Duminică,
28.11.2021
Cer Senin
Acum
15°C

Restaurant Stefani. Noroc cu tigaia

E știut că orice chef dacă e să se spargă, de la muzică pornește totul. Așa am pățit și noi la Stefani, dar poate că a fost doar un accident. Dar stați să vă povestesc cum a fost. După-amiază, vineri, Restaurant Stefani. Este restaurantul hotelului cu același nume, ridicat relativ recent în Turnișor, chiar pe Calea Turnișorului, exact lângă bariera de la calea ferată. 
Am intrat și se vede că locul este deschis recent. Curat, ordonat, totul pus la punct. Nu comentez nimic de ambianță, fiecare cu gusturile lui. Vreo două-trei mese ocupate, în rest mult, mult, spațiu gol. Restaurantul e făcut special pentru nunți-botezuri-chermeze, așa că dacă vreți ceva intim, mai bine căutați o crâșmă de prin centru. 
Meniul este normal, tipic românesc, fără mari pretenții. La fel ca și locul, curat, cinstit, fără nazuri de vedetă plimbată prin Moldova Veche. Nu am înțeles, scuzați-mi ignoranța, traducerile din engleză, așa că vă rog pe dumneavoastră să-mi dați o mână de ajutor. De fapt, fac un concurs. Dau o bere cui ghicește ce-a vrut să spună bucătarul când s-a referit la ”manorial chicken leg” și ”cheese dumpling”. 
Am înotat prin ciorbe țărănești, șnițele, fripturi, pește la grătar și am ales creștinește următoarele: o ciorbă de fasole în pâine, o supă gulaș, o tigaie de porc picante (vă explic ce-i și cu tigaia) și găluște cu prune. Să le luăm pe rând.
Ciorba de fasole se face la Stefani, așa cum o știți peste tot în Sibiu. Nimic special, nimic aiurea, plictisitor de comună. Ceea ce nu-i neapărat rău. Supa gulaș abundă în chimen, e iute, dar parcă îți lasă pofta de mîncare ungurească neostoită. Nu are acel ceva care să diferențieze supa gulaș de o tocană scăzută ”cu de toate” și mult piper. Și ajungem și la tigaie. Felul mai sus amintit nu e altceva, după mine, decât o imitație populară a wok-ului chinezesc. O mâncărică din carne de porc cu mult usturoi, ceapă, morcovi ”scăzută” și bine rumenită într-o tigaie. Bună, nu zic nu. Aici cred că a fost punctul forte al întregii mese.
Și acum intervine DJ-ul. A doua zi probabil urma să se petreacă un chefuleț, așa că a sosit omul să facă probele de sunet. A început cu micile bubuieli în boxe. ”Nu stă bine un cablu”. Au continuat inventarul de manele. ”Mă rog la Dumnezeeeu ca să nu mă lase când mi-e greeeu”, suna în sală de să sară gemurile din loc. Au urmat romanțele, stocul era plin. Gândiți-vă la maxim cinci secunde din fiecare șlagăr. Apoi următoarea, ca să vadă cum dă basul. Apoi din nou bubuituri și n-am mai suportat. Am rugat un chelner să-i tragă peste urechi o pereche de căști micuțului Mozart și s-a făcut liniște. Nu dintr-o data, ca să ne arate totuși cine-i șeful. Șef a devenit însă ospătărița care s-a apucat să facă curat pe mese. Cu un aspirator de mașină. Revenind la mâncare, mai bine vă lipsiți de găluștele cu prune. Și gata. Noootaaaa…
Am plătit pentru ce ați văzut, plus o apă plată și un suc de portocale 59 de lei, plus cinci lei pentru prietenul manelist că a plecat după al doilea play-list. Rezonabil, aș putea spune. Afară, ultima bucurie. Ghiciți voi, de data asta fără nicio bere, cine a stat în mașină până când s-a ridicat bariera și a trecut alaiul de mașini? Mă rog la Dumnezeeeeeeeeu ca să nu mă lase când mi-e greeeeeeeeu….

Comentarii

4 comentarii

Daniel

Acum 7 ani

hahaha super!!!
Raspunde

Mike

Acum 7 ani

That is Romania...originaly.
Raspunde

...

Acum 7 ani

\"manorial chicken leg\"=pulpa de pui boiereasca. \"cheese dumpling\"=coltunasi cu branza. Ne vedem la bere. :-)
Raspunde

blegu\'

Acum 7 ani

Urata meserie, sa fii nevoit sa faci turul crasmelor din oras pentru un colt de paine!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus