Joi,
25.04.2024
Innorat
Acum
8°C

Dinel Staicu ii ia apararea avocatului sibian Bagia: “Nu este drept sa fie mentinut in arest"

Omul de afaceri Dinel Staicu, fost proprietar al echipei de fotbal FC Universitatea Craiova, acum aflat în arest pentru dare de mită, le-a luat apărarea lucrătorilor din justiţie arestaţi în acelaşi dosar cu el. Printre aceştia se află şi avocatul sibian Lucian Băgia, al cărui traseu a fost prezentat în exclusivitate de Turnul Sfatului (“Cum se fabrică justiţia dacă ştii pe cine trebuie”).

Indirect, Dinel Staicu şi-a recunoscut, ieri, vinovăţia. În termenul de la Curtea de Apel Bucureşti,  s-a pus în discuţie menţinerea în arest a inculpaţilor din dosar. Dinel Staicu, cel care i-ar fi dat mită judecătoarei Veronica Cîrstoiu, prin intermediul lui Lucian Băgia, pentru a primi o soluţie favorabilă într-un dosar, a cerut să fie menţinut în arest. "Eu sunt vinovat pentru faptul că aceste persoane se află aici, în boxa acuzaţilor. Sunt de acord să rămân in arest, însă nu este drept pentru ceilalţi să fie menţinuţi în arest", a spus Dinel Staicu.

Judecătoarea care a câştigat o garsonieră la botezul nepoatei

Judecătoarea Veronica Cîrstoiu a spus miercuri, la instanţa Curţii de Apel Bucureşti care judecă dosarul în care este acuzată de luare de mită, că averea sa nu este chiar atât de mare cum au notat anchetatorii în rechizitoriu, având o casă "modestă", făcută de părinţi. "Am o casă modestă, făcută de părinţii mei şi o garsonieră cumpărată cu banii de la botezul fiicei fiului meu", a arătat Veronica Cîrstoiu, în faţa judecătorului de la Curtea de Apel Bucureşti.
Avocata lui Cîrstoiu a cerut recuzarea judecătorului desemnat să soluţioneze dosarul, lucru care a fost respins. "Prin atitudinea procesuală, apreciez că v-aţi antepronunţat şi vă aflaţi în imposibilitatea soluţionării cu deplină obiectivitate a acestei cauze, potrivit Codului de procedură penală", a spus apărătorul Veronicăi Cîrstoiu.

Procurorii anticorupţie i-au trimis în judecată, în stare de arest, pe judecătoarea Veronica Cîrstoiu, fiul acesteia, Florin Cergan, Dinel Staicu, avocatul Lucian Băgia şi Carmen Ioana Popescu, pentru fapte de corupţie.

Mită de sute de mii de euro

Veronica Cîrstoiu, judecător la Curtea de Apel Bucureşti - Secţia I penală, în prezent suspendată din funcţie, este acuzată de luare de mită, trafic de influenţă, complicitate la trafic de influenţă, instigare la spălare a banilor, comisă în legătură directă cu infracţiunea de luare de mită, înşelăciune în formă continuată (65 acte materiale) şi fals în înscrisuri sub semnătură privată (65 de acte materiale). Florin Cergan este judecat pentru complicitate la trafic de influenţă, Lucian Băgia, avocat în Baroul Sibiu, pentru trafic de influenţă şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, Dinel Staicu, consultant financiar, pentru dare de mită şi cumpărare a influenţei, iar Carmen Ioana Popescu, economist, este acuzată de complicitate la infracţiunile de dare de mită şi cumpărare a influenţei, precum şi de participaţie improprie la fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Procurorii au arătat, în rechizitoriul trimis instanţei, că, în cursul lunii februarie 2012, judecătoarea Veronica Cîrstoiu a primit, prin intermediul avocatei Adriana Dascălu, aproximativ 630.000 de euro de la Dinel Staicu, pentru a pronunţa, împreună cu ceilalţi doi membri ai completului de judecată de la Curtea de Apel Bucureşti, o soluţie de admitere a contestaţiei în anulare formulate de Dinel Staicu, în dosarul în care acesta fusese condamnat la şapte ani de închisoare pentru fraudarea Băncii Internaţionale a Religiilor.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

1 comentarii

Bsi_Hermannstadt

Acum 10 ani

Un infractor ia apararea altui infractor - atunci sa fie inchisi amandoi, ca se inteleg prea bine impreuna.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus