Vineri,
01.03.2024
Cer Senin
Acum
11°C

Angajatorii avertizati de ITM ca s-a modificat Legea zilierilor

Inspectoratul Teritorial de Muncă Sibiu informează angajatorilor că începând cu 1 noiembrie 2013, Legea nr. 52/2011 privind exercitarea unor activităţi cu caracter ocazional desfăşurate de zilieri a fost modificată, iar singurele domenii de activitate în care se pot presta activităţi cu caracter ocazional sunt agricultură, vânătoare şi pescuit, silvicultură, exclusiv exploatări forestiere, piscicultură şi acvacultură, pomicultură şi viticultură, apicultură, zootehnie, spectacole, producţii cinematografice şi audiovizuale, publicitate, activităţi cu caracter cultural.

„Activităţile de manipulare mărfuri şi activităţile de curăţenie şi întreţinere se prestează numai în domeniile de activitate enunţate anterior. De asemenea, subliniem faptul că zilierul execută activităţi necalificate cu caracter ocazional în folosul unui beneficiar de lucrări care poate fi persoană fizică, persoană juridică, persoană fizică autorizată şi întreprinzătorul persoană fizică titular al întreprinderii individuale, întreprinderii familiale. Încălcarea dispoziţiilor legale atrage răspunderea contravenţională, faptele fiind sancţionate cu amenzi cuprinse între 6.000 lei şi 10.000 lei”, spun reprezentanţii ITM.

Foto: www.mesageruldecovasna.ro

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 199

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

3 comentarii

Georg

Acum 10 ani

Asta creste imens numarul de someri si, pe de alta parte, munca-la-negru. Mecanismele de control vor consuma mult mai multi bani decat pierderea recuperabila...Lege gandita cu creier-de-gaina...
Raspunde

Ganditoru\'

Acum 10 ani

Astia cand trebuiau sa colecteze TVA,etc. pentru buget,vreo 6 luni s-au organizat,acum s-a dovedit ca degeaba.Intreprinzatorii sunt cocosati de taxe,somajul creste,populatia e naucita dar ce conteaza,ca la noi la nimeni...
Raspunde

dr_k

Acum 10 ani

Niste unii au zis ca nu stiu ce...cam asa am inteles...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus