Luni,
30.01.2023
Innorat
Acum
-0°C

Unic in Romania? Rasinarenii au gonit firma care le "aducea" apa si canal | Foto

Câteva zeci de locuitori ai comunei Rășinari au organizat un protest spontan, în urma căruia au oprit ”din fașă” lucrările la rețelele de apă și canal ce ar fi trebuit să înceapă tocmai azi. Oamenii spun că nu vor altă apă decât cea pe care o au acum și sunt deciși să iasă zilnic în stradă pentru a opri lucrările. În cazul în care lucrurile nu se vor liniști, există posibilitatea ca lucrările să înceapă sub protecția Poliției și a Jandarmeriei.
”Din 1963 avem trasă apa în comună. Sunt zeci de izvoare în apropiere. Și eu am muncit la aducțiunea de apă, am cărat cu plasa pietriș și ciment pentru rezervoare, am săpat. Și vine acum primarul acesta că ne aduce apa din altă parte. Să ne lase apa cum a fost”, era revoltat unul dintre protestatarii în vârstă. Alături de el, alți peste 30 de oameni – tineri, bătrâni, femei, bărbați – susțineau că ei nu doresc rețea de apă în sat, că e bună cea existentă. Or, apa livrată în prezent locuitorilor din sat nu este potabilă. Dar oamenii susțin contrariul. ”Noi avem apă bună. Uite ce femei frumoase ne-au crescut cu apa asta”, rostea – mai în glumă – un alt protestatar.
Toți ceilalți din preajma sa spun că proiectul de alimentare cu apă potabilă a comunei nu este bun deoarece acesta prevede aducțiunea apei de la Sadu, de unde este alimentată în prezent și Cisnădia. ”Din apa noastră nu s-a îmbolnăvit nimeni, dar la Cisnădie ați văzut ce probleme au avut”, este opinia celor care au ieșit marți dimineața în stradă.

În realitate, proiectul de la Rășinari prevede alimentarea cu apă de la Gura Râului (din barajul de unde este alimentat și municipiul Sibiu), sursa Sadu fiind doar varianta de rezervă.

Au oprit lucrările în prima zi

În dimineața zilei de 11 martie era programată începerea efectivă a lucrărilor la proiectului de extindere și reabilitare a rețelelor de alimentare cu apă și canalizare în comuna Rășinari. Peste 28 de milioane de lei, fără TVA, este valoarea totală a lucrărilor, atribuite prin licitație publică firmei Geiger Transilvania. Beneficiarul lucrărilor este SC Apă Canal SA, operatorul Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Apa Sibiu, asociație din care face parte și Rășinariul.
Cu toate actele și avizele pregătite, cu ordinul de începere a lucrărilor emis, muncitorii de la Geiger nu au putut lucra nimic: oamenii i-au împiedicat. ”Noi am emis o informare către SC Apă Canal SA, în care am arătat că am fost împiedicați să începem lucrările. Din acel moment, societatea, cu sprijinul Instituției Prefectului, a celorlalte autorități competente, ar trebui să intervină pentru a rezolva lucrurile”, spune Ovidiu Simen, directorul regional al Geiger Transilvania. Termenul de finalizare a lucrărilor în Rășinari este finalul lui 2014. ”Dacă lucrările nu vor începe în scurt timp, există riscul de a nu putea respecta termenele contractuale”, mai arată Simen.

Decizie luată din 2008

Comuna Rășinari a devenit membră a Asociației de Apă Sibiu în 2007. Un an mai târziu a fost adoptat masterplanul referitor la rețelele de apă și canal, dezbătut public în luna noiembrie. ”În cadrul adunării publice din noiembrie, am discutat variantele propuse în masterplan: alimentarea cu apă din Rășinari sau alimentarea cu apă de la Cisnădie, din sursa Sadu. Atunci, oamenii au spus că le este indiferent, căci ei vor apă curată. Varianta de la Cisnădie este mai ieftină, pentru că acolo va fi construită o stație de potabilizare, de ale cărei servicii vom beneficia și noi. Dacă voiam apa de la Rășinari, ar fi trebuit să construim o nouă rețea de tratare, care ar fi generat în continuu costuri de exploatare”, arată Bucur Bogdan, primarul comunei Rășinari.

Apă de 24 de lei pe an

Până la finalul anului trecut, locuitorii comunei Rășinari plăteau către autoritățile locale 24 de lei pe an, pentru apa brută care le era furnizată prin rețeaua ale cărei baze au fost puse în 1963. De anul acesta, toate rețelele au trecut în administrarea SC Apă Canal SA, operatorul regional al serviciilor de apă și canal pentru localitățile înscrise în Asociația de Apă Sibiu.
Odată introduse noile rețele de apă și cele de canal, locuitorii Rășinariului vor trebui să încheie contracte cu cei de la Apă Canal, fapt care implică alt tip de servicii furnizate, dar și costuri mai mari. Mai mult, oamenii se tem de faptul că și actuala apă brută ce le este furnizată va fi contorizată, fapt cu care nu sunt de acord. ”Anual, din această taxă de 24 de lei se strângeau cam 90.000 de lei. Dar banii nu erau suficienți pentru lucrările de întreținere a rețelelor, prin urmare era nevoie de suplimentarea fondurilor din bugetul local”, arată primarul Bogdan Bucur.

Problemă sensibilă: canalizarea

În momentul de față, comuna Rășinari nu are rețea de canalizare. Prin urmare, fiecare locuitor al comunei ”s-a descurcat”: care cu fose septice, care cu deversarea apei reziduale direct în pârâul care traversează localitatea. Fapt ”îngăduit” în mod tacit de autorități.

... plus mișcări electorale

Protestul spontan al locuitorilor din Rășinari se suprapune și peste o acțiune de strângere de semnături pentru inițierea unui referendum pentru schimbarea actualului primar. ”La Instituția Prefectului nu a fost depusă, până acum, nicio solicitare pentru inițierea unui astfel de referendum”, a declarat Claudia Stanciu, purtătorul de cuvânt al Instituției Prefectului pentru Turnul Sfatului.
Fostul primar al comunei, Ioan Băra, spune că numărul de semnături necesar a fost deja strâns. ”Eu știu că au fost strânse deja 25% din semnături. Dar mai multe nu știu, căci nu m-am implicat. Eu nici nu am semnat”, declară Băra.
Primarul în funcție, Bogdan Bucur, nu se împotrivește inițierii referendumului, dar cere ca proiectul de apă și canal să nu fie blocat. ”Dacă sunt persoane care doresc un astfel de referendum, din punctul meu de vedere pot să îl organizeze. Dar să nu oprească acest proiect, care este unul pe fonduri europene și care trebuie să respecte termene clare”.

Azi ar fi trebuit să înceapă lucrul pe opt străzi

Lucrările ce ar fi trebuit demarate azi vizează un prim pachet de opt străzi. ”În Rășinari se vor realiza 19,5 km rețele de distribuție a apei potabile și 16,4 km rețele de canalizare menajeră. Va fi construită o stație de pompare a apelor uzate, monitorizată prin SCADA, și 60 m conductă de refulare. . Din primul pachet de străzi programate să intre în execuție fac parte: Crucii, Dosului, Emanoil Ciucean, Nicolae Droc, Nouă, Sub Costiță, Strada nr. 13 și Strada nr. 14”, arătau reprezentanții SC Apă Canal SA Sibiu, într-un comunicat de presă emis săptămâna trecută. Societatea este beneficiara unui proiect cu finanțare europeană, finanțare ce acoperă și valoarea lucrărilor din Rășinari. Lucrările au fost încredințate prin licitație publică firmei Geiger Transilvania, iar termenul lor de finalizare este decembrie 2014.
Mai bine de 28 de milioane de lei, fără TVA, este valoarea lucrărilor din comuna natală a lui Emil Cioran și a lui Octavian Goga. Alte lucrări pentru funcționarea rețelelor din Rășinari vor fi executate și în alte zone. ”Construirea rețelelor de alimentare cu apă și de canalizare menajeră în localitatea Rășinari va fi completată de reabilitarea Stației de tratare Sibiu Sud, de unde va fi construită o conductă de aducțiune pentru localitatea Rășinari (în valoare de 3.916.440 lei fără TVA), cu un rezervor de înmagazinare a apei potabile (în valoare de 1.300.826,61 lei fără TVA). De asemenea, va fi realizat și un colector (în valoare de 8.242.020,07 lei fără TVA) ce va transporta apa uzată din Rășinari la Stația de epurare Mohu, aflată în curs de reabilitare pentru a putea asigura epurarea debitului suplimentar colectat și din comuna Rășinari”, se mai arată în comunicatul Apă – Canal.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

163 comentarii

:(

Acum 8 ani

Numai in Romania se poate asa ceva! Nimeni nu ii amendeaza pe indivizi pentru ca deverseaza rahatul in rau si tot ei fac scandal cand li se face retea de canalizare din fonduri europene. Ciomagul pe spinare, aia le trebuie, amenzi pana nu mai iasa din casa. Apropo, azi este marti, aproape mijlocul saptamanii, indivizii astia nu ar fi trebuit sa fie la munca? Toate loazele ies in strada!
Raspunde

unu\'

Acum 8 ani

Rasinarenilor,nu intrati in panica:dupa Apa-Canal vine E-On Gaz;atunci sa vedeti distractie!DPC aveti?N-aveti?Nu-i bai,rezolvam cumva.
Raspunde

neo

Acum 8 ani

da, ca atunci cand ai canalizare rahatul ajunge in spatiu, nu in rauri.. gandeste-te la asta data viitoare cand faci baita la mare!
Raspunde

@neo

Acum 8 ani

Nu fi prost, canalizarea inseamna si statie de epurare, adica apa ajunge curata la finalul procesului de epurare. Ia putina literatura de specialitate: ***www.greenagenda.org/eco-aqua/epurare.htm
Raspunde

ragusitu

Acum 8 ani

au un dpc-ist in sat.prost tot ca si ei
Raspunde

Ciobani jegosi !

Acum 8 ani

Rasinarenii sunt tot in Evul Mediu: trimit rahatul in rau, beau apa din rau. Sunt unii cu turism ecologic, altii cu branza tot eco si mai toti cu dinti si bratari de aur. Tampiti de manele, disperati dupa bani, fatarnici, urmasi nedemni de oameni ca Goga sau Cioran. Mergeti in Piata Cibin si bucurati-va de tot ce-i eco de Rasinari ! Ca deh, rahatui-i organic, nu-i asa ?
Raspunde

clor

Acum 8 ani

1. primarul intr-adevar e prost de bubuie 2. daca au apa de izvor e ok! credeti ca pretul apei de la retea va fi mic? 3. canalizarea trebuie facuta
Raspunde

marcel

Acum 8 ani

Ciobanul tot cioban e,nu mai cumpar branza de la ei de 10 ani,baga tot ce vor in ea si prostesc lumea niste nespalati,plini de aur si jeg,sa-i amendeze ca nu vor canalizare,se caca pe unde apuca satul pute de-ti muta nasul,bani au destui dar degaba sunt necivilizati si needucati,adevaratul taran nu mai exista
Raspunde

Candy camera

Acum 8 ani

Din ciclul suplimentare: procurorii se cam autosesizeaza cu privire la rascoala , cercetarea fiind simpla intrucat s-a filmat iar obstructionarea lucrarilor nu-i tocmai apa de ploaie. In plus, Sanepidul va trebui sa explice cum au autorizat consumul de apa de rau la scoala din gradinita Rasinari iar meseriasii de la Mediu - Ape sa spuna cum n-au vazut colaceii de rahat venind pe Steaza, V Sapunului si Trinkbach. Cred ca toti aveau vederea obturata de putinile cu branza... De urmarit telenovela rasinareana...!
Raspunde

Joan

Acum 8 ani

Ala care o zis ca primarul e prost sa se informeze mai bine! Este singurul primar din Rasinari , care a finalizat proiecte de infrastructura, care a reusit sa constituie Societatea de Transport in comun in regie proprie si la tarife foarte mici! El reprezinta viitorul si nu intrevad pe altcineva... E normal sa existe o anumita nostalgie dupa reteaua de apa care a fost construita cu truda multor rasinareni, dar vechea retea nu mai corespunde cantitativ, calitativ si dupa norme legale. Canalizarea de asemenea trebuie introdusa; e o rusine faptul ca multi riverani isi deverseaza deseurile in râurile comunei! Va fi o perioada de deranj , cu sapaturile aferente, dar speram ca intr-un final totul va fi cum trebuie. Referendumul de care se pomeneste este alimentat de anumite persoane rau intentionate, care reusesc sa amageasca anumiti cetateni altfel de buna credinta. Sa auzim numai de bine!
Raspunde

adi

Acum 8 ani

Sibieni get beget. Prosti de put. Tiganii si ciobanii sunt cel mai greu de civilizat.daca o sa reuseasca sa le traga apa se vor crede de nivelul nemtilor
Raspunde

xxxx

Acum 8 ani

sa-i pupati in fund pe rasinareni
Raspunde

xxxx

Acum 8 ani

nu.i mai faceti in toate felurile ca nu sunteti mai buni ca ei
Raspunde

tulau

Acum 8 ani

bai adi sti care sunt cei mai prosti tarani,tarani de la oras
Raspunde

ciochiosu si bacolt

Acum 8 ani

daca am ajuns sa ne conduca si sa ne prosteasca bacolt si ciochiosu.. am ajuns rau fratilor ! doi nesimtiti care nu vor mai putea sa ude in fata casei non-stop.
Raspunde

im

Acum 8 ani

Mai, ati citit printre randuri? Rasinarenii sunt in primul rand zgarciti. Acum platesc apa 24 lei / an, adica 2 lei / luna. Daca le baga Apa-Canal apa, or sa plateasca apa 100 lei / luna... sau cat o sa vrea Iohannis mai incolo. Aceeasi distractie o sa fie si cu gazul, care e mult mai scump decat lemnul de foc si o sa se scumpeasca de 3 ori pana in 2018 (ati primit o scrisoare pe tema asta, in caz ca nu ati citit) ... ca de, tre sa castige si nemtii de la EON ceva
Raspunde

huo

Acum 8 ani

o mana de ciudati nu reprezinta toata comuna. cei care nu au participat sunt oameni normali care doresc sa traiasca civilizat
Raspunde

dana

Acum 8 ani

Daca nu cunosteti cu adevarat situatia din Rasinari nu va mai dati cu presupusul.Rasinareni nu sunt contra apei potabile si canalizari doar ca nu vor apa de la Sadu sau Gura Raului atata timp cat munti cad peste noi.Multi din cei care ati lasat comentari poate sunteti muritori de foame asa ca lasati-o mai moale cu comentarile astea deplasate.
Raspunde

26

Acum 8 ani

Sunt curios...unde s-au nascut cei care ii fac pe rasinareni nespalati, ciobani, tarani, tigani etc.!!!
Raspunde

v

Acum 8 ani

sa nu mai fure primarul ca este actionar la sc apa canal si socruso director,ca asa se zvoneste si sa fi facut public proiectul nu sa-l semneze pe ascuns cu consilieri pe care ii controleaza.sa se prezinte la intrunirile cu cetateni comunei ca ii reprezinta ca primar si sa detalieze pasi proiectului si beneficiari
Raspunde

dana

Acum 8 ani

Majoritatea rasinarenilor nu au stiut ca incep lucrarile, deoarece primarul Rasinarului nu a binevoit sa anunte public inceperea lucrarilor.
Raspunde

Adriana

Acum 8 ani

\'\'Mintile stralucite discuta idei. Mintile luminate discuta evenimente. Mintile \"scurte\" discuta oamenii!\" ...sunt indignata de toate jignirile aduse rasinarenilor, de faptul ca suntem numiti \'\'ciobani jegosi\'\' si ne mai miram ca ne fac strainii tara \'\'pamant tiganesc\'\'. Nu suntem in stare de respect nici intre noi iar cand vrem sa ne dam cu parerea sa o facem respectand un minim de decenta in exprimare. Am inceput cu un citat si vreau sa inchei tot cu un citat, de a lui Cioran \'\'Intre o palma si o jignire, suportam mai bine palma\'\'.
Raspunde

anonim

Acum 8 ani

Jos primaru
Raspunde

maria

Acum 8 ani

Rasinari..pfff ce sa va zic,sunt rasinareanca si ma mandresc deoarece fac parte dintr-o comuna frumoasa si plina de cultura...stramosii nostri au luptat in trecut pentru noi ca sa fim uniti...iar acuma a venit timpul ca satenii sa se uneasca si sa-si de-a si ei cu parerea la ce se intampla ....parerea mea este ca trbuia de la inceput sa se faca un chestionar si sa-l aplice la fiecare casa si asa vedeau concret daca oamenii sunt de acord cu aducerea apei.A luptat domnul primar pentru transportul in comun si pentru aceasta ii multumesc ,nu imi place ca nu mai circula tramvaele care din pacate stau pe loc si ruginesc,este pacat deoarece strabunicii nostri au lucrat la acele linii si cu greu isi castigau painea,azi ...maine le va duce la fier vechi PACAT!Este o problema cu apa si sincer nici eu nu sunt de acord sa ne aduk din alte parti...pana acuma tot apa de la robinet eau si vad ca nu am murit sau sa sufar de o boala...trebuie remediata problema cu canalizarea....mai nou vom ajunge sa platim si aerul pe care il respiram cu atatea politici ce se fac....cei care au scris mai sus daca ei nu cunosc problema mai bine sa-si vada de treaba lor si sa nu mai jigneasca niste oameni pe care nici nu ii cunoaste...s-a spus ca ciobani ,jegosi etc..nu sunt ciobanita dar ii apreciez pe acesti oameni deoarece sunt mai lucizi la minte decat cei cu facultate..daca nu ar fi acesti oameni nu am mai manca produse naturale ci am manca produse expirate vidate ...faceti si voi comparatia cu un copil rasinarean sanatos plin de energie cu unul de la orasi care este palid si sta toata ziua pe tableta si ipod etc...sper sa se reglementeze problema
Raspunde

Ela -din Rasinari

Acum 8 ani

Suntem rai, problema merge de cost desigur, asta referitor la apa... or fi ele fonduri europene, dar de ce APA Canal si de ce Sadu sau Gura Raului, suntem sub munti, de ce nu ati folosit banii pentru captarea unor izvoare din munti? sau pentru a efectua apa curenta portabila (filtrare, captare, alte bazine?) care e de fapt adevarul domnule Primar? Care este interesul, ascuns desigur, pentru care aduceti apa din Sadu sau Gura Raului? Referitor la canalizare nu am nimic impotriva, dar la apa da.... Sa spuna cetatenii comunei Slimnic, care aveau tot asa retea de apa proprie, si a venit exact acceasi firma APA Canal si le-a adus vestita apa pe contor, intrebati cetatenii daca vechea retea a functionat mai mult de jumatate an. La fel s-a intamplat si in comuna Turnu Rosu. retelele vechi se infunda (cu sau fara voia SC APA C..\"). astfel incat apa - ceea ce a lasat bunul Dumnezeu- sa fie platit si contorizat, indiferent ca stai la bloc sau ca ai casa si mai ai si un pic de gradina cu zarzavaturi sau flori si apoi mai ai si animale... aceasta este revolta celor care au iesit in strada, nu sunt impotriva canalizarii sunt impotriva inselaciunii, sunt impotriva lucrurilor ascunse sau care sunt spuse doar pe jumatate pentru a trunchea adevarul. La acest mesaj va rog sa raspundeti domnule primar.
Raspunde

maria

Acum 8 ani

sunt de acord cu tine Ela
Raspunde

geo

Acum 8 ani

Cu canalizarea suntem de acord dar cu apa de la sadu nu noi avem apa noastra si este foarte buna domni de la orasi vin si cara apa de la noi de ce va intreb pe voi cei care comentati fara sa cunoasteti situatia,
Raspunde

un rasinarean

Acum 8 ani

As vrea sa le spun celor care vorbesc atat de bine despre apa-canal si celor care habar nu au care ii treaba cu problema apei in rasinar sa se abtina de la comentarii jignitoare si sa nu mai vorbeasca in necunostinta de cauza.In Rasinari oameni sunt deacord sa aiba apa potabila si canal,problema este ca societatea apa canal vrea sa ridice pretul apei,care este pe reteaua veche,fara a oferi nici un serviciu in plus.In concluzie ei vor bani mai multi pentru aceleasi servicii care erau si inainte ca societatea apa canal sa preia serviciul de apa din rasinari.Eu din cate stiu orice afacere se incepe cu o investitie,domnii de la apa-canal vor sa schimbe aceasta regula se pare.Cred ca orice rasinarean ar fi deacord sa plateasca apa potabila si canal din momentul in care beneficiaza de ele. In situatia asta nu stiu cati din cei care ati comentat ati fi deacord.(si apropo eu din cate imi amintesc plateam apa undeva la 55 lei pe an nu 24 cum se precizeaza mai sus).Inca odata repet,crd ca toti ar fi deacord sa aiba si sa plateasca apa potabila si canal din momentul in care beneficiaza de ele,dar cu conditia ca apa -canal sa nu ridice pretul apei care este deja in rasinari si care ete apa bruta.
Raspunde

Georg

Acum 8 ani

Cetatenii au dreptul sa primeasca CE VOR....stiu ei ce stiu...nu vor probleme ca in Sibiu unde zi-de-zi se opreste apa sau gazul... Si AU DREPTATE...Nici-o Politie sau Jandarmerie NU ESTE PESTE CETATENI...Si NU vor costuri de apa care cu timpul sa urce-n nori..Au apa APROAPE...de ce s-o aduca de DEPARTE? Amenintarea cu Politia sau Jandarmeria este semn clar de DICTATURA si STAT POLITIENESC....Nu pusca niste AFACERI ale CUIVA? Jos cu el...
Raspunde

@29 si altii

Acum 8 ani

Ati ramas cu mentalitate de ciobani
Raspunde

...

Acum 8 ani

cioban este cel care comenteaza fara rost....avem dreptul sa ne spunem parerea ...ii felicit pe acesti sateni...ne va pune acuma ceas si la apa din fantana
Raspunde

ioan

Acum 8 ani

cine spune ca bea apa de la robinet minte de rupe sau ii dus, apa care vine la robinet este captata si de pe raul care curge prin curmatura, va dati seama ce apa beau cei care spun ca beau si sunt sanatosi, mai ales vara, dupa ce trece ciurda pe la curmatura si dupa ce se spala toata lumea, care face gratar, pe picioare prin rau. Eu vad numai cata nesimtire poate fi, acum vreo 5-6 ani era un scandal monstru ca la cineva a venit un vierme de vreo 20-30 cm la robinet, tot acum vreo 5-6 ani s-a gasit un cal mort intr-un bazin de captare, anul trecut a murit un om intr-un bazin de captare, se mai poate continua... Cat despre canalizare, rog pe cei impotriva sa stea seara pe podul dinspre Poplaca si sa vada ce \"zeama\" curge pe rau; eu as propune sa se faca o captare dupa acest pod si sa o pompeze la robinete.
Raspunde

bianca

Acum 8 ani

eu stau in talmaciu si se spune ca e cea mai buna apa potabila....sunt doar minciuni......E PLINA DE CALCAR....E ADUSA IN TALMACIU TOT DE LA SADU...nu va incredeti ....E DE 1000 DE ORI MAI BUNA APA DE RASINARI ... REFERITOR LA CEI DE LA ORAS..........de ce veniti dupa apa de baut in RASINARI? de ce nu cumparati din hipermarket?.....tot e mai buna la ciobanii si tiganii...
Raspunde

oana

Acum 8 ani

sunt din talmaciu dar cumpar branza de rasinari de la piata cibin e mult mai buna decat cea din sadu ( care pute)....
Raspunde

dan

Acum 8 ani

pt ioan,omul a murit pt a avea apa,apa la care a muncit cu toti vecinii....nu primarul sau altcineva....si zeama aia de care zici sa fie pompata la tine si la cei care jignesc in necunostinta de cauza
Raspunde

geo

Acum 8 ani

La Rasimari taxa de apa se plateste dupa ochi sunt fam.care au platit si 130de lei pe an.In legatura cu revarsarea deseurilor menajere in rauri chear PRIMARUL actual le-a facut si a fost deacord.Este un Mincinos ,ne-a vandut,este un escroc care si-a fact doua CASE in 6 ani pe spatele RASINARENILOR.Ce s-a spus mai sus se potriveste primarului nu merita sa se numeasca Rasinarean.
Raspunde

YoYO

Acum 8 ani

hmmmmmmmm.....din cate se vede pe pagina aceasta au loc niste comentarii care nu isi au rostul...Sibienilor nu mai comentati aiure k nu va aveti rostul pe aici ......habar nu aveti voi de problemele comunei, fiti civilizati dak tot va laudati ca sunteti mai destepti ca noi,ducetivati in treaba vostra ca sunteti in plus. NU ne spuneti voi ce sa facem.!!!!! Stim noi ce e mai bine pentru conuma noasta, pentru noi si pentru viitorul copiilor nostri. ........noi nu bem apa din rau asa cu zic uni destepti, apa pe care o bem noi in momentul de fata este captata din izvoarele rasinarului si apa pe care o bem noi o beti si voi asa k nu mai latrati aiurea... Vreau sa subiniez ca sunt zeci de sibieni care vin zilnic cu sticle si i=a apa de la izvoarele noastre, drept dovada ca apa este foarte buna pentru consum pecand apa de la Sadu este oribila cu gust de clor si cu toti rahati lor sa o tina aia pe toata sau o consume primarul nostru daca tot o vrea!!!!
Raspunde

pt adi punctul 11

Acum 8 ani

la lovnic nu aveti tigani? sau unde nu sunt? e usor sa te ascunzi dupa tastatura, de ce nu vi sa ne spui in fata ca suntem prosti, adi civilizatule? fraier de tastatura
Raspunde

Alex

Acum 8 ani

Voi va dati cu parerea si habar nu aveti... ciobani, jegosi, evul mediu, etc . Nu va cerut nimeni parerea, se vede cat de civilizati sunteti :)) Problemele si expunerea parerilor nu se face prin jigniri si injuraturi ... Cred ca ati inteles ideea -> uitati-va intai la voi si dupa comentati
Raspunde

cititor

Acum 8 ani

Cred că oamenii s-au ”revoltat” numai pe baza instinctului de conservatorism.
Raspunde

Cetățean de Sibiu

Acum 8 ani

Cu tot respectul pentru Rășinăreni, obișnuițivă cu ideea... nu aveți ce face, nu îi puteți opri dacă ieșiți 20 de oameni în stradă. Dacă e să ieșiți vreo 80% din oamenii de acolo, se schimbă treaba. Aproape că nu aveți ce le face nici așa. SC Apă Canal sunt susținuți de politicienii corupți de la putere, tot cum vor ei vor face. Trebuie ieșit în stradă în fiecare zi ca să puteți face ceva, mulți oameni, nu 20. Respect pentru acei cetățeni care au ieșit în stradă. Zicea cineva mai sus că mai bine cu banii ăia se construiau bazine noi acolo în munți decât să aducă apa din sadu sau gura râului. Bună ideea, dar lor ideea asta nu le prea aduce bani, sunt lacomi.
Raspunde

x

Acum 8 ani

Garda de mediu...si i-as arde pe toti cu fose septice si pe aia de se kk in rau direct. Pe urma as veni in control cu DSVul si as vedea calitatea produselor de branza...si i-as arde si acolo. si pe urma mai vorbim. Nu le e rusine? Pentru tramvaiul facut de bunicii lor de ce nu se lupta? ca doar tot ei l-au facut? este singurul sat din marginime cu o atractie turistica. nici casa natala a lui Cioran nu au fost in stare sa o transforme in muzeu. Ce treaba au ei cu izvoarele de pe munte? Pai fratilor? Gura Raului sau Sadu sunt la campie, ca doar sunteti neam de ciobani si stiti coclaurile. Daca e proiect de la Uniune si se face regional ce are? Pai va spun eu...izvoarele din zona ar putea fi si ele contaminate! Primare! BRAVO!!! TE SUSTIN CAT TRAIESTI!!!! Din pacate oamenii sunt de nivelul antenei 3. Instiga unul si oamenii...musca. Baieti, evoluati! Garda de mediu impreuna cu jandarmeria sunt la mutare! Asadar, ardeti-i ca au bani!!! Zgarcenie la fel. Se spala n lighean pt 24 de lei pe an! IDIOTI
Raspunde

john

Acum 8 ani

unde sunt bani multi sunt si interese, iar tzatzele sa se abtina de la comentarii, ca habar nu aveti, ce stiti voi despre Rasinari? ce stiti despre Sibiu? ce stiti despre orasul vostru?, ca vad ca sunt si din alte parti care hop si ei. Vedeti-va de ***ul vostru care il aveti in cap. Ati citit si voi un articol si hai sa comentam ca voi sunteti destepti si civilizati... Noi ne tragem din Daci, si asta era ocupatia lor cresterea oilor si agricultura. Stramosii vostrii probabil vindeau plasme si led-uri sau v-ati nascut din extraterestii. Vedeti-va de barna din ochiul vostru.
Raspunde

Adi

Acum 8 ani

\"imi plac\" oamenii care vorbesc despre ceva ce nu cunosc. nestiutorule citeste si taci. la comentat sunteti toti buni dar cand te intreb cum te numesti stai si te gandesti 10 secunde pana sa raspunzi...probabil nu sti sigur..daca pe toti ne numesti ciobani taci si gandeste : daca nu cumva parintii, bunicii tai au fost sau inca sunt ciobani...hmmmm??? se pare ca vorbesti mult si gandesti putin. cunosti cumva procentajul ciobanilor din comuna Rasinari? nu cred ca il sti...cum s-a putut face Societatea de Transport in comun in regie proprie .... prin acele fonduri europene nu se putea face si statie de captare si epurare a apei? canalizare este in mare parte..doar ca nu trebuia sa curga in rau..cine a gandit asta?cetateanul? el a bagat burlanele sau o firma specializata? oraseanule, prostule care comentezi te crezi mai bun ? taci si inghite ca nu esti mai bun cu nimic. o la revedere placuta
Raspunde

Cetățean de Sibiu

Acum 8 ani

Cei din rășinari care mai dau prin articolul ăsta, decât să comentați aici nemulțumirea voastră, nu mai bine ați depune și voi un efort pentru binele vostru? Strângeți-vă câțiva, faceți niște pliante, umblați din poartă-n poartă prin rășinari și spuneți cetățenilor de ce e bine și de ce nu e bine, și mai ales cum ar fi bine, le explicați ca ăia de la orange sau cosmote, oferte dezavantaje, etc... organizați-vă, spuneti-le de ce trebuie să ieșiți în stradă, cu autorizație de la primărie dacă se poate, chemați-l și pe primarul vostru în mijlocul protestatarilor să îi explicați ce nu vă convine, îi spuneți cum ați vrea defapt voi, nu stați degeaba și comentați pe aici, că nu rezolvați nimic așa. Asta e problema voastră, sunteți nemulțumiți dar vă e lene să luați inițiativa și să răspândiți. E o idee asta, faceți ce vreți.
Raspunde

Cetățean de Sibiu

Acum 8 ani

Adi@44, decât să comentezi și să te iei de sibieni care comentează și ei la rândul lor aiurea, nu mai bine faci ceva pentru comunitate? citește mai sus.
Raspunde

Cetățean de Sibiu

Acum 8 ani

Că nici tu nu faci nimic, taci și înghiți, stai pe internet dar ți-e lene să ieși în stradă!!!
Raspunde

8

Acum 8 ani

nu mai vb aiurea daca nu stiti primarul a semnat acel contract cu apa canal din cauza ca este actionar si i sau atribuit o gramada de abani pe baza acestui contract nimeni din rasinari nu este impotriva canalizari dar ceva normal sa fie impotriva apei adusa de la sadu cand sunt plin de izvoare in rasinari cu o apa foarte buna si potabila asa ca ............
Raspunde

Cetățean de Sibiu

Acum 8 ani

@48 și de ce nu faci ceva în această privință?
Raspunde

x

Acum 8 ani

sunt redusi! Antena 3 e si aici!
Raspunde

YoYO

Acum 8 ani

Pentru X... veziti tu de treaba ta ce doare pe tine cum se spala rasinareni dak vrei sa sti 80-90% din cetatenii comunei rasinari au baie cu conditii mai bune decat le ai tu acasa asa k nu mai vorbi aiurea in tranvai k esti ca morcovul in supa pe aici. Va dati mari ca sunteti destepti da sunteti mai rai ca tiganii vorbita ca in mahala! Si daca tot sunteti ata de destepti raspundeti la intrebarea....DE CE SIBIENII VIN SI I-A APA DE LA IZVOARELE NOASTRE? DACA APA NOASTRA NU E BUNA DE CONSUM ?/?asa cum sustineti
Raspunde

Cetățean de Sibiu

Acum 8 ani

Măi oameni buni, suntem în 2014, organizați-vă ce naiba, tineri, bătrâni, doar luptați pentru orășelul vostru, nu pentru altcineva
Raspunde

Cetățean de Sibiu

Acum 8 ani

@YoYO dar tu de ce stai pe net și nu faci nimic pentru orașul tău?
Raspunde

Leonid Livovski

Acum 8 ani

În câțiva anișori Ardealul va reveni la Patria Mamă , Ungaria. Se va exploata cu cianuri la Roșia Montană, vor fi otrăvite pânzele freatice ; nu-i bai, lângă Sibiu se va înălța o frumoasă centrală nucleară în completarea exploatărilor de gaze de șist .
Raspunde

Cetățean de Sibiu

Acum 8 ani

Niciodată nu vom lăsa ardealul pe mâna ungurilor !! Sunt dispus să mor pentru țară !!
Raspunde

un rasinarean

Acum 8 ani

uitativati si voi la sontorogu din imagi cu poza domnului primar in mana ce mai vrea omu ala de la viata nu a trait destul mai traieste un an doi si se curata dar raman altii in urma care trag pentru prostia lui ca el face referendum mai dute dracu si veziti de teaba daca nu vrei apa si canal nu ti le baga dar lasa pe altii care vor sa si le bage ca nu mergi tu la fiecare acasa sa faci fosa septica si sa platesti amenzi daca nu ai asa ceva un exemplu este domnul vasilica drocut care a luat amenda de ce nu iai pltito daca tot nu esti de acord sa se bage canalul pe tine deabea te mai tin picioarele si faci garagatii cu apa???sati fie rusine da tu te poti considera un tampit un taran un dobitoc si un om care nu stie cum sa traiasta civilizat dao dracu apa dal dracu canal tot la rau ca ce are daca miroase in centru doar tu stai pe raul caselor pana acolo nu se duce mirosul.la tine ar trebui sa vina toata lumea sa le platesti amenzile care le ia pentru canal ca tu ai facut toata tigania asta contra apei si a canalului hodorog ce esti scuze de expresiile aduse la adresa ta dar ne faci de rusine si din cauza ta suferim toti
Raspunde

ioan

Acum 8 ani

cei care spun ca vin sibienii sa ia apa din Rasinari o baga o zic asa sa se afel in treaba, apa de \"la canal\" nu este apa care vine la robinete in comuna, nici macar nu ar curge in mod normal, daca nu ar fi captata, prin Rasinari, acea apa este capata dintr-un parau de prin Daneasa (cheile Cibinului) si de sub releul din Paltinis. Devine penibila rau situatia, si totul se rezuma la bani, categoric nu se auzea nici macar un cuvant daca nu era vorba de bani, bineinteles ca nu o sa se mai lase vara sa curga toata noaptea apa in gradina sau sa se spele pe la poarta.
Raspunde

YoYO

Acum 8 ani

Pentru cetatean de sibiu.... nu te mai agita drgutule si mai da sfaturi ca sau facut destule lucruri in privinta asta doar ca nu au aparut in acest articol vor aparea cat de curad si va veti informa si voi sa vedeti ca rasinareni nu sunt lenesi sau cum ii mai faceti voi!!!
Raspunde

Cetățean de Sibiu

Acum 8 ani

Unde s-au făcut mă când ați ieșit doar 20 de oameni în stradă? Unde? Nu mă lua cu drăguțule, încerc să dau un sfat, nu mă ironiza, te rog.
Raspunde

@@@@

Acum 8 ani

Hai cetățeni,ciobani,ghiolbani,rășinăreni viteji,justițiari dar proști ca noaptea,hai cu toții luați-văjucăriile și la culcare cu voi țeai dreaq de certăreți penibili...hai marș la culcare ciobănoilor...reveniți dimineață iar pe metereze cu postările voastre de-o prostie rară!!!
Raspunde

nane

Acum 8 ani

Ati fost la ciobani in case sa vedeti ca put ???Rasinarenii stiu ce vor nu ca orasenii care put de prosti.Apa veniti cu bidoane sa aveti pentru o luna iar la caldura nu dati drumul ,mai puneti 5 paturi pe voi Daca nu cunoasteti nu vorbiti.Stati in cutiile voastre de chibrituri si suferiti ca nu o sa aveti niciodata ce au rasinarenii!!!!!!
Raspunde

Adi

Acum 8 ani

Cetatean de Sibiu...tu nu ai inteles ce am zis...treaba ta. eu doar raspundeam unora care nu se vad pe ei...daca esti unul dintre ei comenteaza-ti tie ceea ce ai facut sau nu ai facut nu mie. ca nu e nici unul mai bun decat celalalt...la comentat suntem buni toti
Raspunde

YoYO

Acum 8 ani

ioan.... daca tu zici ca sibienii nu vin sa i-a apa de la noi te invit sa vi pasnic la izvoarele noastre ca sa le iei si semnaturi si sa vezi ca sunt cateva zeci de persoane pe zii
Raspunde

Adi

Acum 8 ani

Leonid Livovski viseaza in continuare :))))) cum o faceti de sute de ani...sau mii? :)) spor la visat :))))
Raspunde

YoYO

Acum 8 ani

.....cetatean de sibiu...sau facut multe, au aparut si pliante cu toat ce a facut primarul, cu toate investitile in proiectele alea din care au rezultat preturi de 2 ori mai mult decat a fost in realitate, sau strans semnaturi impotriva apei canal si multe altele au iesit doar 20 de oameni in strada deoarece oamenii nu au stiut toti desptre acest miting nu sa dat voie difuzarii unui anunt pentru a se informa cetatenii
Raspunde

Sorin

Acum 8 ani

Bine punctat Cetatean de Sibiu. Cu siguranta ar fi singura rezolvare, insa nu o sa se intample asta. Nu o sa vezi niciodata 80% din oameni in strada. Rasinarenii NU beau apa care vine la robinet, NU va mai ganditi ca folosim apa aceea ca apa potabila. Sunt alte locuri (izvoare, fantani) de alimentare cu apa potabila. Si canalizare in Rasinari e facuta deja, insa firma care a lucrat cu acordul primariei (si cu ajutorul locatarilor, in fiecare zona in care a lucrat) nu a finalizat lucrarea, iar deversarea se face tot in raul din localitate. Pe cine sa amendeze cand la 1m sub pamant, prin mijlocul trazii, trece ditamai teava, pusa acolo cu acordul primarului, si care se indreapta direct in rau? Cat despre lactate, e decizia voastra, a fiecaruia de unde va cumparati branzeturile. Si NU, nu toti rasinarenii sunt ciobani. Iar daca produsele unuia ar fi urat mirositoare (si ati sti asta pentru ca ati simti voi, cand ati merge la piata), fiti siguri ca ar fi ramas fara cumparatori, ar fi dat faliment producatorul si nu ar mai fi mers cu produsele la piata. Dar uite ca nu au dat faliment, pentru ca TU, parintii tai si fratii tai, si toate neamurile voastre cumparati de la asemenea producatori, pentru ca sunt mai bune decat din hypermarketuri.
Raspunde

Cetățean de Sibiu

Acum 8 ani

De ce nu s-ar întâmpla? Nu spune niciodată niciodată, e vorba de inițiativă. Au ieșit mulți în stradă de revoluție, de ce să păstrăm numărul acela mare doar pentru revoluție? Pot ieși în stradă în număr mare și pentru lucruri mai minore.
Raspunde

dana

Acum 8 ani

ce face Politia? sa dea amenzi pana ii invata minte pe rasinareni.
Raspunde

Pazgu Valeriu

Acum 8 ani

Pe unii nu-i poți civiliza decât cu forța. Bîta pe ei si apa frate ca vine occidentu peste ei.Saraci nu-s foarte multi pe acolo, iar cine nu isi permite sa isi aduca din fantani apa dar sa nu mai vina cu motive de genu ca de 100 de ani tot asa fac
Raspunde

x

Acum 8 ani

sa va dau in alt exemplu de prostie: pana sa apara booking cei din marginime nu practicau sistemul contractelor cu agentiile de turism. Taranu zicea la toata lumea: mie mi dai atata pe noapte, in rest poti sa ti pui cat vrei. Asa gandesc si astia cu apa. Sunt din pacate oameni limitati. Sunt convins ca multi nu inteleg nici comentariul asta: vor fi cei care nu vor apa din Sadu sau Gura Raului.
Raspunde

anonim

Acum 8 ani

de sar ocupa si de dat locuinte acest primar
Raspunde

Locuitor din Cisnadioara

Acum 8 ani

In Cisnadioara se cumpara apa toata vara cu cisterna, zona nu se dezvolta din cauza lipsei apei si a canalizarii si astia nu vor apa. Acestea sunt conditii elementare de viata!!!! Parerea mea este sa ii lase sa traiasca ca in Evul Mediu daca nu vor upgrade pot sa mute fondurile peste deal la Cisnadioara ca noi ii asteptam cu paine si cu sare.
Raspunde

Alex

Acum 8 ani

De fapt este clar că la mijloc este o luptă pentru putere și pentru înlocuirea primarului. Apar pe aici indivizi care aruncă prin comentarii informatii de genul \"primarul este actionar la apa canal\", \"vin aia din sibiu sa ia apa de baut de la noi\", \"De ce sa dam bani la apa canal cand noi avem apa de baut direct din munte\", \"Noi nu cunoaștem proiectul așa că suntem împotrivă\" ETC. Acestor indivizi nu le poti răspunde cu argumente logice. Ce să le spui, că primarul nu poate fi acționar la Apă Canal și că Primăria Rășinari este acționar acolo, indiferent de cine este primar? Că ăia de la Sibiu care iau apă pot fi tot niște retarzi pentru că nu știe nimeni cum un idiot influențează pânza freatică (fosă septică necorespunzătoare) și o să bea într-o zi apă cu rahat? Că apa lor de la munte este netratată și că gradul de poluare crește (chiar ei își varsă propriile dejecții în râu) așa că argumentul ăla cu AM BĂUT APA ASTA TOATĂ VIAȚA ȘI NU AM MURIT este o tâmpenie? Că proiectul poate fi cerut de la Apă Canal și fiecare cetățean se poate informa dacă vrea? În opinia mea acest caz este exemplul clar de lipsă de autoritate. Vreți revoluție, nici o problemă! Amenzi pentru deversarea mizeriilor în râu la fel de revoluționare, amenzi pentru blocarea constructorului și câteva dosare penale așa de control. Pe urmă discutăm de revoluție!
Raspunde

cetatean de vilcea via sibiu

Acum 8 ani

ba ce va spalat creierile comunisti ,ba s-a iesi in strada ca vrea s-a va aduca la civilizatie urbana ,ba de acea nu ne vor aia in europa ,vau spalat creierile comunisti ,s-a fugi de civilizatie e dea dreptu comic ,ba cind scumpesc astia de ne conduc totul nu iesiti in strada ,ba felicitari primarului vostru ca vrea s-a va civilizeze ,ba desfintate taoate satele pe raza de 30 km si subordonate primariei sibiu ,ce mai ti o droaie de consilieri cu rudele lor cu bani care platiti armatele de consilieri modernizati infiecare an 2-3 strazi ,ba rasinarenilor dupa cum se dezvolta sibiul azi miine veti fi un cartier al sibiului ,dealtfel si celelante localitati limitrofe municipiului sibiu ,s-a devina si sibiul oras metropolitan cum se tot dau alte localitati obscure din tara ,ba dictatura legi s-a intervina cu ciomegele daca nu vreti s-a va civilizati ,spalativa in troaca daca nu va place civilizatie
Raspunde

@74

Acum 8 ani

HA HA HA HA!Tu mai lipseai pe-aici printre rășinăreni nervoși și justițiari,băi dar ești tot mai prost de pe o zi pe alta,fă-ți rapid rețetă nouă dacă ți s-au terminat pastilele anti-retard,dacă ălora din Rășinari le-au spălat comuniștii ”creierele” ție cine l-a spălat?cumva sașii fugiți în Germanica?te mai suporți dimineața când te uiți în oglindă bolovane??
Raspunde

dana

Acum 8 ani

Ma intreb cine se va mai caza de acum incolo in pensiunile din Rasinari si cine le va mai cumpara branza, avand in vedere ca resping apa curata si folosesc in continuare apa plina de porcarii. Adio interes turistic in zona. Unde e hrana eco?
Raspunde

@74

Acum 8 ani

Dar daca azi maine inghite Rasinariul Sibiul? Hai lasa noua impartire administrativa si baga chestia de dimineata cu deconcentratele , ca ala e destinul tau.. Cat priveste organizarea regionala a fostului judet Sibiu ...aia se va decide in Brasov Capitala Regionala....asa ca lasa-i sa protesteze si tu treci la chestia cu gara din Sibiu
Raspunde

miki maus

Acum 8 ani

Draga lume din Rasinari, DUpa ca ati imbratisat fondurile europene cand au facut drumuri, si alte cele de folosinta omului, acum respingeti un act de evolutie. Deasupra de prizele de captare existente ( valea Strambului si Raul Caselor ) din cate stiu eu pasc turme de oi si ciudre de vaci. Nu cred ca aleste dobitoace sunt invatate de ciobani sau ciurdari sa tina nitratii in ele pana ajung aval de priza. Intre timp magazinele din Rasinari vand apa la pet cetatenilor ce vor o apa curata. Pe de alta parte toate gospodariile din comuna deverseaza apa contaminata in rau sau o lasa in camp. Nu am vazut vidanja circuland prea des in Rasinari. cat despre domnul Bâra, sa faca bine sa nu mai deverseze apele neeputare in raul Caselor si deseurile menajere in acelasi rau. Nu siâtiu ca mai poate suporta acest rau atatea atrocitati.
Raspunde

Cetățean de Sibiu

Acum 8 ani

Ce de lume comentează aici fără să citească întreg articolul, și să citească niște comentarii scrise de rășinăreni... Voi nu ați înțeles deloc de ce sunt ei nemulțumiți. Decât să aducă apă de la sadu plină de calcar, mai bine făceau bazine și izvoare în munți și să aducă de acolo apa. Reduși mintal sunt ăștia care comentează fără rost.
Raspunde

Cetățean de Sibiu

Acum 8 ani

Ei acceptă canalizarea, dar nu acceptă apa din sadu, și nu acceptă banii ceruți în plus de apă canal pentru aceleași condiții.
Raspunde

nane

Acum 8 ani

Foarte bine spus CETATEAN DE SIBIU intradevar suntem de accord cu canalizarea dar nu si cu apa de baut ,cu banii dati pentru aducerea apei de la Sadu se putea face statie de captare la noi si o administra comuna.Cei care comenteaza in necunostinta de cauza sa-si vada de treaba lor ca nu isi au rostul in aceasta discutie.Stati in banca voastra bai baieti ca mai aveti de invatat.
Raspunde

nane

Acum 8 ani

Aici nu este vorba despre cati bani platim noi e vorba de cati bani fac unii de pe spatele acestei afaceri
Raspunde

@79, 80, 81

Acum 8 ani

Retardaților, voi tot nu ați înțeles că apa vine de la Gura Râului, nu de la Sadu. Voi sunteți imaginea vie a rășinărenilor îndobitociți care nici nu știu despre ce vorbesc. Ați făcut un calcul economic elementar să vedeți cât vă costă bazinele de captare și stația de tratare? Dacă o să aveți surpriza să vedeți că vă costă mai mult o asemenea investiție și costurile de întreținere decât dacă se termină proiectul cu apă canal? În plus nu mai aveți dreptul să vă dați cu părerea atâta timp cât consilierii aleși de voi au votat pentru acest proiect și au fost accesați bani europeni. Vreți altceva, nici o problemă, plătiți penalitățile aferente (de fapt asta și trebuie să facă Apă Canal, să vă lovească la temelie cu niște procese și să recupereze de la protestatari toate penalitățile pe care foarte probabil o să le plătească) și pe urmă să vedem cum mai faceți pe deștepții. Sat de jegoși fără apă si cu canal deversat în râu. Vă mănâncă râia ca pe capre dar voi tot cu coada pe sus stați!
Raspunde

ana

Acum 8 ani

nu se gandeste nimeni cat ar costa primaria pentru a face aceste lucrari? ar trebui sa ne gandim si la costuri, o statie pentru tratarea apei ne-ar costa probabil foarte multi bani, bani cu care se pot face alte lucruri pentru comuna. Aceste lucrari sunt din fonduri europene, adica gratuit.
Raspunde

pt 83

Acum 8 ani

Toate sapaturile sunt facute de la sadu pina aproape de rasinari nici nu sa pomenit nimic de gura riului. Ps pt toti cei care au facut rsinareni iobani.. tigani... jegosi... ati fost prin casele la rasinareni sa vedeti ce conditi au . Va i groapa in bani si voi va dati rind la buda la et 4 rasinareni vor apa dar nu din sadu sa se capteze din rasinari si sa faca statie Problema e ca sunt interese foarte mari din partea primarului si a haitei lui a ajuns calic la putere si acuma are 2 case si dupa ce termina cu apa 4
Raspunde

pt

Acum 8 ani

Toate sapaturile sunt facute de la sadu pina aproape de rasinari nici nu sa pomenit nimic de gura riului. Ps pt toti cei care au facut rsinareni iobani.. tigani... jegosi... ati fost prin casele la rasinareni sa vedeti ce conditi au . Va i groapa in bani si voi va dati rind la buda la et 4 rasinareni vor apa dar nu din sadu sa se capteze din rasinari si sa faca statie Problema e ca sunt interese foarte mari din partea primarului si a haitei lui a ajuns calic la putere si acuma are 2 case si dupa ce termina cu apa 4
Raspunde

87

Acum 8 ani

asa este 85 ai dreptate si pana la urma nu e problema MAGARILOR DE UNDE BEA OILE APA!!
Raspunde

Sa nu beti apa din

Acum 8 ani

Gura Raului ca ajungeti gusati ca ei!
Raspunde

Cetățean de Sibiu

Acum 8 ani

@83, din sadu sau gura râului, tot aia e.. cu banii de pe lucrările și materialele de la sadu (sau gura râului) până în rășinari, se făcea o stație de epurare, stai liniștit. Că doar sunt bani europeni, tâmpitule, nu banii rășinărenilor. Din banii rășinărenilor doar întreținerea. Dar nu-i problemă, din moment ce e controlată de apă canal. Ei vor apă curată, nu apă cu calcar, ”retardatule”.
Raspunde

n-ai cu cine ma !

Acum 8 ani

peste tot lumea se bucura pt investitii in infrastructura , iar noi facem protest pt ca primaria ne atrage proiecte spre civilizatie . ati merita sa plece bucur si sa vina din nou hotii care au mai fost (sau altii noi ) sa se aleaga din nou praful de Rasinari ! Rasinarenii adevarati ar trebui sa aiba atitudine si sa-i tempereze pe cei 30 ,40 de indivizi care provoaca lumea . din cauza unor lichele ca droc , ciochiosu sau milucu am ajuns de rasul lumii. apropo ,marele carnatar milucu , unde deverseaza resturiile de la abatorul (clandestin) pe care il are ? in rau desigur. marele droc unde a deversat deseuriile pana acum doua saptamani ? in rau desigur . ceea CE ESTE TRIST , E FAPTUL CA UNII OAMENI D BUNA CREDINTA CAD IN PLASA ACESTOR EXCROCI CARE NU AU DE FAPT TREABA CU APA CI URMARESC SA DEMITA PRIMARUL PT A VENI O CEATA DE PERSOANE DUBIOASE CU CARE SE VOR PUTEA FACE \"AFACERI\". CU PRIMARUL ACTUAL NU POT FACE NIMIC , IAR SINGURA METODA ESTE DE A PROSTII OAMENII CU TOT FELUL DE MINCIUNI CU CASE , ACTIUNI LA APA-CANAL, S.A.M.D. PROBABIL CA TOTI ACESTI ATARNATORI ISI VOR LUA UNA IN BOT LA VOT ASA CUM SI-AU LUAT SI IN 2012 ! PT CA RASINARENII CHIAR DACA AU NEMULTUMIRI CU PRIVIRE LA ACEST PROIECT , NU UITA CATE S-AU FACUT IN ULTIMII 5 ANI IN RASINARI SI NU VOR SA DEMITA CEL MAI BUN PRIMAR CARE A FOST PANA ACUM LA RASINARI. CU SIGURANTA RASINARENII VOR REALIZA CA SUNT ATRASI INTR-O CURSA PUSA LA CALE DE DROC , TRESTARU ,CIOCHIOSU, SPUN ACESTE LUCRURI IN CUNOSTINTA DE CAUZA PT CA PARAERILE SUNT IMPARTITE IN PRIVINTA APEI DAR OAMENII APRECIAZA REALIZARILE DE PANA ACUM !
Raspunde

Cetățean de Sibiu

Acum 8 ani

Da, investiții în infrastructură, dar fără cap. Defapt tu ai căzut în plasă, din câte am auzit actualul primar este acționar apă-canal, deci gândește puțin.
Raspunde

@91

Acum 8 ani

Cretinule, am scris și mai sus, primarul nu poate fi acționar la Apă Canal. Este acționar PRIMĂRIA RĂȘINARI, indiferent cine este primar. Prostule care ești tu prost!
Raspunde

Cetățean de Sibiu

Acum 8 ani

Măi dar tu ești dus de nas de politicieni rău de tot :)) Se vede după vocabularul tău nivelul de civilizație. Felicitări, 2, stai jos!
Raspunde

european

Acum 8 ani

Bravo primarului din Rasinari! un primar cu viziune care doreste sa faca ceva pentru comunitate. Mai ales ca lucrarile sun din fonduri europene, adica GRATIS! daca nu profitati in acest moment, peste 2-3 ani o sa fiti obligati sa le faceti pe banii vostrii. Daca nu le faceti o sa platiti penalitati la mediu si la apele romane de o sa plangeti. Suntem in Europa, trebuie sa ne aliniem cerintelor din Europa - inclusiv infrastructura - nu mai suntem in evul mediu.
Raspunde

Alina

Acum 8 ani

Nu mai criticati Rasinarenii , ca nici voi aia de la oras nu sunteti mai destepti sau mai perfecti .. In primul rand daca nu stiti nu mai vorbiti aiurea ! Si cei care fac Rasinarenii ciobani , nespalati , imputiti , etc , uitati-va la voi prima data ! Poate ca \"Taranii\" aia cum ii faceti voi stiu sa scrie , sa citeasca , sa faca mult mai multe decat cei de la Oras ;) ! Dati dovada ca nu aveti cei 7 ani de acasa voi aia de la oras ;) ! Si aici nu e vorba doar de bani , din moment ce cad muntii peste noi de ce ne-ar mai trebuii apa de la Sadu ... Asa ca voi aia de la Oras tineti-va jigniriile pentru voi !!! Noi nu vrem sa le auzim ! Va asigur ca noi Rasinarenii suntem curati , cinstiti , si oameni in acelasi timp nu animale cum dati voi de inteles ;) , macar noi avem cei 7 ani de acasa , dar voi Orasenii aia \"destepti\" vorbiti ca in MAHALA , RUSINE !!!
Raspunde

sunt rasinarean

Acum 8 ani

sunt rasinarean,sincersa fiu eu personal imi doresc apa potabila la robinet.si daca unii ciobani nu doresc apa potabila ar fi bine sa contorezeze si apa pe care o avem acum cu 2 lei mc,ca sa se sature,iar daca nu doreste apa la robinet se poate deplasa foarte usor pana la fantana rosca ca doar majoritatea sunt pensionari si nu au alta ocupatie.(cei care nu doresc apa potabila).biletele de autobuz ati merita sa le faca 7 lei,daca nu va permiteti mai este o varianta(mersul pe jos,caruta-pana la valea aurie,bicicleta).ASTA MERITATI(cei care nu doresc apa potabila).
Raspunde

Cetățean de Sibiu

Acum 8 ani

@96, mai citește niște comentarii pe aici, apoi comentează și tu.
Raspunde

97

Acum 8 ani

cei care doresc apa potabila si nu este multumit cu ce are sa se duca sa isi cumpere de la magazine nu sa stea toata ziua acasa!!!!! sau sa se mute din comuna, la sadu ca sa vada cum e apa si sa se sature de apa potabila!!
Raspunde

@ GEORG

Acum 8 ani

da mare destept este Georg sau George asta - in toate celea isi da cu parerea - chiar daca nu are habar de situatiile respective - oare o fi si el sibian de \" dambovita \" ??? (((((:
Raspunde

oltean sadea

Acum 8 ani

Da-i dreaq de tzaranoi infecti,( ma refer doar la ce care nu vor!!) sa faca hepatita A B si C, dizenterie, etc , daca vor sa bea apa infestata!!!
Raspunde

Anonim...

Acum 8 ani

La tara infloresc pomii, de la tara vin si domnii cei care comenteaza si nu stiu situatia. Ar fi bine sa nu mai comenteze toti daca nu stiu ce se intampla! Curg apele pe rasinereni nu pe oraseni!
Raspunde

pia

Acum 8 ani

auziti mai fratilor de la oras care ne face_ti in toate felurile pai voi vorbiti mai fomistilor care va omorati la reduceri in supermarketuri va imbracati de la Condor si de la secondhand si va spalati numai cand aveti apa calda, voi ati fost in Rasinari la oameni in casa sa vedeti cum traiesc, ati venit toate scursurile din Oltenia si Moldova sa cautati o bucata de paine si acum comenta-ti, noi aici ne-am nascut si aici traim si numai noi decidem cum traim si cum nu
Raspunde

kkkk

Acum 8 ani

buna ziua
Raspunde

kkkk

Acum 8 ani

LOAZA II MATA PROSTILOR SA VA DUCETI DE UNDE ATI VENIT CA NU SUNTETI RASINARENI VOI SUNTETI NISTE ZINGALITI
Raspunde

pia

Acum 8 ani

ccetatene@@@@te_ai trezit?vreau sa_ti spun ca niciodata nu o sa ajungi la nivelul taranilor si ciobanilor din RASINARI oricat te-ai stradui
Raspunde

pia

Acum 8 ani

vrei sa vii sa ne speli? te platim bine
Raspunde

@pia

Acum 8 ani

Doamne ferește,dar nici nu vreau să ajung la nivelul vostru de ciobani bogați dar mai proști decât prevede legea,de două zile ați descoperit și voi papagalilor cum e cu postatul pe forum și de atunci vă dați toți neaveniții cu părerea despre una sau alta,mergeți de dați la animale de mâncare,lăsați postatu că nu-i de voi ghiolbanilor...așa că pia dragă ciocu mic muiere proastă!!!
Raspunde

Laura

Acum 8 ani

nu stiu de ce cei care nu cunosc problema isi dau atata cu parerea, stiu doar ca cei de la sibiu vin sa-si ia apa din Rasinari.Oare de ce??? pt ca nu este potabila s-au pt ca este ma buna decat cea care le curge la robinete?
Raspunde

Andrei

Acum 8 ani

Pai avem si noi la oras retardatii nostri, ca doar aia vin la voi sa ia apa plina de***oilor!
Raspunde

piapt@

Acum 8 ani

Atunci cand aveam eu internet tu te spala-i cu pasarica in tarana, iar la cat suntem de prosti ne imbogatim pe desteptii de la oras care ne cumpara produsele asa ca cine e mai proasta eu sau tu? Sau te-ai simtit jignita ca te-ai inghesuit la reducei
Raspunde

POPA

Acum 8 ani

BA DA POPA STREZA CE SPUNE?ESTE DE ACORD?
Raspunde

Adriana

Acum 8 ani

Dragi rasinareni eu zic sa incetam comentariile referitor la problemele si preocuparile care ne privesc strict pe noi si sa omitem jignirile aduse de oameni \'\'superiori\'\' noua rasinarenilor. Cu cat omul gandeste mai putin cu atat vorbeste mai mult iar ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea. O seara placuta dragi oraseni.
Raspunde

sugestie

Acum 8 ani

stati linistiti,aia care jignesc si ne fac ciobani si prosti nu sint nici oraseni nici sibieni,sint mahalagii retardati din alte zone care n-au vazut in viata lor un oras ca Sibiul sau chiar ca Rasinarul.Vorbeste invidia si frustrarea din ei.Iar daca lucrarile se fac din fonduri europene,rezolvati infrastructura si convingeti si pe cei care nu vor,ca odata tot trebuie sa o faceti,deci profitati.
Raspunde

pdlist

Acum 8 ani

Primarul nu i rău că vrea să facă reţea de apă şi canal , ar trebui să fie deştept şi să negocieze dur cu sc.apă.canal pentru preţ şi oamenii ar înţelege că nu i rău să ai aceste reţele . Toată hiba acolo este că Bâra fostul primar îi pune lumea în cap iar bietul primar nu l rade . de ce nu merge la partid să l radă de la prot consumatorului? ar trbui doar să l pună să controleze pensiunile din Răşinari şi ar fi motive să l dea afară de la prot consumatorului. oare ăia de protestează unde deversează fecalele ? în râu aşa că e simplu d le primar. Vă dau un exemplu , verificaţi o CÂRSTEA de la Pensiunea PHOENIX , ASTA UNDE ŞI DUCE RAHATUL DE LA 6 CAMERE ALE PENSIUNII ŞI ALE CELOR DOUĂ FAMILII ?asta aşa pentru că am auzit că acolo la ea s-a chefuit după protest pe banii ei de mare patroană.
Raspunde

marian

Acum 8 ani

comenteaza toti jegosi de rasinari k multi nici nu stiu unde afla aia kare mananca de doua ori dintrun ou si vrea sa mai si ramana sa va fie rusine
Raspunde

kkkk

Acum 8 ani

mai mariane jegos esti tu flamindule te sti pe tine ca maninci de doua ori dintrun ou ca nai vb
Raspunde

nane

Acum 8 ani

Ciocu mic astia de la oras ca va ***i unde si mancati .V-am mai zis muriti de ciuda ,banii rasinarenilor ati vrea sa-i aveti dar nu o sa puteti .
Raspunde

@117

Acum 8 ani

Taci dreaq ciobane ,nu mai debita tâmpenii și marș la somn,și da e adevărat,prostia cruntă a rășinărenilor nu poate să o aibă oricine...hai sictir!!!
Raspunde

drdre

Acum 8 ani

chiar nu bea nimeni apa de la robinet ? sa fim seriosi
Raspunde

concret

Acum 8 ani

apa pe care vin sa o ia cei din sibiu din rasinari nu este cea din reteau stradala ci de la sursa \"canal \"care vine din varful cotorasti apa ce aprtine sc APA-CANAL sa Sibiu. deci numai spuneti ca vin sibienii dupa apa de la rasinari pt ca e o minciuna. apoi eu vreau apa potabila si canal . cine nu vrea e f simplu ,NU SE RACORDEAZA . de ce atata scandal pt ca cineva vrea sa ne civilizeze ? se racordeaza numai cine vrea la APA-CANAL . NU ESTE NIMENI OBLIGAT!
Raspunde

mai concret!!

Acum 8 ani

da destept/desteapta mai esti!! cum adica nu vin sibienii sa i=a apa din rasinari da ce apa aia care vine la canal sau la fantana rosca nu tot in rasinari se varsa sau portiunile alea nu apartine rasinarului vrei sa zici!? daca tu si inca 20 de persoane vreti apa aia mutativati mai fratilor in sadu si stati acolo sa vedeti cu sta treaba cu apa aceea.. noi ne multumim cu ce avem daca alt fel nu se poate nu trebuie sa suportam toti pentru 20 de persoane strazi si totul stricat ducetivati unde va place dak in rasinari nu va mai convine!!!!!!
Raspunde

cotorasti nu e in Rasinari desteapto

Acum 8 ani

sursa de apa de la canal si unde vin sibienii dupa apa , este proprietatea sc.apa-canal sibiu si nu a Rasinariului . mai concret este o refulare de presiune de unde oamenii se aprovizioneaza cu apa . dar nu este a Rasinariului .vine din varful cotorasti ,varf ce apartine de statiunea Paltinis ,statiune administrata de Sibiu !cat priveste mutarea din Rasinari , nu cred ca esti in masura sa ne spui unde sa stam sau sa ne mutam . Suntem f multi (poate mai multi ca voi )care dorim sa ducem o viata civilizata . si vrem sa o facem in Rasinari .putem locui in Rasinari cu toti si f probleme pt ca la apa si canal nu este nimeni obligat sa se racordeze .deci ai rezolvat problema, NU TE RACORDEZI ! Sau daca eu nu vreau sa am tv cablu , trbuie sa-l gonim pe MANSAT din Rasinari ? apoi voi ati demonstrat ca sunteti vro 20 , 30 ,nu noi . parca atatia ati fost la \"marea revolutie\" :)
Raspunde

xxx

Acum 8 ani

ma nu mai vorbiti voi de nespalati ca voi sunteti ma jegosi ca noi de o suta de ori flamanzi dq ce sunteti ca voi nu aveti nici dupa ce bea apa . sunteti niste lichele de oameni . as vrea sa ii pot cunoaste personal pe cei care lasa comentari la adresa rasinarenilor sa vad si eu cat de curati si cat de bn sta ei de vorbes despre rasinareni in toate felurile .
Raspunde

xxx

Acum 8 ani

bai andrei dute dq si te spanzura ca esti piedut rau de tot
Raspunde

cetaatean din rasinari

Acum 8 ani

De ce apa din rasinari nu poate fi tratata si facuta potabila ca e apa de izvor de munte foarte buna pentru consum .e mai usor si rentabil pentru primar sa aduca apa din sadu inpreuna cu sc. apa canal pentru ca el are interese avand actiuni la sc. apa canal. pe langa asta primarul si vicele si-au angajat toate rudele in primarie nu ai eloc de ei nicicum .sa va fie rusine!!!!!!de mergi sa-ti ceri un act care ai nevoie te poarta de la unu la altu de iti vine sa itji ei campii.nimeni nu vede ce hotiii se fac in primarie si ca primarul si-a facut casa in curtea lui si una in sibiu in timpul constructiei halei din piata si alte si alte hotii facute cu bani publici
Raspunde

aneta

Acum 8 ani

Sa sugeti ***ul la rasinarenii si sa invatati sa scrieti nu va mai dati toti fraieri cu parerea vedetivati de orasenii vostri
Raspunde

ce conteaza

Acum 8 ani

bravo cetatean de Rasinari, refugiul din Canaia si spatiul de informare turistica de la intrare in Rasinari au costat si alea o gramada de bani, asta pe langa altele care suntem pea \"mici\" sa le stim; dar stim cu totii sau aproape totii ca angajatii Primariei au fost trimisi sa tulbure apa care vine in conductele rasinarenilor, ca sa zica lumea ca e murdara apa, si cea de la Sadu o sa fie mai curata, asta au recunoscut-o chiar cei care au facut acest lucru; nu dau nume pentru ca nu merita; apa de la Sadu ne trebuie noua, apa care au baut-o o gramada de oameni din Cisnadie de au infundat spitalele? Oricum zarurile sunt aruncate si suntem prea putini pentru a mai schimba ceva. Inghitim galustele lor, si ne consolam cu gandul ca va fii mai bine. Poate cascam ochii pe viitor si gandim de doua ori pana punem stampila o data.
Raspunde

lllllll

Acum 8 ani

da de ce sa ne aduca ei apa . noi o avem pe a noastra.daa nui de mirare ca si apa pe care o aduc ii foarte mizerabila.
Raspunde

ce atata zarva ?!

Acum 8 ani

ne va racordati si gata . cine vrea se racordeaza, cine nu vrea nu se racordeaza ! dar sa-i injuri pe cei care vor apa potabila e chiar de ras !
Raspunde

de ce nu?

Acum 8 ani

da ce va tot dati atata peste cap mai astea care vor apa de la sadu? lasa k o sa vedeti voi daca o sa se ajunga sa se bage apa aceea cum o sa fie ca pe primarul in doare undeva de voi pentru ca el o sa fuga in sibiu dupa ce o sa fie dat jos sau dupa ce o sa isi termine mandatul si voi o sa beti otrava de la sadu....NU E CORECT CE A FACUT NU AVEA VOIE SA VANDA APA RASINARULUI K APA ASTA NU A FOST A LUI SI NICI A LUI MASA!!!!!! A FOST A RASINARULUI!!! apa aceasta este de 1000 de ori mai buna chiar daca nu e potabila, nu are pic de calcar, gust clor, var si multe altele cum sunt toata apele din Romania. Daca era primarul un domn trata apa noasta cu toate cheltuielile ca pana a bagat 4 miliarde in bustul lui Emil Cioran putea sa se faca economii si sa se fac incet, incet o statie de tretare aici la noi si bani se recuperau,,, nu sunt fonduri pentru anumite proiecte dar casele se ridaca repede la ei.... sunt multe lucruri si hotii facute de care o mare parte din rasinareni nu o stiu nici acum in al 12 ceas CEL MAI FRUMOS LUCRU AR FI SA SE CEARA SOCOTEALA PENTRU TOT CE SA FACUT SI DACA NU IASA BINE SA SE FACA PUSCARIE FRATE NU SA SE ARUNCE VINA UNUL PE ALTUL !!!
Raspunde

explic din nou

Acum 8 ani

asa deci pentru cel sau ce=a care le stie pe toate!!? eu,nu am spus ca apa de la canal este si apa care curge la robinet sau ca este apa rasinarului, am specificat si te=am recorectat la afirmatia ca sibieni nu vin in rasinari dupa apa...deci minciuna tu o spui deoarece apa aceea se varsa in rasinari deci sibieni o i=a de la rasinari. si nici apa aceea nu este potabila deci de ce vin sa i=a apa ne potabila cand ei au apa potabila asta e intrebarea mea catre sibieni? cei care au apa potabila vor apa nepotabila iar voi vreti apa potabila de la sadu ! toata lumea vrea apa potabila dar sa o faca pe asta de la rasinari IN ZIUA DE AZI SE POATE ORICE DOAR CEEA CE NU VREI NU SE POATE!!!
Raspunde

explic din nou

Acum 8 ani

inca ceva tot pentru cel sau ce=a care le stie pe toate!!>? am o intrebare>. Daca tu zici ca cei care nu vor apa de la sc apa =canal sunt doar 20=30 spumeni si mie cati locatari au depus actele si au incheiat un contract cu firma respectiva? chiar vreau sa stiu dc sunt asa multe contracte facute pana in ziua de azi si care au inceput de acum o luna sau poate de mai mult timp sa se faca? si o parte din ele au fost facute in urma cu cateva zile de cei care lucreaza la apa canal dar specific si acei oameni nu vor apa dar au fost fortati sa faca acel contract si acest lucru este inacceptabil!! oare dc din 6000 de locuitori respectiv 2000 de case nu au incheiat nici macar 10 sau 20% un contract cu firma de apa??? pentru ca toti vor apa nuuuuuuu va spun eu pentru ca nu toti accepta sa fie dusi de nas!!!
Raspunde

bula

Acum 8 ani

cum dracu de nu a facut joseph nici un comentariu ???
Raspunde

pt asta cu explicatiile

Acum 8 ani

e f simplu ; DACA NU VREI NU TE RACORDA . EU VREAU !
Raspunde

Laura

Acum 8 ani

Da intradevar aveti dreptate \'\'unic in Romania\'\'unde s-a mai pomenitasa ceva??? Apa din munti ne cade in cap iar noi vrem sa aducem apa de la \'\'vale la deal\'\' ca asa-i la noi doar suntem\'\'unici\'\'nui asa???iar vizavis de civilizatie noi rasinarenii suntem niste oameni civilizati tocmai de aceea ne dorim APA SI CANAL IN REGIE PROPRIE daca voi care comentati in necunostinta de cauza stiti ce inseamna asta.
Raspunde

ce conteaza

Acum 8 ani

pentru d-na sau d-soara Laura: in regie proprie nu ii iese nimic d-nului primar , si din ce sa traiasca saracutul, el, familia lui, prietenii si rudele lui;
Raspunde

da, da, da, asa si trebuie!!

Acum 8 ani

pai da chiar asa sarmanul, sa cada din functie si el sa nu ramana cu nimic pe viitor!!! of of si noi ce rai suntem nu il intelegem deloc!!!! noi stim ca banii se castiga greu si dupa atata efort domnul primarel sa se intoarca din nou la greu!!? cu naiba mai!!!pai se poate asa ceva in Romania!?
Raspunde

sursa pagina de facebook a comunei Rasinari

Acum 8 ani

CITESTE AI CEVA DE INVATAT !!! Lucrarile astea sunt de tot rahatul. De ce sa acept proiectul daca e haos in tot ce inseamna acesta. De ce sa platesc apa de ploaie? (sa masor acoperisul,pavajul si spatiul verde) De ce sa imi pun apometru pe banii mei ? (nu eu citesc contorul) De ce sa platesc pentru masina cat pentru o persoana - nu este fiinta din cate stiu eu. De ce se fac contracte si nici macar nu sunt bagate conducte si canale ? De ce sa platesc canalizarea daca ea se scurge tot in rau, doar ca la podul Gociu? Cu ce ma incalzeste ca nu mai vad rahatii pe rau si ii vad in lunca ? Ei imi iau bani, ca apa menajera sa se duca tot in rau? pana o sa ajunga ei 8 km din sibiu la Rasinari mai este + canal in toata comuna. De ce sa platesc apa daca este bagata tot pe conducta veche ? De ce sa platesc apa menajera daca este bagata pe canalizarea veche ? De ce sa platesc apa si canalul daca nu este facuta noua cap coada? parca eram cu standarde europene :)) E ca si cum ai baga branza intr-un ciorap de lana purtat o saptamana? (apa potabila in conducte praf) Cat o sa functioneze canalul? 9 km :)) cadere ? + serpentinele facute la cimitir si hilton ce frumos se v-a infundat cu rahat! O sa fie fantana arteziana cu rahat la podul gociului ca o sa se infunde. (Foarte frumos!) O sa aiba locuri de munca rasinarenii o sa sufle pe teava de apa potabila ca sa vina apa de la cisnadie la rasinari :)) Mai bine se investea frumos intr-o statie de epurare la podul gociu si intrun filtru de doamne ajuta la izvoare si toata lumea era multumita. Kilometrii de canal si conducte inutiele + pompe + tuburi etc Este jalnic cei care sapa, cand au facut proiectul au cerut ajutorul celor de la spitalul nr 3 ? cum sa te joci cu canalul sa tot treci de pe o parte pe cealalta. Partea cu asfaltul, am vazut ca este integrat in fonduri, de aceea arata calea dumbravii asa jalnic si trambulina de la cimitir ..nici o diferenta, este splendid ! O sa sape prima data pentru canal, astupa si apoi mai vine o data si mai rupe strada si pentru apa ? sau se baga canalul se asfalteaza si apoi se sapa si pentru apa si apoi se peteceste asfaltul ?! =)) Nu am nimic cu nici un locuitor sau cu domnul primar doar ca a gandit-o prost , foarte prost..toata treaba. Era mult mai frumos sa fi spus: O sa primim fonduri pentru apa potabila si canal, firma Apa canal o sa se ocupe de asta, o sa bage atat conducte noi cat si tuburi de canal noi la sfarsitul lucarariilor cand toata comuna este alimentata si racordata la reteaua de apa respectiv canal se vor incheia contracte si se va platii in functie de consum. (Evident cu apometrele lor si tot ce include ) Scuze ca il bag in discutie pe Domnul Maniu, el cand a bagat internetul nu ne-a facut sa platim noi modemurile Cei care vorbesc urat sa se mai duca si ei la scoala sa invete diferenta intre un rasinarean cu cap ...sublinez cu cap si un cioban ca el care injura si jigneste. Cand vinzi ceva indiferent ce produs, serviciu, orice; nu te duci la om si ii zici: ia aici painea asta, nu ma intereseaza ce parere ai ..dar daca cumper painea platesti si ambalajul altfel nu merge ori le iei pe am doua ori nu mai mananci. Nu sunt obligat sa cumpar un produs sau serviciu daca nu vreau . Si faza cu amenzile, nu cumper paine de la noi o sa trimit garda de mediu pe tine ca poluez aerul cand faci paine de casa afara la cuptor. Sa fim seriosi ! Porcarie, porcarie, porcarie! Si cu titlurile astea din ziare si de pe net \"Unic in Romania i-au alungat pe cei care le aduce apa si canal \" Da ce noi suntem saraci sa ne aduca altii ajutoare ? Noi avem ce ne trebuie ! Totul se rezuma la comunicare..fiecare vorbeste cum il taie capu si tot asa se mai adauga si inventeaza pana iese tocana. Proiectul acesta chiar daca a fost din 2008 lumea nu prea a fost informata in detaliu a fost cam rapid gata taca. In loc sa fie discutii clare si opinii bazate pe argumente solide pro/contra nu doar pierdera timpului si barfe , sigur era altceva. Si cand pune cineva o intrebare se ocoleste subiectul, normal ca lume crede ca sunt invarteli la mijloc si avantaje pentru unii. Ori ii alba ori negra , nu sa vedeti si sa nu credeti ..+ ca parca dintr-o dat nimeni si-a uitat funtia in loc sa isi vada de lucru mai mult este interesat de barfe care strange semnaturi, care o iesit in strada sa le dam amenzi, care a protestat si a sarit in cap de pe pod. Pacat pentru unii rasinareni, care mai si gandesc nu doar spun ceva ca sa fie spus + parerile studentilor si al elevilor nu trebuie neglijate ca nu au experienta de viata, nu sunt informati corespunzator si alte minciuni etc . Domnule Primar cand toata lumea credea ca o sa fim niste localnici multumiti si o comuna superba, totul s-a destramat intr-un moment. :|
Raspunde

!!!!!!!

Acum 8 ani

domnule primar ar trebui sa fii de partea oamenilor nu de partea hotilor ca de aia te bate dumnezeu si cade pe copilu` tau!!!!ASA SATI AJUTE DUMNEZEU IN POSTUL PASTELUI!!!!!!!!!!!!!!!!
Raspunde

ana

Acum 8 ani

nr.139 cred ca ar trebui sa va stergeti acest comentariu. Sa va fie rusine ca va bucurati de necazul altuia! DUMNEZEU AJUTA PE FIECARE DUPA FAPTELE SALE!
Raspunde

rasinareanca

Acum 8 ani

pentru postarea125, referitor la faptul ca ar trebui tratata apa noastra, ar trebui sa ne gandim la cat ar costa primaria o statie de tratare a apei, o statie de epurare a apei, ce costuri implica intretinerea statiilor? Toate aceste costuri le vom suporta tot noi locuitori. In legatura cu faptul ca conducerea si-a angajat rudele, eu zic ca sunt angajate aceleasi persoane de pe vremea fostului primar!
Raspunde

ana

Acum 8 ani

pt postarea 130. sunteti gresit informat in legatura cu suma platita pentru bustul lui Emil Cioran. Verificati in raportul primarului, nu in biletelele anonime primite in posta. Despre ce hotii vorbiti? Ar trebui sa aveti si dovezi cand afirmati anumite lucruri. Apa bruta nu este apa potabila, noi suntem oameni si avem nevoie de apa potabila. Trebuie respectate normele in vigoare privind calitatea apei. Analizele privind calitatea apei din Rasinari sunt date de un laborator specializat, nu de noi oamenii fara studii in domeniu.
Raspunde

Ioana

Acum 8 ani

Apa este un bun al tuturor si ar trebui sa poata fi platit de toti cetatenii, indiferent de cit de gros este porfelul. Eu am casa in Rasinari si vreau sa traiesc cit se poate de civilizat, de asemenea ami doresc acelasi lucru pentru toti rasinarenii. Eu am cerut de la Apa-Canal lamuriri despre proiect, insa prea multe nu am aflat nici eu. Daca se va baga apa din Sadu sau de unde o veni ea, prin tevile vechi, atunci sesizati DNA-ul, fiindca pute a furt. Acest proiect finantat de UE, sigur prevede sa se faca totul de la A la Z, si nu partial. In Anglia unde s-a privatizat apa potabila, nu retin orasul, cu concursul celora de la Bruxelles, apa nu mai este potabila, fiindca tevile sunt deteriorate, nimeni nu le repara. O firma privata va vrea sa investeasca cit mai putin, insa sa scoata un profit cit se poate mai mare. Rasinareni, daca asa o fi sa se bage apa potabila din Sadu pe tevile vechi, ma alatur voua. La Berlin au vrut sa privatizeze apa si nu s-a reusit, a iesit lumea in strada, au strins semnaturi si le-au trimis celora de la Bruxelles. Lumea putea sa semneze si pe net, sa-i sprijine pe cei din Berlin. Faceti la fel si fiti uniti! De ce Johannis si primarul Bucur sunt in consiliul de administratie de la Apa-Canal? Desigur nu din motive caritabile!
Raspunde

cititor anonim

Acum 8 ani

nu va bucurati de necazul abatut asupra omului[familiei] ca se poate rasfringe asupra ori cui
Raspunde

pt ana

Acum 8 ani

draga ana eu nu vb in necunostere de cauza faptele vb!!! eu zic ca hartia pe care am primito cu toti in posta nu a fost un fals!!! cu vreti multi sa spuneti, eu nu vin zi de zi in primarie ca sa ma lamuresc, nu am timp sa stau prin primarie asa cum multi o fac domnul primar trebuia sa vb cu cetatenii clar si pe intelesul tuturor la sedinte nu numai prin presa!! si acea hartie tot pe baza altor harti din prinarie sau fi facut ca eu nu cred k are cineva interesul sa il dea jos pe domnul primar fara vrun motiv ,vreau doar sa spun ca sunt facute lucruri total aiurea in rasinari de ce nu sunt prioritare cele de regin de urgenta de ce masina de pompieri a rasinarului nu mai functioneaza dc nu pate fi reparata? de ce bieti oameni care sunt in pericol nu primesc ajutorul la timp de ce trebuie sa astepte minute in sir dupa cei de la sibiu, dc bucataria de la caminul cultural arata ata d dezastru, de ce sobele nu sunt curatate, de ce geamurile nu au fost schimbate , cu totii ne gandim la apa dar la sarmanii copilasi care merg la repetitii si indura frigul de la camin ca le tremura dintii in gura nu se mai gandeste nimeni de ce ? ce se face cu banii care se i-a saptamanal de la cei care fac nunti in camin dc nu se vede nimic schimbat de atatia ani? se ia 15 milioane saptamanal in perioada nuntilor dc nu se vede nimica din acesti bani????????????? se fac lucruri inutile va spun fara suparare!!!!
Raspunde

ana

Acum 8 ani

Care fapte vorbesc? biletele anonime (false) primite in posta? Daca nu mergi la primarie sa te informezi atunci cum poti sa afirimi ca tu esti in cunostinta de cauza? In legatura cu masina de pompieri, aceasta nu mai poate fi reparata si acum se lucreaza la un proiect pe fonduri europene pentru achizitionarea unei astfel de masini! La caminul cultural s-a investit intr-o camera frigorifica. este depus un proiect la Bucuresti pentru schimbarea geamurilor si dotarea caminului cu incalzire centrala. Ar trebui sa avem rabdare ca nu se pot rezolva toate problemele deodata.
Raspunde

pentru ana

Acum 8 ani

eu nu cred ca este corect ca noi cetatenii comunei trebuie sa mergem zi de zi la primarie ca sa cerem explicati pt tot ce sa facut cred k cel mai bn ar fi fost sa ni se faca public acest lucru dc pana acum se dadea pe mansat toate aceste lucruri si acum nu se mai poate. cat timp ar trebui sa mai asteptam? pana se termina mandatul sau pana ardem de vi in propriile case de ce lucrurile importante si necesare sunt tot timpul pe locul 2 de ce sunt tot in asteptare dc cabana de la canaia nu ar fi fost facuta dupa ce se rezolva caminul de ce bustul lui cioaran nu era facut dupa ce era cumparata alta masina de pompieri de ce lucrurile elementare si stricte necesara de care avem nevoie zi de zi nu sunt la punc si altele care nu le folosim zi de zi si poata nici o dat au fost terminate de mult, cu ce ne ajuta pe noi rasinarenii un depou de tranvaia acum cand noi de fapt nu avem atatea lucruri la ce ne folosesc tranvaiele acum dak noi nu avem o masina de pompieri sa nu mai vb de cosuri de gunoi pe starzi k nu mai vezi unul la zeci de kilometri lasati doamna ana camera frigorifica ca este de 4 ani facuta dar sobele dc nu sunt curatate de ani de zile tot asa trebuie sa asteptam aprobare de la cineva e greu sa se curete acele sobe si sa se intretina catusi de putin e jalnic vrem respectul de la oameni dar nu le oferin strictul necesar acum la toate lucrurile se gaseste scuze k este proiect k acele harti sunt false iesiti la iveala si dati arama pe fata dak vi se pare ca cineva vrea sa va ia locul si va santajeaza prin a influenta omul cu lucruri false
Raspunde

pt ana

Acum 8 ani

de incalzirea centrala in caminul cultural se zicea de anul trecut ca o sa se apuce, se pare ca nici macar nu ati primit aprobare pt a va apuca de lucru. de ce oamenii au auzit de aceste lucruri dak voi nici macar nu ati primit un raspuns de la bucuresti? eu sunt de parere ca fiecare cetatean are dreptul sa fie informat ce se intampla cu acei bani si NU cum spuniti dumneavoastara ca ar trebui sa vina fiecare la primarie si sa ceara explicatii!! ci trebuie sa fie un lucru pubic pt toti clar, concret si raspicat de la domnul primar dar acest lucru nu se intampla de aceea a iesit atata harababura!!!
Raspunde

pt ana

Acum 8 ani

despre ce vb aici??de unde sti ca biletele care au fost bagate in porti sunt falsE???asta ar insemna ca semnatura si stampila primariei si semnatura primarului sa fie false nu-i asa doamna a tot stiutoare??pt ca daca te uitai mai bine pe acele \'\'bilete\'\' asa cum le numesti tu ar fi trebuit sa vezi ca INITIATORUL tuturor acelor proiecte si cheltuieli este nimeni altul decait BOGDAN BUCUR primar al Com Rasinari cu semnatura si stampila primariei ,
Raspunde

mai,mai

Acum 8 ani

pai asa zic si eu dar se vede ca cei de la primarie nu sunt deacord cu noi sau poate ei nu leau vazut sau nu au avut nici un interes sa le vada
Raspunde

2%

Acum 8 ani

la miting s-au adunat 93 de persoane din 5640 cat are Rasinariul ! CE TEAPA !Se pare ca Rasinarenii si-au dat seama cu cine au de-a face si le-au dat cu flit \"revolutionariilor\" . :))))))
Raspunde

vyki

Acum 8 ani

noi vrem apa potabila dar vrem apa noastra
Raspunde

dana

Acum 8 ani

De ce toata lumea crede ca nu vrem apa.De ce credeti ca se fac proteste.Tot ce vrea rasinarenul si implicit eu este apa potabila dar nu o apa costisitoare.Cu un salar de 800 roni,cu o familie compusa din 4 membri credeti ca un cost suplimentar mai imi treduie.Astas vremurilei in care traim.
Raspunde

@153 dana

Acum 8 ani

In zonele in care nu exista canalizare pqnza de apa freatica este infestata cu fecale din fosele crapate sau gaurite intentionat pt a face decantarea cat mai rara (fara a va gandi ca va mancati rahatul unii altora) . Sunt convins ca marea majoritate folosesc masiv wc din fundul curtii cate la randul lui este un pericol biologic. Plus multe alte avantaje apecifice civilizatiei pe care sibienii le inteleg destul de greu
Raspunde

gogu

Acum 8 ani

si am avut si miting! a lui bacoltu beutori si alti mafioti care si-au strigat sloganurile impuse de frustarea celor care nu le da pace , ca nu au stiut sa abureasca oamenii.Care cetateni s-au dovedit mai constienti de importanta acestor investitii si i-au ignorat .
Raspunde

rasinarean adevarat nu ca voi!!!

Acum 8 ani

s-a facut acest miting cu un anumit scop, cei care spun ca au fost 200 de persoane sau si mai putine sa aduca dovezi ca ne-au numarat rand pe rand eu am participat la acest miting si spun ca(400 de persoane) au fost suficienti pentru aceasta prima manifestare incat cei care doresc acest proiect au stat pe margine privind neputinciosi in fata locuitorilor responsabili de a face ceva pt intrega comuna nu care stat cu gura cascata si privind la ce se intmpla sau tragand cu ochiul de dupa perdele, porti, ascunzanduse dupa stalpi etc... pe viitor cu siguranta nr de persoane care vor participa se vor mari! dak nu va intereseaza sau nu va interesat acest miting dc stateati pe margine ascunzanduvati dupa cate ceva si uitanduva ca v..... la poarta noua?
Raspunde

pt 2%

Acum 8 ani

daca tu zici ca au fost 93 de persoane insemna ca tu nu sti sa mai numeri mai deprte de acest nr da ce sa iti spun eu tie ca nici macar nu sti cati locuitori are rasinarul si cati mai sunt la ora actuala in rasinar, dar vb si tu ca nu ai ce face!! si cu flit o sa iti dea tie apa- canal incurand!!!
Raspunde

ionut

Acum 8 ani

bravo rasinareni sunt mandru de voi si va sustin nu am participat la aceasta adunare din cauza servicului dar va sustin si mergem pana la capat! JOS PRINARUL! JOS HOTIA !!RUSINE PRIMARULUI VINDE APA SATULUI!! Sunt mandru de voi si cred ca si stamosi nostri sunt !nu trebuie sa vindem ceea ce nu este al nostru si mai ales ca sunt comorile satului APA SI IZVOARELE!!!
Raspunde

sibian adevarat

Acum 8 ani

bă jegoșilor cere-ți in pl-mia apa distilata 99,98% la robinet și la căcăstoare!
Raspunde

ana

Acum 8 ani

Nu are rost sa va mai explic deoarece orice as zice dumneavoastra o sa gasiti ceva sa nu vedeti adevarul. In legatura cu acele bilete DE CE SUNT ANONIME? DE CE S-AU IMPARTIT NOAPTEA? DE CE NU STIM CINE II ADUCE ACELE ACUZATI DOMNULUI PRIMAR? Daca te uiti pe a doua pagina se vede clar ca acolo este atasat un alt tabel cu stampila primariei probabil de la alt document, dar ma faceti sa cred ca sunteti partas la acel fals. In legatura cu Canaia si depoul pt. tranvai acele fonduri europene sunt date pentru asa ceva, nu putem sa facem ce vrem noi cu bani primiti.Mai bine nu ii luam, asta este parerea dumneavoastra? Nu ne laudam cu proiectul de la camin, doar v-am raspuns la mesajul de mai sus. Daca nu ma insel raportul primarului pentru anul 2013 a fost dat pe mansat la inceputul anului.
Raspunde

gogu

Acum 8 ani

Cei mai porniti impotriva proiectului sunt cei care au semnat in2007 in calitate de consilieri alesi de cetateni,proiectul initiat de ue,adica aducerea lacivilizatie acomunelor cupeste 2000 de locuitori.acum ies in strada si striga .SUS PRIMARU!
Raspunde

pt ana

Acum 8 ani

nu am fost partas doamna ana ba chiar vreau sa te contrazic si sa iti spun ca nu am dc sa recunosc ceva ce nu este adevarat in primul rand eu acea hartie am primito in mana, era ziua afara nu vreau sa dau nume de la cine ce e drept da am primit si in posta undeva la ora 17 dar tot nu consider ca ra o ora foarte tarzie , dar ce nu inteleg de ziceti ca este un fals pai dak e fas faceci dumnevoastra altele cele adevarate si punetie in poste nu cred ca trebuia sa isi treaca cineva numele pe ele si nici ca chiar daca se vroia numele nu vedea nimeni acele persoane in momentul in care bagau acele haiti in posta! acum sa fim seriosi
Raspunde

rasinarean adevarat nu ca voi!!!

Acum 8 ani

la intrebarea de ce nu se curata sobele din caminul cultural si cele de la bucatarie si sa se intretina catusi de putin? tot nu mi=ati raspuns oare de ce? si acolo trebuie proiect la bucuresti si trebuie asteptat atata timp aprobarea? nu cred in vorbe fapte vor cetatenii! e fff usor sa dati vina unul pe altul sau sa ziceti ca este proiect nu? voi toti vreti asteptare din partea noastra dar noi dak am veni la voi si vam zice ca vrem caminul dar bani nu vi dam acuma ci doar la anul ati accepta? bani vreti dar conditiile sunt de nedescris? pt ce va intreb 15 milioane pt o camera frigorifica si 2 bai? caci restul e praf tencuiala cade pe unele parti, sobele se darama azi maine, geamurile sunt crepate, sobele de la bucatarie sa nu mai vb iasa flacara prin ele!!!eu unul nu asi da bani aia pt asemenea loc! ma gandesc daca acum ca sunt asemenea conditii pretul inchirieri este de 15 mil atunci cand o sa fie centrala si geamurile promise cat o sa fie pretul dublu sau chiar triplu???????
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus