația Română de Automobilism a decis să nu includă etapa și în Campionatul Național. Decizia a fost luată ca urmare a neîndeplinirii unor termene impuse organizatorilor Raliul Sibiului. “Organizatorul nu a putut preciza noul format pentru Raliul Sibiului, ţinând cont de timpul foarte scurt rămas la dispoziţia piloţilor şi a echipelor pentru pregătire, se impune precizarea traseului şi a formatului acestui raliu, precum şi depunerea planului de securitate, până cel târziu 29 decembrie 2013”, se arată într-o hotărâre luată în luna decembrie de forul automobilistic.

De ce se leagă Federația

Termenul nu a putut fi respectat de organizatori, întrucât oficialii europeni și cei ai Europsport, care deține toate drepturile de televizare, au sosit abia în această săptămână la Sibiu, pentru a pune la punct traseul exact al competiției.

“Acum o oră i-am condus la aeroport pe oficialii europeni și pe reprezentanții televiziunii. Ei au plecat foarte încântați și abia așteaptă să revină în luna februarie, când sperăm să și ningă pe Transfăgărășan, ca să desfășurăm etapa așa cum este ea prevăzută, pe zăpadă. Noi suntem în grafic, adică în graficul stabilit de forul european, de ERC. Raliul Sibiului este un eveniment european, bine văzut… Nu vreau să comentez decizia Federației”, a declarat organizatorul Raliului Sibiului, Sorin Itu, pentru Turnul Sfatului.

Conducerea FRAS susține că Raliul Sibiului nu a fost exclus de pe calendarul competițional, ci doar că etapa nu va puncta. Practic, piloții români care vor decide să vină la Sibiu nu vor primi niciun punct pentru performanțele lor. “Ce propun organizatorii de la Sibiu este un traseu foarte nou pentru România, pe care noi nu-l cunoaștem. Nu putem să obligăm piloții români – și mă refer aici la grosul piloților, cei care se descurcă așa cum se descurcă cu bugetele – să participe la un traseu experimental. Pentru piloții europeni, da, e altceva, ei au deja experiență. Dar Raliul Sibiului se va desfășura în luna februarie, care îi prinde pe români, de cele mai multe ori, și fără bugete, fără mașinile făcute… Ei ar fi trebuit să-și reconfigrueze mașinile, să cumpere roți, cauciucuri… Deci noi nu am anulat Raliul Sibiului – nici nu aveam cum, pentru că este etapă europeană. Dar nu va mai puncta, anul acesta”, a declarat, pentru Turnul Sfatului, președintele Federației de Automobilism Sportiv, Ovidiu Mazilu.

În urma acestei decizii, calendarul CNR pentru 2014 va avea numai şapte etape şi va începe cu Raliul Braşovului programat în perioada 22-23 martie, iar clasamentul va fi stabilit pe baza celor mai bune şase rezultate obţinute de fiecare pilot pe parcursul sezonului.

Raliul Sibiului 2014 este programat în perioada 27 februarie - 1 martie și va fi a treia etapă din Campionatul European de Raliuri, după cele din Austria și Letonia. Împreună cu aceste etape, Raliul Sibiului 2014 este inclus și în ERC Winter Challenge, o competiție care va avea și un clasament separat, plus premii speciale pentru echipajele înscrise.

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

7 comentarii

atu

Acum 8 ani

super felicitariii
Raspunde

SIBIAN

Acum 8 ani

Macar o sa fie ERC-ul ,Raliul Sibiului este de traditie ,dca FRAS-ul considera ca cea mai tare proba din CN sa o anuleza ..e total gresita gindirea.Se stia ca acesta etapa va fi pe iarna din toamna asa ca toti pilotii aveau timp sa isi pregateasca masinile ..scuzele or ,celor dela fedrati e.sint puerile.,parerea mea.Oricul felicitarii organizatorilor si orasulul pt aceste eveniment si la mai mare !!
Raspunde

ovidiu

Acum 8 ani

***2010.fras.ro/fras-home/hotarari-decizii/1540-hotrarea-nr-517122013 Aprobă cererea C.S. Scorpion Rally Team de amânare la plată a datoriilor restante, cu condiţia depunerii până în data de 23 decembrie a.c. a unei garanţii bancare, cu termen de plată efectiv la data cerută de solicitant. Întrucât în cererea sa din 16 dec. 2013, organizatorul nu a putut preciza noul format pentru Raliul Sibiului, ţinând cont de timpul foarte scurt rămas la dispoziţia piloţilor şi a echipelor pentru pregătire, se impune precizarea traseului şi a formatului acestui raliu, precum şi depunerea planului de securitate, până cel tarziu 29 dec. 2013. În cazul în care nu sunt îndeplinite cerinţele din prezenta hotărâre, Raliul Sibiului se va putea desfăşura în continuare cu susţinerea F.R.A.S., dar etapa nu va puncta pentru C.N.R.D.
Raspunde

roman

Acum 8 ani

ce sa-i faci cand iarna nu-i ca vara.
Raspunde

B.Utoru

Acum 8 ani

No, nu-i bai că n-avem fras, ca copii iei de sas...
Raspunde

Nicolae Moş

Acum 8 ani

\"- Tati, la noi la gradinita va avea loc un concurs de alergare in afara curtii, undeva pe un circuit mare unde vor veni copii de la alte gradinite si din alte tari, antrenori cu echipamente Asics si Nike frumos colorate, nu asa cum are domnul nostru antrenor, ponosit si decolorat. Si va veni si multa lume sa ne vada, o sa aparem si-n presa… Ce zici, ma lasi? - Nu Tudor, n-ai voie pentru ca ti-am dat ultimatum sa-ti faci ordine in camera pana pe 23 decembrie si jucariile ti-s dezordonate si azi - Pai fii si tu rezonabil, am facut alte lucruri bune – mi-am baut lapticul, am dormit la pranz, mi-am spus rugaciunea in fiecarea seara, am invatat sa numar pana la 10… - Nu, nici sa n-aud! Ramai in curtea gradinitei, acolo vei face performanta, nu cu derbedeii din afara tarii si cu arbitri de te miri unde - Totusi, vreau si eu sa ma dezvolt, sa vad lucruri noi, sa cunosc oameni noi, sa concurez la un alt nivel - Nu clar! Io-s tac-tu si stiu io mai bine ce iti trebe’ tie! Incheiem subiectul!\" ***www.alexandrufilip.ro/tanase-si-marisca-urmatorii-pe-lista-fras/2014/01/09/
Raspunde

un sibian

Acum 8 ani

mare paguba ....
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus