Luni,
06.07.2020
Innorat
Acum
22°C

Constructia noii autobaze Tursib incepe in acest an

23 Ianuarie 2014 20:29

4,8 milioane de euro este creditul pe care conducerea Tursib îl va contracta de la BERD pentru demararea lucrărilor la noua autobază din Zona Industrială Vest în cursul acestui an. Lucrările ar urma să fie finalizate în cel mult doi ani, licitația pentru încredințarea execuției fiind planificată să aibă loc în mai 2014.
Noua autobază Tursib va fi amenajată pe un teren în suprafaţă de aproximativ 33.000 de metri pătraţi şi va include un bussport, o staţie de alimentare cu carburant, o spălătorie, o staţie pentru inspecţii periodice, ateliere şi o clădire administrativă, anunță reprezentanții administrației locale. Autobaza va fi situată în ZIV, pe strada Barcelona.
Referitor la actualul teren pe care îl ocupă autobaza Tursib, acesta va fi vândut, însă condițiile clare nu au fost, încă, stabilite. ”Este evident interesul nostru și al Tursib ca terenul  respectiv (de pe Calea Dumbrăvii – n.r.) să fie vândut în condiții foarte bune astfel încât să asigure un venit garantat Tursib-ului. Dacă se câștigă bani frumoși de acolo se poate returna din împrumut, se pot achiziționa autobuze, dotări și așa mai departe. O autobază nouă are nevoie de mult mai multe decât de teren și clădiri. Este vorba de dotări care trebuie realizate acolo”, primarul Klaus Johannis

Investițiile pe 2014 ale Tursib
(sursa: comunicat Primăria Sibiu)

Programul de investiţii al Tursib pentru anul 2014 include continuarea proiectului de echipare a întregii flote de autobuze cu sisteme de afişare electronică a traseelor, urmând să fie achiziţionate afişaje electronice pentru ultimele nouă autobuze. De asemenea, lista de investiţii cuprinde un proiect pe care SC Tursib îl derulează împreună cu Primăria Municipiului Sibiu şi care constă în montarea de tabele de afişaj electronic pentru indicarea timpului de sosire în staţie a autobuzelor. Anul acesta vor fi montate şase astfel de dispozitive, similare cu cel care funcţionează deja ca proiect pilot în staţia de pe Bulevardul Victoriei, din faţa sediului Primăriei Sibiu. De asemenea, încă 45 de autobuze vor fi dotate cu validatoare electronice de bilete, 55 de mijloace de transport fiind deja echipate cu acest sistem de afişaj. Pentru creşterea capacităţii de transport societate a inclus pe lista de investiţii achiziţia a patru noi autobuze cu o capacitate de 170 de locuri fiecare.

Autobuzele din actuala flotă sunt dotate în totalitate cu aparate GPS, aceste aparate fiind conectate cu dispeceratul de monitorizare al curselor, funcţional din luna decembrie 2013. Dispeceratul monitorizează în timp real circulaţia autobuzelor, scopul fiind acela de a creşte gradul de sincronizare a circulaţiei mijloacelor de transport ale societăţii.  

În decursul anului 2014 Tursib va continua să participe la proiecte internaţionale, fiind membru al Uniunii Internaţionale a Transportatorilor Publici. Proiectele vizează discuţii privind implementarea Directivei Europene privind introducerea treptată vehiculele ecologice. Societatea Tursib va participa activ din 2014 în cadrul proiectul ZeEUS, acest proiect urmând să stea la baza strategiei de emisii zero pentru mijloacele de transport. Societatea va participa în 2014 la grupul de lucru KPI (Key Performance Indicator) al Uniunii Internaţionale de Transport Public, acesta urmărind implementarea unor coeficienţi de performanţă a transportului public, de la consumuri până la dinamica pasagerilor.

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

9 comentarii

Dorin Benedek

Acum 6 ani

E bună treaba, dacă se face şi economie de carburant (să intre în traseu şi să se retragă maşinile cele mai apropiate de autobaze - cea veche şi cea nouă).
Raspunde

xxx

Acum 6 ani

Va trage Johannis niste bloculete pe fostul teren al Tursibului sau voi chiar credeti ca se va vinde cu milioane de euro....:))))) tun imobiliar, daca cititi noul PUG veti observa ca pe acel teren ai voie sa faci \"orice\", aici ma refer la regimul de inaltime, P.O.T, C.U.T, cum s-ar spune l-a pregatit Wegner din timp.
Raspunde

unu\'

Acum 6 ani

Creditul este garantat de Consiliul Local?Adica de noi?Iar vom finanta tunuri imobiliare?In alta ordine de idei:chiar atitia pomi vor fi plantati sau ramine \'\'ca pe Dumbravii\'\'? \'\'Dacă se câștigă bani frumoși de acolo ...\'\' Cind Nastase si Tiriac au jucat prima finala de Cupa Davis au fost intrebati,la Vama, ce treaba au in Charlotte.Au raspuns ca au venit sa cistige Cupa Davis.Vamesul a avut o remarca aplicabila si intrebarilor de mai sus: \'\'Why not?\'\'
Raspunde

joseph

Acum 6 ani

Mă pricep la orice, că ca mine mai rar; de fel sunt expert în suptul brebului pe stomacul gol .
Raspunde

periscop

Acum 6 ani

@joseph: tu te pricepi chiar la orice? vezi că a mai fost unu\' care dădea \"indicăţii preţioase\".. Te pomeneşti că-i fi taman reîncârnăţarea sa!
Raspunde

joseph

Acum 6 ani

Părerea mea e că Primăria face o prostie. Tursibul ar trebui desfiinţat definitiv iar serviciile de transport în comun concesionate la 2-3 firme private. S-a dovedit fără dubii că orice ar face Primăria, Tursibul va fi mereu pe pierderi, aşa ca să vinzi bunătate de teren pe Clea Dumbrăvii şi banii să-i investeşti in Tursib, e ca şi cum i-ai arunca la gunoi.
Raspunde

Ionela Lica

Acum 6 ani

Voineo, tot nu te-ai potolit? Nu-mi mai folosi numele !
Raspunde

unu

Acum 6 ani

bai trnsportu electric nu a fost scos in epoca lui johannis mcomunisti au scos tramvaiul din sibiu in perioada ,1965 - 1974 .cind primar era unu din apuseni de ii zicea cristea ,tovaras numit de cei de la fosta regiune oras stalin [iasov ] daca va durea atit de tare reintroducerea tramvaiului erati atunci vehementi cum sunt rasinareni ,aia da patriotism local ,acolo nu au patruns basabrabeni si olteni s-ai conduca ,aici vau adus de la voi din ,prazburgia si moldova va pus sefi peste sasi si rezultatele s-au vazut ,sasi au fugit de incompetenta voastra si rezultatele se vad cu ochiul liber ,VARZA A LA CLUJ initial proiectu era ca tramvaiul dupa ce a fost scos ,urma s-a fie introdus pe traseele din hipodrom ,vasile aron etc si cum la noi tot timpul sunt circotasi si detractori atita s-a aminat pina au ajuns la idea ca este inutil ,asa cum se procedeazai cu spitalu cel nou de urgenta unu zice cea si altu spune hoo
Raspunde

Transira

Acum 6 ani

Autobaza include cumva şi eventuale facilităţi pentru reintroducerea transportului electric în mun. Sibiu(după ce epoca Iohannis+Popa se va termina)?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus