Miercuri,
10.08.2022
Innorat
Acum
18°C

Coronografii gratuite pentru sibienii cu probleme cardiace la Polisano

Sibienii, dar şi pacienţii din judeţele învecinate, pot beneficia începând din 20 ianaurie de coronarografii gratuite la clinica Polisano, în cadrul unei campanii de responsabilitate socială.

„Noi, echipa de la Polisano, am decis să pornim acestă campanie de responsabilitatea socială, cum am numit-o, pentru că judeţele Sibiu şi Alba au cele mai multe cazuri de mortalitate prin infarct. Media naţională este de aproximativ 7%, iar în Sibiu şi Alba numărul deceselor cauzate de infarct este undeva între 12-15%. Acest lucru se datorează faptului că până acum nici judeţul Sibiu, nici judeţele învecinate nu au avut o secție de Cardiologie Interventională, dar acum avem aşa ceva la Polisano, iar bolnavii cu afecţiuni cardiovasculare trebuie să afle de acest lucru şi să îşi facă coronarografii pentru a preveni infarctul”, a spus dr. Nicolae Florescu, șeful Secției Cardiologie Intervențională și coordonator al Programului de Infarct Miocardic din cadrul Polisano.

Pacienții se vor prezenta la clinică cu dosarul medical care confirmă afecţiunea şi necesitatea unei coronografii, vor fi consultaţi de cardiolog, consultaţie care va trebui achitată, după care vor beneficia gratuit de coronografie şi de spitalizare gratuită în urma proceduri, pentru o perioadă de 24-48 ore.

Coronarografia este o tehnică de diagnosticare folosită în cardiologie pentru vizualizarea arterelor coronare care irigă inima. Coronarografia este un examen medical complementar invaziv, care foloseşte tehnica radiografiei cu raze X şi injectarea cu un produs de contrast iodat ce pune în evidenţă arterele.

La spitalul Polisano funcționează o secție de Cardiologie Intervenţională și una de Chirurgie Cardiovasculară, capabile să diagnosticheze și să trateze majoritatea afecțiunilor cardiovasculare.

Campania va dura 30 de zile, pentru prima săptămână fiind deja programaţi 20 de pacienţi. Sibienii se pot programa zilnic, între orele 10:00-11:00. Campania, care se adresează pacienților care prezintă suspiciuni de boală coronariană, le oferă pacienţilor posibilitatea să realizeze gratuit o procedură care în mod normal costă 1.900 lei

„Din septembrie, de când m-am alăturat echipei Polisano, până la sfârşitul anului 2013, am consultat aproximativ 200 de pacienţi, dintre care aproximativ 75% au fost vascularizaţi fie cu stent, fie chirurgical. Eu mă aştept ca în urma acestei campanii să crească numărul pacienţilor care nu vor neglija importanţa unui control şi sper să reuşin în timp să scădem numărul deceselor cauzate de afecţiunile cardiovasculare”, a mai spus dr. Nicolae Florescu.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

3 comentarii

Mda

Acum 8 ani

Când s-a deschis Polisano toți v-ați trezit sa comentati. Acum nu v-ați trezi unul sa laudati gestul. Bagami-as p.la in voi ce ciobani jegosi
Raspunde

sibian

Acum 8 ani

un lucru exceptional!
Raspunde

alzara

Acum 8 ani

Am limba in erecție, și vă anunț că primii zece bolnavi vor primi și câte un tușeu rectal absolut gratuit. Muribunzii au prioritate.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus