Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
13°C

O delegatie a Ambasadei Chinei a vizitat Sibiul

Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu a primit, luni, 27 ianuarie, vizita unei delegații a Ambasadei Republicii Populare Chineze.

Delegația condusă de Huo Yuzhen a participat la o întâlnire alături de conducerea Universității ”Lucian Blaga” din Sibiu și a Institutului Confucius din Sibiu. Excelenta relație de colaborare a ULBS cu China a cunoscut o dezvoltare constantă încă de la înființarea, în 2007, a primului Institut Confucius din România, la Sibiu.

”Cu ocazia vizitei de luni, Dna Ambasador Huo Yuzhen și-a exprimat aprecierea față de activitatea Institutului Confucius din cadrul Universității „Lucian Blaga”, un bun pionier pentru alte Institute Confucius din lume. Delegația chineză a asigurat conducerea ULBS de sprijinul necondiționat în realizarea de proiecte comune și facilitarea schimbului de personal didactic. Prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea, rectorul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, a manifestat dorința de a iniția colaborări în domeniul artelor spectacolului sau al medicinei. De altfel, Institutul Confucius poate constitui un pilon important în crearea unei punți de legătura cu mediul economic chinez”, au transmis reprezentanții ULBS.

În cei șase ani de existență a Institutului Confucius din Sibiu peste 700 de cursanți au învățat limba și cultura chineză.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus