Vineri,
19.04.2024
Cer Senin
Acum
4°C

Iliesiu se vrea europarlamentar. Johannis: are o pozitie de senator, s-o umple!

Senatorul PNL Sorin Ilieșiu a adresat săptămâna trecută o scrisoare Delegației Permanente a PNL, în care solicita un loc eligibil pe lista partidului la alegerile europarlamentare din 25 mai. Răspunsul prim-vicepreședintelui PNL, Klaus Johannis la cererea senatorului a fost nemilos pentru acesta: ”Are o poziţie de senator, s-o umple. După ce a contribuit la rezolvarea tuturor problemelor care ţin de reprezentantul în Senat al comunităţii sibiene, putem să mai discutăm. Până atunci, eu prefer să îşi facă treaba acolo unde a fost ales”, a spus prim-vicepreşedintele PNL, Klaus Johannis.
 
Senatorul Ilieșiu a fost contactat de Turnul Sfatului pentru a explica cererea sa de a candida la alegerile europarlamentare și a promis niște răspunsuri. Acestea nu au mai sosit, însă.
 
I-am cerut senatorului să răspundă la cinci întrebări, însă Ilieșiu nu numai că nu a transmis niciun mesaj, dar nu a mai răspuns nici la telefon. Senatorul a fost rugat să răspundă la întrebări ce vizau motivația pentru care dorește să părăsească Parlamentul României, ce dorește să transmită sibienilor care l-au ales și ce se va întâmpla cu poziția sa de senator dacă va fi ales în Parlamentul European, ținând cont că el ”împarte” colegiul cu democrat-liberalul Ion Ariton. Ilieșiu nu a răspuns însă la nicio întrebare.
 
Prim-vicepreședintele PNL Klaus Johannis i-a transmis senatorului un mesaj destul de dur: ”să-şi facă treaba acolo unde e ales”, a declarat Klaus Johannis, continând apoi în același ton. ”Păi, probabil dacă a văzut că ţine, la Senat, s-a gândit că ţine şi aici. (...) Are o poziţie de senator, s-o umple. După ce a contribuit la rezolvarea tuturor problemelor care ţin de reprezentantul în Senat al comunităţii sibiene, putem să mai discutăm. Până atunci, eu prefer să îşi facă treaba acolo unde a fost ales”, a declarat Johannis.
 
Senatorul PDL Ion Ariton, colegul de colegiu al lui Sorin Ilieșiu spune că după lege, în cazul în care liberalul își va da demisia din Senat, vor trebui organizate noi alegeri. Însă practica de până acum spune că nu. ”Într-adevăr, după lege ar trebui organizate alegeri noi în acest colegiu, chiar dacă mai există un senator. Dar au mai fost câteva cazuri în țară și nu s-au mai organizat alegeri”, a declarat Ion Ariton pentru Turnul Sfatului.
 
Ilieșiu se descrie în scrisoare ca fiind în topul politicienilor, după numărul aparițiilor la televizor. ”Timp de aproape un an, din 17 februarie 2013 până în 20 ianuarie 2014, am participat la un număr de 134 de emisiuni de dezbatere politică difuzate la posturi TV cu audienţă naţională, majoritatea fiind prezentate în condiţii de audienţă maximă”, scrie Ilieșiu în solicitare. Principalele proiecte ale lui Ilieșiu cu care vrea să-și convingă colegii că merită un loc în Parlamentul European sunt susţinerea complementarităţii valorilor naţionale şi liberale în Europa unită; reformarea, democratizarea şi extinderea spre est a Uniunii Europene; recunoaşterea importanţei viitorului rol al României în cadrul Uniunii; condamnarea internaţională a crimelor comunismului de către plenul Parlamentului Europea. ”Menţionez că în 6 noiembrie 2013 i-am comunicat d-lui Preşedinte Crin Antonescu, în cadrul unei audienţe, că vreau să candidez la aceste alegeri pentru unul din locurile eligibile, iar domnia sa mi-a spus că este de acord”, se arată în scrisoarea semnată de senator.
Senatorul Sorin Ilieșiu a fost votat în anul 2012 de 31.251 de sibieni, reprezentând 57,37 la sută din numărul total de voturi exprimate.
 
Întrebările adresate lui Sorin Ilieșiu:
1. De ce doriți să părăsiți Senatul pentru un loc Parlamentul European?
2. Este nivelul salarial cu care sunt remunerați europarlamentarii un motiv pentru care doriți să candidați?
2. Cum credeți că vor reacționa sibienii în momentul în care veți primi garanția partidului că veți figura pe listele electorale de la alegerile europarlamentare?
3. Ce se va întâmpla cu poziția dvs. în Senat, în cazul în care veți ajunge în PE? Vor fi din nou alegeri sau se va considera că există deja un senator, respectiv Ion Ariton?
4. Ați cerut și sfatul prim-vicepreședintelui PNL, Klaus Johannis, atunci când v-ați gândit la posibilitatea de a candida?
5. Ce șanse credeți că aveți, procentual vorbind, să primiți unul din locurile eligibile pe listele PNL pentru alegerile europarlamentare?
 
Scrisoarea senatorului Sorin Ilieșiu:
“Subsemnatul Sorin Ilieşiu, senator PNL de Sibiu, solicit acordul Delegației permanente a PNL de a candida pe un loc eligibil la alegerile europarlamentare din acest an, reconfirmându-mi astfel intenţia exprimată anterior. Menţionez că în 6 noiembrie 2013 i-am comunicat d-lui Preşedinte Crin Antonescu, în cadrul unei audienţe, că vreau să candidez la aceste alegeri pentru unul din locurile eligibile, iar domnia sa mi-a spus că este de acord (...) Principalele mele proiecte ca europarlamentar PNL în cadrul viitorului Parlament European vor fi: susţinerea complementarităţii valorilor naţionale şi liberale în Europa unită; reformarea, democratizarea şi extinderea spre est a Uniunii Europene; recunoaşterea importanţei viitorului rol al României în cadrul Uniunii; condamnarea internaţională a crimelor comunismului de către plenul Parlamentului European aşa cum, pe bună dreptate, au fost condamnate la nivel internaţional crimele nazismului şi ale fascismului. Subliniez că PNL, singurul partid istoric parlamentar, are datoria de a iniţia o asemenea condamnare, având în vedere că România a îndurat cel mai sever regim comunist din Europa postbelică
Menţionez că am fost inclus de curând în topul primilor zece politicieni din România mediatizaţi de cele mai importante posturi TV de dezbatere politică. Ca urmare, în noiembrie 2013, departamentul de comunicare al PNL m-a inclus printre comunicatorii PNL, iar numărul participărilor mele la respectivele emisiuni a crescut corespunzător. Timp de aproape un an, din 17 februarie 2013 până în 20 ianuarie 2014, am participat la un număr de 134 de emisiuni de dezbatere politică difuzate la posturi TV cu audienţă naţională, majoritatea fiind prezentate în condiţii de audienţă maximă”.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

6 comentarii

SOS

Acum 10 ani

Scoateti \"comunicatorul \" asta din priza ! Alzara.In noua Constitutie stipulati proceduri referendare de demitere a celor alesi la TOATE nivelele. Inprezent pe durata intregului mandat ei scapa oricarui control (popular sau de partid) ...ãsta va disparea din spatiul public, dar prea tarziu!
Raspunde

wtf!

Acum 10 ani

Dacă și cadavrul ăsta lingău ambulant vrea la Bruxelles,atungi e grav de tot,de parcă nu ne ajungea cu securista mincinoasă de macovei și cu simbolul prostiei și agramatismului cronic-botoxata eba-bleahh....îți vine să-ți iei câmpii când vezi în ce haos,batjocură și ridicol a ajuns România de azi...mulți adevărați români patrioți se răsucesc în morminte.
Raspunde

unu

Acum 10 ani

bai acestia cind faceti listele de candidati mai si orientativa ce persoane puneti ,s-a nu spuneti ca daca este din maramures sia schimbat parerea tot la ai lui trage ,nu mai faceti experiente gen dejeu [curte de apel ] trif pantisi ,manolescu ,h rusu etc iam votat numai ca a spus caare unpraf din speta lui in sibiu ,ba avem oamani care au facutceva pentru sibiu si nu vi dau cu numele ca injurati ,bine ca am votat in 2009 pe boc in loc s-al votam pe johannis si rezultatele s-au vazut cum ala [boc ] a confundat visteria tari cu bugetul clujului ,astapt anchete la cluj acolo s-au facut deturnari de fonduri masive ,alo ,DNA ,ANI UNDE SUNTETI vreau justitie adevarata nu la comanda si la persoane care deranjaza
Raspunde

lol

Acum 10 ani

A umplut-o... de rahat!
Raspunde

B.Utoru

Acum 10 ani

Reţine cineva vreo idee expusă de Ilieşiu în dezbaterile TV cu care se laudă? Merge acolo doar ca decor, că nu spune nimic şi nu are niciun impact asupra auditoriului. În ce priveşte comunismul, la vârsta lui, nu cred că n-a fost membru PCR. Îi rog pe cititorii care ştiu ceva de trecutul profesional şi politic al lui Ilieşiu, să ne spună câteva date.
Raspunde

ela

Acum 10 ani

Acest Ilesiu sa se duca de unde a venit noi sustinem SIBIENII nu un neica nimeni de nu stiu unde.....
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus