Joi,
30.06.2022
Cer Senin
Acum
19°C

Teatrul National "Radu Stanca" are cinci nominalizari la Premiile UNITER

Uniunea Teatrală din România a anunțat lista nominalizărilor pentru ediția din acest an a Galei Premiilor UNITER. Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu a fost nominalizat la cinci categorii.

Cele cinci nominalizări sunt următoarele:

cel mai bun spectacol: MAESTRUL ŞI MARGARETA, după Mihail Bulgakov, regia Zoltán Balász

cel mai bun regizor: Zoltán Balász pentru spectacolul MAESTRUL ŞI MARGARETA

cel mai bun scenograf: Velica Panduru şi Zoltán Balász pentru scenografia spectacolului MAESTRUL ŞI MARGARETA

cel mai bun actor în rol principal: Marius Turdeanu pentru rolul Maestrul din spectacolul MAESTRUL ŞI MARGARETA

cea mai bună actriţă în rol principal: Mariana Mihu pentru rolul Woland din spectacolul MAESTRUL ŞI MARGARETA

„Pentru noi aceste nominalizări sunt o bucurie și reprezintă o recunoaștere importantă a activității noastre având în vedere dimensiunea proiectelor propuse, dar și turneele întreprinse.”, a declarat Constantin Chiriac, directorul TNRS.

Pentru a XXII-a ediţie a Galei Premiilor UNITER, juriul de nominalizări a fost alcătuit din criticii de teatru: Andreea Dumitru, Sebastian-Vlad Popa şi Ionuţ Sociu.

„Maestrul şi Margareta” este o adaptare după romanul omonim al scriitorului rus Mihail Bulgakov. Considerată una dintre cele mai importante opere ale secolului al XX-lea, capodopera romancierului Mihail Bulgakov tratează tema eternei lupte dintre bine şi rău, dar şi a liberului arbitru printr-o fascinantă poveste de dragoste ce are loc într-un peisaj suprarealist al Uniunii Sovietice. Montarea de pe scena Teatrului Naţional din Sibiu este o adaptare ce combină proiecţii video cu momente muzicale live, iar ideea decorului îşi găseşte inspiraţia într-o veche biserică armenească, descoperită de regizor în Polonia. Viziunea regizorală a lui Zoltán Balázs ţese din firele simbolice şi alegorice ale romanului o structură de complexitatea unei spirale ADN. Substraturile şi oglindirile complexe din textul lui Bulgakov sunt exploatate de regizorul maghiar asemenea unui mozaic monumental, în două variante de spectacol, fiecare cu interpretări actoriceşti distincte. Spectacolul este construit cu o distribuţie dublă ce reuneşte atât actori de la Teatrul Naţional din Sibiu, cât şi actori de la Teatrul Maladype din Budapesta.

 Premiera spectacolului a avut loc pe data de 22 martie 2013 şi îi aduce pe scenă pe actorii Ofelia Popii, Marius Turdeanu, Adrian Neacşu, Mariana Mihu/Ákos Orosz, Ema Veţean, Pali Vecsei, Serenela Mureşan/ Zoltán Lendváczky, Eduard Pătraşcu/ Erika Tankó, Adrian Matioc, Cătălin Pătru, Ciprian Scurtea, Diana Fufezan, Florin Coşuleţ, Mihai Coman, Viorel Raţă, Dan Glasu, Vlad Robaş, Cristina Ragos, Arina Ioana Trif, Gabriela Neagu, Eva Ungvari şi Sanda Anastasof.  Spectacolul se bucură, de asemenea, de contribuţia scenografei Velica Panduru și a muzicianului Zeno Apostolache.

„Maestrul şi Margareta” este o coproducţie a Teatrului Naţional din Sibiu în parteneriat cu Teatrul Maladype din Budapesta.

Următoarea reprezentație a spectacolului va avea loc joi, 13 martie, de la ora 19:00.

Cea de-a XXII-a ediţie a Galei Premiilor UNITER va avea loc luni, 28 aprilie, la Palatul Culturii din Târgu-Mureş.

Foto: Paul Baila

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

1 comentarii

szekely estera

Acum 8 ani

Am vazut piesa anul trecut si mi-a placut foarte mult m-a surprins muzica live si ce bine canta actorii nostri la instrumente,avem un teatru de mare clasa iubesc acest teatru si tot ce inseamna el pt mine si sibienilor
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus