Luni,
03.10.2022
Partial Noros
Acum
11°C

Animal Life ofera gratuit deparazitarea, primul vaccin si carnetul de sanatate cainilor adoptati in Dealul Gusteritei

Asociația pentru Protectia Animalelor și a Naturii Animal Life a anunțat astăzi că vine în sprijinul câinilor fără stăpân și al sibienilor oferind mai multe beneficii celor care adoptă câini.

”Pentru sibienii care vor adopta un câine din grija asociației și de asemenea pentru cei care vor adopta câini din adăpostul Primăriei Sibiu din Dealul Gușteriței, Animal Life oferă o deparazitare, primul vaccin și carnetul de sănătate gratuit. Adoptatorii din adăpostul Primăriei Sibiu vor trebui doar să ia legătura cu membrii asociației și să prezinte o copie a certificatului de adopție sau o adeverință care confirmă adopția. Informații la tel 0746/36 58 37”, a declarat Andreea Roseti, vicepreședintele Asociației.

Reprezentanții Animal Life mai spun că doresc să încurajeze adopția câinilor în detrimentul cumpărării sau a înmulțirii lor.

În plus, angajații Primăriei Sibiu au anunțat și ei, în urmă cu trei zile, că lucrează la un regulament pentru aplicarea noilor prevederi legislative referitoare la gestionarea câinilor fără stăpân, prevederi care impun ca în termen de 14 zile de la capturare, un maidanez să fie eutanasiat dacă nu este revendicat sau adoptat.

Un termen ferm de finalizare și adoptare a regulamentului nu a fost impus la Sibiu, arată primarul Klaus Johannis. ”Vom vedea când Serviciul de resort va reuși să elaboreze materialul”. După adoptarea acestui regulament de către Consiliul Local Sibiu ar urma ”exterminarea” maidanezilor. Teoretic. Deoarece practic, administrația locală nu își va concentra forțele în mod excesiv pentru a ucide cât mai mulți câini fără stăpân. ”Poate vor fi puțini (câini eutanasiați – n.r.), ca și până acum. Și până acum au fost doar cei foarte bolnavi... Poate se gândesc și sibienii să își ducă acasă câte un câine și atunci nu vom avea o problemă de amploare. În continuare cred că este o lege proastă, cea votată cu câinii, iar Parlamentul ar fi trebuit să facă ceea ce face un parlament, iar la administrația unui oraș să ne lase pe noi, căci am fost pe o cale foarte bună de gestionare a chestiunii”, mai arată Johannis.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

11 comentarii

Pop

Acum 8 ani

Poate ar trebui sa dea mai bine o masa calda si medicamente copiilor orfani.
Raspunde

mia pentru pop

Acum 8 ani

De copii se ocupa multa lume .Si sunt tot felul de programe in ce priveste ambandonul lor la orfelinate sunt de vina mamele care nu le intereseaza sa creasca copi. Dar de cainii de ce te deranjaza ? Si ei au dreptul la viata si nu ei sunt de vina ca se gasesc in adapost .Deoarece tot omul este cel care ambandoneaza cainii . Si ma bucur ca sunt asociatii precum animal life care se ocupa de ei . Bravo lor.
Raspunde

Odin

Acum 8 ani

Mia, draga, dute si fa niste vizite pe la orfelinate si intereseazate un pic de acei copii de care se ocupa multa lume si dupa aceea mai vorbim ...
Raspunde

joseph

Acum 8 ani

Ce e atât de greu de priceput că fiecare dintre noi are libertatea de a alege dacă să fie sau nu un bun samaritean. <br> Dacă alege să fie, atunci poate să aleagă și în ce domeniu s-o facă. Unii dintre noi iubesc câinii, alții balenele ucigașe, alții orfanii. <br> De ce e musai să-i criticați pe ăia de fac bine, că maramite binele lor nu e suficient. <br> Îndreptați-va ochii critici înspre ăia de fac rău și încercați la rândul vostru să schimbați acele lucruri.
Raspunde

pt mia

Acum 8 ani

care multa lume? nu esti decat o ignoranta !! prost informata si as zice si limitata; dar na...pe fiecare cat ne duce capul. iar tu mai penibilule de josep ar trebui sa iti ti gura si si asa vb degeaba si in necunostiinta de cauza. luati-va cainii ac si sa ii pupati sub coada in fiecare dimineata. hai sictir ...
Raspunde

vai de capul nostru

Acum 8 ani

Pitecantropule, ala de la 4 are dreptate in tot ce zice, dar tu esti prea bou ca sa intelegi.
Raspunde

pt 6

Acum 8 ani

iar tu esti prea oligofren pentru timpurile astea. du-te si te spanzura. ne-ai face tuturor un bine.
Raspunde

pt.62.25.77.200

Acum 8 ani

Din pacate, pentru tine nu se mai poate face nimic...Esti jalnic.
Raspunde

pt 8

Acum 8 ani

daca te ducea putin capu, nu trebuia sa copiezi tot ip-ul ci doar un simplu..\"pt 7\". dar tu esti \"special\" si te inteleg. mars in gaura de unde ai iesit putregaiule.
Raspunde

W. Stolz-Gebauer

Acum 8 ani

Doresc sa adopt cat mai multe animale pe care am intentia sa le dau spre eutanasiere. Aveti ceva de croncanit impotriva ?
Raspunde

Odin

Acum 8 ani

@joseph: De acord, dar folosind acelasi principiu unii dintre noi NU am ales sa sprijinim, prin contributiile sociale, escapadele de tipul \"bun samariteni\" ai autointitulatilor \"iubitori de animale\". Daca ar fi fost o pozitie constanta in preocuparea fata de vagabonzi ar fi fost altceva. Dar majoritatea au \"realizat\" cat de mult iubesc vagabonzii cand noi astialalti am gasit o solutie, cei drept radicala.<br>Acum asociatiile ofera gratuit vaccinari si mai stiu eu ce pentru a favoriza adoptiile, bravo, pana acum oare ce i-a oprit sa se mobilizeze?<br>Sunt foarte putini cei care chiar iubesc si respecta animalele, majoritatea reactioneaza emotional si temporar.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus