Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

VIDEO Civilizatie in Danemarca? Au ucis o girafa perfect sanatoasa si au aruncat-o la lei!

Angajaţii unei grădini zoologice din Copenhaga au eutanasiat o girafă sănătoasă, pe care nu o puteau muta din cauza lipsei de spaţiu, pentru a evita consangvinizarea. Animalul a fost tranşat în faţa vizitatorilor şi carnea a fost folosită pentru a hrăni alte animale.

Grădina zoologică din Copenhaga, Danemarca, a stârnit controverse când a anunţat că va eutanasia o girafă sănătoasă, de un an şi jumătate, pentru că nu poate risca consangvinizarea şi nu are suficient spaţiu să o mute, relatează CNN. Iubitorii de animale s-au revoltat şi au lansat o petiţie online care a strâns peste 25.000 de semnături. O grădină zoologică din Regatul Unit s-a oferit să găzduiască girafa, iar o persoană a promis echivalentul a 680.000 de dolari în schimbul animalului. Toate aceste tentative au eşuat însă, iar Marius, aşa cum era numită girafa de către îngrijitori, a fost ucis, duminică, în faţa vizitatorilor.

"Girafele noastre fac parte dintr-un program internaţional de creştere, care are ca scop asigurarea unei populaţii sănătoase", spune Bengt Holst, director ştiinţific la grădina zoologică din Copenhaga, citat de Mediafax. "Nu putem realiza acest lucru decât prin potrivirea compoziţiei genetice a diverselor animalele, ţinând cont şi de spaţiul disponibil. Atunci când împerecherea merge atât de bine ca în cazul girafelor, se ajunge din când în când la problema surplusului", adaugă el. Grădina zoologică din Copenhaga face parte din Asociaţia Europeană a Grădinilor Zoologice şi Acvariilor, care nu permite consangvinizarea şi se opune vânzării animalelor. Mutarea lui Marius nu era o opţiune viabilă, pentru că ar fi produs aceeaşi problemă, multe dintre animalele din grădinile zoologice europene fiind înrudite.

"Interesul nostru este ca animalele pe care le creştem să fie sănătoase şi să aibă o viaţă bună, oricât de scurtă sau lungă ar fi ea", se arată într-un comunicat al grădinii din Copenhaga. Reprezentanţii instituţiei spun că sterilizarea sau alte mijloace contraceptive nu ar fi fost o soluţie potrivită deoarece castrarea "este o metodă crudă, care are efecte secundare nedorite", iar Marius "ar fi ocupat locul unui alt animal, mai valoros din punct de vedere genetic". Astfel, s-a hotărât eutanasierea girafei, în faţa vizitatorilor interesaţi.

Din cauza dimensiunilor animalului, autopsia a fost realizată în aer liber. "A fost o bună oportunitate să invităm vizitatorii să participe. Suntem aici pentru a educa oamenii şi a fost o ocazie să le arătăm celor interesaţi cum arată o girafă. Oamenii au fost entuziaşti, au pus o mulţime de întrebări bune, mai ales cei mici, şi au primit răspunsuri pe măsură", spune Holst. Animalul a fost anesteziat şi apoi ucis cu un pistol de abator, pentru că o eventuală injecţie letală ar fi contaminat carnea. Angajaţii grădinei zoologice au efectuat autopsia şi au răspuns la întrebări, după care cadavrul a fost împărţit animalelor carnivore.

"Nu înţeleg de ce au apărut aceste reacţii. Într-adevăr este prima girafă pe care o eutanasiem din acest motiv", spune Holst, care precizează însă, că în jur de 20-30 de animale sunt ucise în fiecare an în cadrul grădinii din Copenhaga, iar publicul este anunţat şi informat în legătură cu motivele acestei proceduri, de fiecare dată.

Foto: Mediafax

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

2 comentarii

michael

Acum 10 ani

de unde se poate vedea ca fiecare natie isi are retarzii ei ... !
Raspunde

mihai

Acum 10 ani

Relatarile CNN nu sunt sistematic o sursa demna de încredere. Consangvinizarea este o stare snatoasa, adica normala ?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus