Miercuri,
26.11.2025
Cer Senin
Acum
12°C

Placinta cu trei tipuri de peste

O plăcintă minunat de pește este întotdeauna un preparat foarte bun de servit la o reuniune de familie sau chiar pentru o cină cu prietenii. Vinul alb și prazul fac această plăcintă să aibă un gust un pic mai sofisticat decât de obicei, dar puteți folosi toate tipurile de lapte.

Ingrediente:

Pentru topping de cartofi:

- 1kg cartofi decojiţi, tocaţi

- un baton de unt

- un pic de lapte

- sare și piper

- 50g brânză Gruyère, rasă

Pentru umplutura de pește:

- 75g unt

- 2 fire de praz, feliate

- 75g făină

- 150ml vin alb

- 1 litru de lapte

- 2 linguri de pătrunjel tocat

- 750g amestec de somon, eglefin afumat și eglefin proaspăt, curăţat de piele şi tăiat în cuburi

- 6 ouă, fierte până devin tari, curăţate

Metodă de preparare:

e încălzeşte cuptorul la 200C. Pune cartofii într-o cratiță cu apă sărată rece. Se pun la fiert și se fierb până când sunt bine făcuţi.

Se scurge bine de apă și apoi se fac piure cu unt și lapte. Adaă piper și gustă pentru a verifica dacă este suficient de condimentat. Adăugați mai multă sare și piper, dacă este necesar.

Pentru umplutura de pește, se topeste untul într-o cratiţă, se adaugă prazul și se amestecă pe foc. Acoperiți cu un capac și se fierbe ușor timp de 10 minute sau până se înmoaie. Măsurați făina într-un castron mic. Se adaugă vinul şi se amestecă până se omogenizează.

Adaugă laptele la praz, se aduce la fierbere și apoi se adaugă amestecul de vin. Se amestecă energic până se îngroaşă.

Se condimentează și se adaugă pătrunjel și pește. Se amestecă pe foc timp de două minute, apoi turnaţi într-o caserolă termorezistentă.

Împrăștie peste ouă. Se lasă să se răcească. Se adaugă o lingură de piure de cartofi peste amestecul de pește și se aşează cu o furculiță. Se presară deasupra brânză. Coaceți timp de 30-40 de minute sau până când devine ușor aurie pe partea de sus și face bule în jurul marginilor.

Sursă: http://www.bbc.co.uk/food/recipes/three_fish_pie_58875

Brânză Gruyère

Gruyere este o brânză elveţiană apreciată la nivel mondial pentru gustul său deosebit şi textura fermă, ideală atât pentru mesele obişnuite, cât şi pentru ocaziile speciale.

Brânză Gruyere se obţine din lapte de vită nepasteurizat. Este o brânză de un galben pal, cu o textură tare, maronie la margine, cu o aromă uşor fructată şi un gust cu note de nuci şi ciuperci. Înainte de a fi comercializată, Brânză Gruyere este maturată o perioadă îndelungată, care poate ajunge şi la un an şi jumătate. Gruyere este o brânză protejată, cu denumire de origine controlată. Brânză Gruyere poate fi folosită cu succes în aperitive, feluri principale şi deserturi.

Feliile tari de brânză se folosesc în sandwich-uri. Topită, brânza Gruyere este ideală pentru cordon bleu, fondue de brânză sau sosuri, precum şi la supe. Mai poate fi folosită în tocăniţe şi mâncăruri cu fructe de mare, cu paşte, macaroane, cartofi sau în salate.

Eglefinul

Este un peşte alb, marin, din familia gadidae (cod), de 50-90 cm lungime, foarte apreciat ca peşte de consum. Are o aromă uşor mai dulceagă decât codul.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi

Vizualizari: 324

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus