Sâmbătă,
18.05.2024
Parțial Noros
Acum
20°C

Spectacole de teatru si show de magie in acest weekend la Sibiu

Nici în acest weekend nu trebuie să stăm în casă, căci oferta evenimentelor la care ne putem distra sau relaxa este destul de generoasă.

Weekend-ul debutează cu piesa „Ne făceam că plouă. Și ploua. Neîntrerupt”. „Ne făceam că plouă. Și ploua. Neîntrerupt” este un spectacol de și cu Laura Maria Ilea, după un text de Matei Florian, cu participarea actorului Liviu Vlad.

Producția Teatrului Național din Sibiu prezintă o poveste emoționantă despre însingurare și retrăirea unei povești, cea a dragostei supreme, tragice, supusă capriciilor destinului. Laura Maria Ilea creează, pe scenă, o lume plină de farmec, într-un joc tandru, ce contaminează cu fericire întreg universul. „O domnişoarã cu picioare apare. Şi trei pitici. Pitiţi într-o copleşitoare însingurare. Şi îndrumaţi- prin ceaţã, frig, frisoane, insomnii- spre un anume gând, spre un anume dor, spre o anume stare. Spre cel mai frumos vis. În rest, nu mai conteazã, doar ca “inimile şi sufletele noastre noastre pitice, care or mai fi dacã or mai fi, câte or mai fi pe unde or mai fi, sã priceapã cel mai mãrunt şi mai aspru şi mai trist sens al lumii: cã totul e iubire, iubire de pitic, sublimã, ultimativã, nativã, narativã, locomotivã iubire de pitic, cea care anuleazã într-o clipã coordonatele ştiute ale lumii, cea care poate face abstracţie de orice”, spune Laura Maria Ilea.

Spectacolul va avea loc vineri, 7 februarie, de la ora 19:00, la Sala Studio din spatele Casei de Cultură a Sindicatelor. Prețul unui bilet este de 10 lei, respectiv 5 lei cu reducere pentru elevi, studenți și pensionari. Seria spectacolelor continuă cu „Oscar şi Buni Roz”, care este o poveste de o mare profunzime, scrisă de Eric Emmanuel Schmitt şi pusă în scenă, la Sibiu, de Diana Fufezan.

Cu Buni Roz pe post de ghid, într-o viaţă trăită pe „repede-înainte”, Oscar, un baăieţel de zece ani, parcurge printre râsete şi lacrimi itinerarul emoţionant al tuturor vârstelor şi experienţelor umane, îmbogăţite de imaginaţia lui care îmbracă realitatea în haina miraculosului. Oscar are zece ani și trăiește într-un spital. Chiar dacă nimeni nu are curajul să i-o spună în față, băiatul, bolnav de leucemie, știe că va muri, iar războiul lui împotrivă tuturor izbucnește inocent, pătimaș și deznădăjduit. Singură care-i intră în voie este Tanti Roz, o infirmieră bătrână, neîntrecută în născocit povești moderne, adevărate lecții de viață, în care nici binele, nici răul nu sunt absolute și nimic nu e așa cum pare la prima vedere. Ea îi da copilului ideea să trăiască fiecare zi ca și cum ar fi zece ani și-l învață să-i scrie epistole lui Dumnezeu ca să se simtă mai puțin singur.

Spectacolul va avea loc sâmbătă, 8 februarie, de la ora 19:00, la Casa de Cultură a Sindicatelor. Preţul unui bilet este de 10 lei, iar redus 5 lei.

Tot sâmbătă, sibienii se mai pot putea relaxa la Teatrul „Radu Stanca”, unde de la ora 19:00, se joacă ”Îmi place cum miroşi!”.

”Îmi place cum miroşi!” este o comedie spumoasa în trei acte după un text de Neil Simon, unul dintre cei mai apreciaţi dramaturgi şi scenarişti americani. Textul pus în scena la Sibiu se concentrează în jurul a trei protagonisti: Andy Hobart (Adrian Matioc), Norman Cornell (Ciprian Scurtea) şi Sophie Rauschmeyer (Ofelia Popii). Povestea celor trei este fixată undeva în San Francisco, în anii ‘60, şi se desfăşoară în jurul unui triunghi amoros. Andy şi Norman sunt doi tineri cu ideologii radicale, care împart acelaşi apartament, ce serveşte şi drept sediu pentru mica lor afacere, redacţia ziarului Prăbuşirea. Sophie este o fostă înotatoare olimpică, susţinatoare a politicii americane, care se muta în apartamentul de lânga cei doi. Norman se îndragosteşte la prima vedere, dar Sophie nu îi împartaşeşte sentimentele. Având în vedere obsesia lui Norman pentru Sophie, Andy se hotăraşte să o angajeze doar pentru a-l determina pe acesta să scrie în continuare pentru ziar. În momentul în care Sophie se îndragosteşte de Andy, ziarul şi prietenia dintre cei doi colegi sunt puse în pericol. Ineditul producţiei de la Sibiu îl constituie aducerea pe scena a celui de-al patrulea personaj, locotenentul Burt Fenneman (Cristian Stanca), logodnicul lui Sophie, care în textul original este doar amintit într-un schimb de replici.

Vlad Grigorescu ajunge weekend-ul acesta la Sibiu unde va susţine unul dintre cele mai spectaculoase show-uri de magie.

„Sâmbătă, 8 februarie, de la ora 20:00, în Bicicletă French Pub va avea loc „PAR ANORMAL”, un spectacol de mentalism şi magie cum nu s-a mai făcut până acum. Spectatorii sunt implicaţi direct în evoluţia spectacolului susţinut de Vlad Grigorescu, "unul dintre cei mai buni entertaineri pe care îi avem în România", dupa cum a spus şi Andi Moisescu. Cu toţii am auzit poveşti despre întâmplări paranormale, am auzit de oameni cu abilităţi paranormale, se fac emisiuni şi filme despre asta, dar până azi nimeni nu a reuşit să demonstreze o astfel de abilitate sau fenomen, în condiţii ştiinţifice de test. De ce? Pentru că nimic nu este paranormal, totul are o explicaţie. Este un spectacol de talie internaţională şi totul este pigmentat cu umorul acid al lui Vlad Grigorescu”, spun organizatorii.

Preţul unui bilet este de 20 lei, iar rezervări pot fi făcute la telefon: 0735 842 087 sau direct la Bicicletă French Pub pe strada Gimnasticii, nr. 39A, Sibiu (fostul Caro).

La Teatrul Gong copiii nu sunt uitaţi nici săptămâna acesta, în care actorii au pregătit, special pentru ei, un spectacol plin de voie bună – „Greierele aproape faimos”.

"Greierele aproape faimos" este un spectacol muzical inspirat din fabulele scriitorului francez Jean de la Fontaine. Copiii vor fi încântaţi de marionete, personaje, intrigă, precum și de atmosfera veselă a spectacolului. Din dorința sa de a deveni celebru, greierele, personajul principal interpretat de Mihaela Grigoraș, trece prin mai multe întâmplări alături de prietenii săi. El stăruie în dorinţa de a face performanţă în muzică şi reuşeşte în final să-şi împlinească visul, prin muncă şi perseverenţă.

„Muzica compusă de Florin Grigoraş creează o atmosferă veselă, antrenantă, publicul - atât copiii, cât și adulții - sunt încurajați să cânte împreună cu personajele spectacolului. Toţi avem de învăţat din povestea de viaţă a greierului. Morala desprinsă din acest spectacol ne arată că prietenia, solidaritatea, răbdarea şi strădania înving întotdeauna aroganța, viclenia și mânia”, spun organizatorii spectacolului.

Spectacolul va avea loc duminică, 9 decembrie, de la ora 12:00, la Teatrul Gong. Preţul uni bilet este de 6 lei.

Duminică, la Sala Studio din spatele Casei de Cultură a Sindicatelor, se joacă „De hălăduială”, după texte de Victor Drăgan și Flaviu Suhastru, un spectacol de și cu Bogdan Sărătean.

„Acest text a însoţit întreaga mea existenţă, teatrală şi umană. M-am jucat cu el încă din anii studenţiei, în podul părăsit al UNATC-ului şi în alte spaţii neconvenţionale. Cred că aventura asta a mea numită de hălăduială se împlineşte aici, în sala Studio a Teatrului “Radu Stanca”. Acest spectacol, aparent sărac, înglobează cam tot ceea ce cred eu despre teatru în acest moment, atât ca mesaj, cât şi ca mijloace de expresie”, a spus Bogdan Sărătean.

Dacă nu ai mai văzut de mult un spectacol de pantomimă, atunci cu siguranţă trebuie să ajungi duminică, la ora 20:00, la Studioul CAVAS din cadrul Facultății de Litere și Arte Sibiu. Spectacolul „Handmade” îl aduce în faţa publicului pe Constantin Podu, într-un spectacol regizat de Veronica și Cătălin Pătru.

Preţul unui bilet este de 10 lei, iar redus 5 lei.

Iar dacă nu ai mai fost de ceva vreme la cinema Arta, zile acestea se joacă „Grudge Match”, în regia lui Peter Segal, cu Robert De Niro şi Sylvester Stallone.

Henry „Razor” Sharp şi Billy „The Kid” McDonnen sunt doi boxeuri rivali, care au ajuns la vârsta a treia. Pentru că erau faimoşi pe vremuri, iar confruntările dintre ei – doar două meciuri – atrăgeau mult public, li se propune să colaboreze la crearea unui joc video cu ei. Pentru asta, ei trebuie să înregistreze câteva replici, dar şi să intre în costume de mişcare, cu senzori, pentru ca felul lor de a lupta să fie capturat şi redat personajelor video. Odată aflaţi în caraghioasele costume mulate, verzi, rivalitatea dintre ei revine, se iscă o luptă, ceea ce duce la hotărârea de a intra în ringul de box pentru luptă. Doar că au trecut 50 de ani de la ultima lor înfruntare, iar corpurile lor nu mai sunt în forma de odinioară.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus