Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
10°C

Surse: Wizz Air a semnat contractul cu Aeroportul Sibiu pe zece ani. Cursele merg catre Londra

Câte două curse Sibiu – Londra și retur în fiecare săptămână fac parte din contractul semnat între conducerea Aeroportului Internațional Sibiu și reprezentanții Wizz Air, companie de zboruri low-cost. Practic, acest contract este urmarea licitației organizată de autorități în toamna anului trecut, pentru atribuirea ajutoarelor de stat către companiile care deschid noi zboruri sau frecvențe de pe Aeroportul Internațional Sibiu. Licitația respectivă face referire la cursele între aeroportul sibian și Luton (în apropiere de capitala Angliei).
Potrivit surselor Turnul Sfatului, primele curse între Sibiu și Londra vor avea loc la jumătatea lunii iunie, anul acesta. Contractul a fost semnat pe cea mai lungă perioadă posibilă, adică pe zece ani. În primii cinci ani ai contractului, Wizz Air va primi subvenții pentru cursele efectuate.
Informația potrivit căreia contractul între cele două părți a fost deja semnat a apărut deja și pe forumurile de specialitate. Astfel, potrivit discuțiilor de pe forumul dedicat informațiilor din lumea transportului aerian în România (forum.fly-ra.com) subvenția negociată pe fiecare pasager este de aproximativ cinci euro, iar prima cursă între Sibiu și Londra ar urma să aibă loc în jurul zilei 14 iunie 2014.
Wizz Air a lansat de curând curse înspre Luton și de pe Aeroportul din Craiova. Prețul unei astfel de curse pornea de la 129 de lei.
Reprezentanții Aeroportului Internațional Sibiu nu au confirmat oficial, deocamdată, semnarea acestui contract.
Contractul de management semnat cu cei care administrează Aeroportul Internațional Sibiu prevede deschiderea a patru noi rute de zbor de pe aeroportul Sibiu în cursul anului 2014. În cazul în care acest obiectiv nu este atins, Consiliul de Administrație va trebui să demisioneze.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

50 comentarii

B

Acum 10 ani

Finnaly! E clar infuenta primarului la Bucuresti. Asa DA!
Raspunde

lopa

Acum 10 ani

daca nu era sasu\' romanii erau in copac
Raspunde

ALEX

Acum 10 ani

in sfarsit ! Ce bucurie!
Raspunde

eu

Acum 10 ani

Brasovenii deja nu mai au unghii nici la picioare.Si le-au ros pe toate de ciuda. :))))))
Raspunde

@joseph

Acum 10 ani

Joseph joseph...facem inca un mic pariu...hahahaha
Raspunde

OK

Acum 10 ani

Nici nu a plecat bine sasalaul si deja se vad primele efecte benefice pentru Sibiu! El daduse liber la monopol nemtalailor lui de la Lufthansa si Austrian, alte companii aviatice nu aveau voie. Doar germanii si austriecii aveau voie sa faca transport aerian de la Hermannshit la preturi exagerate!
Raspunde

dan

Acum 10 ani

sa nu uitam ca iohanis a zis ca nu vrea sa transforme aeroportul Sibiu intr-unul low cost... nu are nici cel mai mic merit
Raspunde

mda

Acum 10 ani

sa vedem cati calatori vor fi. Asta e usor sa te bucuri ca ai curse spre Londra. Paradoxul e ca se bucura aia pe care nici nu-i intereseaza. Rabdare. Au fost destule curse low-cost si din Bucuresti spre diferite capitale europene care au disparut din lipsa de calatori. Vorbiti si comentati dupa 6 luni-1 an daca se introduc aceste curse. Asa au fost si spre Germania la un moment dat cinci curse din Sibiu spre Köln, München, Stuttgart, Düsseldorf, Hamburg si a mai ramas doar cea de la München low-cost. Si vorbim de o infinit mai vasta clientela spre Germania decat spre Anglia daca ne referim strict la Sibiu. Clientela face banul si tine companiile aici. Chiar daca se vor introduce zborurile spre Londra si nu aduc profit sa vedeti cum dupa 6 luni suspenda wizzair toate zborurile low cost.
Raspunde

Catre 8

Acum 10 ani

Sibiul nu a avut niciodata curse catre CGN,DUS si HAM, iar cursa de MUC este operata de Lufthansa si Tarom. Astea doua companii ti se par low-cost?
Raspunde

ba da

Acum 10 ani

Ba a avut. A fost vorba de Blue Air si s-a zburat si la Köln, München, Düsseldorf si Stuttgart. Era 20 de euro biletul pana la Köln in 2007. Am folosit eu aceasta cursa. Din ce stiu mai este un zbor low cost acum pana la München in afara de Tarom.
Raspunde

x

Acum 10 ani

Blue Air a avut curse catre Madrid, Valencia, Londra, Koln si Stuttgart de la Sibiu. Cursa de Munchen de la Sibiu este operata de Lufthansa si Tarom. Nu exista niciun low-cost pe aceasta cursa.
Raspunde

y

Acum 10 ani

Blue Air mai are doar o cursa pe Stuttgart dar nici acolo nu sunt chiar ieftine biletele
Raspunde

un cetatean

Acum 10 ani

Finally. Nu credeam ca o voi mai citi si pe asta. In sfarsit eforturile celor care au dus de ani de zile negocierile, sunt recunoscute. Bravo. Sunt naivi cei care cred ca a ajuns primarul in buc si deja incep sa se miste lucrurile. Sunt eforturile a unor angajati ai aeroportului care si-au dorit si au muncit din greu in hatisurile sistemului nostru de stat pentru aducerea acestei curse. Super! Incep sa cred ca incepem sa muncim pentru comunitate si pentru bunastarea ei. Bravo si celor care ani de zile au muncit si au fost parte din echipa, celor care au fost trup si suflet pentru realizarea acestor obiective, pentru dezvoltare si pentru sibieni.
Raspunde

B. Bica

Acum 10 ani

Domnule Teleanu, \"In cursul anului in curs\" este o exprimare de clasa I. Ati reusit sa terminati clasa I? :))))
Raspunde

joseph

Acum 10 ani

8, Lac să fie că broaște...<br> Brașovenii aia chitrosi de-abia așteaptă să zboare la England. Acuma le face șova și autostradă s-ajungă mai repede la aeroportul internațional Sibiu, he,he!
Raspunde

Sibian

Acum 10 ani

In sfarsit se misca lucrurile.Ar fi cazul sa se inmulteasca operatorii la Sibiu deoarece aeroportul este capabil sa deserveasca cate o aeronava la 30 minute, ar fi pacat sa stea cu 5,6 curse pezi poate uneori nici atat avand in vedere ca este dotat pentru marimea lui. Felicitari si la cat mai multe curse pe zi
Raspunde

joseph

Acum 10 ani

14, dar aia cu \"în jurul zilei de 14 iunie 2014\" cum ți se pare? <br> Eu abia aștept ziua aia dar mi-e cam frică să nu m-apuce amețeala de-atâta învârtit în jurul ei.
Raspunde

@joseph

Acum 10 ani

Mai Joseph mai ..ce naiba au brasovenii cu stirea asta...ca nimeni nu foloseste aeroportul Sibiu... Chiar ca ai o obsesie cu Brasovul.... Eu zic ca nu zboara nimeni spre Londra din Sibiu...nici nu ma bucura nici nu ma intristeaza e treaba voastra... Cat priveste pana face Sova autostrada spre Sibiu...cred ca invata agramatul tau limba romana.... A spre Bucuresti si litoral....asta e alta problema... Dar voua nu va trebuie ...aveti Ocna Sibiului...aveti malluri nespus de multe...cinematografe...sali de teatru...patinoare...partii de schi...deci va trebuie voua sa treceti pe aici...aveti totul la voi acasa plus verisoara lui Cioaba cea frumusica si o groaza de branza de valoare... Asa ca iti spun nu te baza pe brasoveni pentru cursa de Londra...dupa cum nu te baza pe sibieni....ai auzit de Spainair....hahahahahaha
Raspunde

Un neamt

Acum 10 ani

Sa vedeti voi cat costa transferul de la aeroportul din Luton pana la Londra si cat de \"ieftina\" e Londra ... Pun pariu ca in maximum un an cursele se vor suspenda din lipsa de pasageri.
Raspunde

eu

Acum 10 ani

Acum e momentul sa rezolve Iohannis si cu terenul pentru construirea spitalului de urgenta
Raspunde

@20 eu

Acum 10 ani

Da? Esti interesat de spital sau de afacere?
Raspunde

vasiladi

Acum 10 ani

pe cind curse la madrid,milano,dortmund? wizzul va opera curse la dortmund!!!de la craiova!!!!citi nemti/sasi sint la craiova?????
Raspunde

asd

Acum 10 ani

Finally! ( pt ciobanul de la 1 merge si finnaly) : sibienii vor putea sa isi vanda branza la Londra. Sau poate nu.
Raspunde

Italianul

Acum 10 ani

Foarte bine, multumim. Si acum, haideti o cursa catre ITALIA (Roma, sau Bologna, sau Bergamo), si o cursa catre SPANIA (Madrid Barcelona). Franta n-ar fi rau, insa daca in 2014 vom avea Londra, Roma si Madrid, va fi un castig mare!
Raspunde

Alex

Acum 10 ani

Blue air a zburat doar la CGN si STR de la SBZ. Munchen si altele sunt balarii.
Raspunde

no name

Acum 10 ani

Eu locuiesc in UK si ma bucur foarte mult pt aceasta cursa, asa pot sa vin si eu mai des acasa. felicitari
Raspunde

Culae

Acum 10 ani

Logic ar fi o cursa de Italia si Spania, ca doar nu o sa se sparga monopolul austro-german ptr Germania. Interesanta ar fi o cursa la Dortmund, s-ar deschide oportunitati de munca ptr zona de vest germana si Olanda. Wizz mai are TG Mures si Cluj, dar parca la Sibiu ar mai veni si turisti...
Raspunde

no name

Acum 10 ani

Acum ne este mai usor sa venim acasa.
Raspunde

EU

Acum 10 ani

CE BINE...O CURSA DIRECT SIBIU-LONDRA, NU E LUTON UN AEROPORT MARE SI LA INDEMANA ORICUI DAR SUNT DESTULE TRENURI SI AUTOBUZE SA AJUNGI ACOLO SI O LINIE DIRECTA DE AVION E NUMAI BUNA, PENTRU ZONA SIBIULUI.
Raspunde

rosu

Acum 10 ani

Cameron o aranjat cursa sa trimita garoii indarat. Numa ca astia vor face naveta, s-o fentat.
Raspunde

totusi

Acum 10 ani

e binevenita cursa, mai ales daca se va intinde pe 10 ani ca perioada. sa mai vina si altele, poate tari nordice ca sunt putine zboruri din Romania.
Raspunde

vasiladi

Acum 10 ani

turnul sfatului!!! craiova va deschide zboruri wizz cu dortmund!!!achtung domnilor de la cj si aeroport!!!!!!
Raspunde

Nic_Bv

Acum 10 ani

Mă bucur nespus că vă frământă grija pentru brașoveni. Știți că e și o vorbă ”Câinele moare de alergătură și ... ” Strict la subiect, mă bucur pentru aceste curse. Prefer să merg la Sibiu pentru curse UK, decât la OTP. Mai lăsați prostiile astea cu Brașov versus Sibiu. Sibiul nu va fi niciodată ca Brașovul și viceversa. Nu poți să compari mere cu pere, că iese... compot.
Raspunde

@33

Acum 10 ani

Bravo,în sfârșit un brașovean care gândește coerent,că restul ce intră pe acest forum sunt cam fuduli,proști-grămadă și diversioniști.
Raspunde

sibianu 1

Acum 10 ani

Va palngeti de calatori?.Sunt acuma tiganii care calatoresc mai mult ca romanii.Sa-i vazi cum-i imbarca englezii,cate doua curse pe zi.Nu va pangeti ciori sunt, avioane sa fie.
Raspunde

sibianu 1

Acum 10 ani

Va palngeti de calatori?.Sunt acuma tiganii care calatoresc mai mult ca romanii.Sa-i vazi cum-i imbarca englezii,cate doua curse pe zi.Nu va plangeti, ciori sunt, avioane sa fie.
Raspunde

Klaus Werner Johannis

Acum 10 ani

Am luptat pentru voi si am invins!
Raspunde

canci

Acum 10 ani

Iohannis a infrant, nu a invins, fiindca el a alungat cursele low-cost de la Sibiu, pe-o mana cu Carabulea si nemtii de la Lufthansa si Austrian!!!!!!!!!!!!
Raspunde

pt 38

Acum 10 ani

ba voi vreti sa mergeti cu rata, rupti in cur
Raspunde

x-elle

Acum 10 ani

Fain dar am un feeling ca nici low-cost-urile nu o sa fie foarte low la Sibiu. Pana o sa pupam noi curse cum au muresenii cu 50 de euro dus-intors la Bruxelles sau la Paris cu ryan-air-ul, o sa curga multa apa pe Cibin.
Raspunde

Catre 40

Acum 10 ani

Ryanair NU va mai zbura la Targu Mures din 31 Martie.
Raspunde

Adina

Acum 10 ani

Superrrrrrrrrr
Raspunde

Georg

Acum 10 ani

Sunt un ELEMENT masturbator .
Raspunde

@41

Acum 10 ani

Se spune ca vor zbura din Sibiusa faca concuretz lui Wizzair
Raspunde

Florin

Acum 10 ani

O cursa pentru Dortmund, este multa munca aici! Exista si ajutoare sociale bune de la nemti, singurul lucru care lipseste este o cursa directa cu Sibiul. E nasol daca incep sa vina oltenii de la Craiova in Germania!
Raspunde

dati inmultiri M-AM SATURAT DE ADUNARI

Acum 10 ani

atlassib.... CU ACEASTA OCAZIE SE MUTA LA ..chisinau
Raspunde

sicilia

Acum 10 ani

sper sa fie curse spre roma si milano bergamo,ori cum nu o sa coste putin.asteptam si compania ryanair.problema ramane tot conducerea aeroportolui sibiu,de ce zborurile de pe alte aeroporturi din tara functioneaza la preturi mici.
Raspunde

Robert

Acum 9 ani

Daca nu compari pretul esti mai scump cu wizz fata de LH. Wizzair platesti bagajul extra, bauturile si mincarea costa. Lufthansa este totul inclusiv.
Raspunde

@Robert

Acum 9 ani

La wizz iti iei si doua mųi gratis, una poti s-o duci acasa la familie.
Raspunde

alex

Acum 9 ani

E carabulea la mitirica si nu si-a mai putut onora spagile catre CJ sa tina departe de aeroportul sibiu companiile low cost. Sau poate ca spagile inca exista doar ca atlassib nu are curse spre londra.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus