Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Pizza Alpine

Ingrediente:

Pentru aluat:

-500g făină, plus suplimentar

-2 linguriţe de sare

-1 plic de drojdie uscată

-320 ml apă călduță

-pesmet sau griș uscat

Pentru topping:

-80g brânză Gruyère, rasă

-250g smântână

-sare și piper negru proaspăt măcinat

-1 ceăpa mare roşie, tăiat în felii subțiri

-140g salam, tăiat în fâșii

-frunze de maghiran, pentru a termina

Mod de preparare:

Pentru aluatul de pizza, combinaţi făina, sarea şi drojdia într-un castron mare. Treptat se adaugă apă, se amestecă bine cu mâinile pentru a obține un aluat. Dacă găsiți aluatul prea lipicios, pur și simplu adăugați un pic mai multă făină. I se dă forma unei mingi, se acoperă cu o cârpă și se lasă să se odihnească timp de cinci minute.

Frământă aluatul timp de aproximativ zece minute și se împarte în două. Se presară făină pe o cârpă curată de bucătărie și puneți bucățile de aluat pe ea. Acoperiţi cu o cârpă ușor umezită și se lasă să crească timp de cel puțin 30 de minute într-un loc cald.

Se încălzeşte cuptorul la 240C. Între timp, pentru topping, se combină Gruyère și smântâna într-un castron, adăugând puțină sare și piper după gust.

După ce aluatul a crescut, se presară făină pe o suprafață de lucru curată și se întinde aluatul într-un cerc de aproximativ 30cm în diametru, ceea ce face ca el să fie cât mai subțire posibil fără să se rupă. Repetați cu celălalt aluat.

Se presară în două tăvi de coacere pesmet sau griș și apoi se pune aluatul de pizza în ele. Împrăştiaţi amestecul de smântână peste fiecare bază.

Adăugaţi ceapă şi salamul. Coaceți în cuptor timp de zece minute. Scoateți din cuptor, se presară cu maghiran și se servește.

Sursă: http://www.bbc.co.uk/food/recipes/alpine_pizza_32132

Brânză Gruyère

Gruyere este o brânză elveţiană apreciată la nivel mondial pentru gustul său deosebit şi textura fermă, ideală atât pentru mesele obişnuite, cât şi pentru ocaziile speciale. Nu se ştie cu exactitate când a apărut, dar se crede că primele tipuri de brânză Gruyere au fost create prin 161 e.n, denumirea de Gruyere apărând mult mai târziu, prin 1602. Brânză Gruyere se obţine din lapte de vită nepasteurizat.

Este o brânză de un galben pal, cu o textură tare, maronie la margine, cu o aromă uşor fructată şi un gust cu note de nuci şi ciuperci. Înainte de a fi comercializată, brânza Gruyere este maturată o perioada îndelungată, care putea ajunge şi la un an şi jumătate. Gruyere este o brânză protejată, cu denumire de origine controlată.

Maghiran

Maghiranul este o plantă frecvent cultivată prin grădinile de la ţară ca plantă ornamentală, dar şi ca plantă cu numeroase întrebuinţări culinare, terapeutice şi cosmetice. De la ea se recoltează părţile aeriene: frunzele (Herba Majoranae) şi florile, adunate după ce se ridică roua. Tradiţia condimentului provine încă din antichitate, din ţările bazinului mediteranean.

Frunzele lui conţin uleiuri eterice cu un miros specific, uşor mentolat ce se regăsesc ca ingredient de calitate în reţetele cu legume, carne de vită, carne de pui sau peşte. Maghiranul că plantă aromatică este din ce în ce mai utilizată în bucătăria internaţională. Cu cât mai fierbinte şi uscată este climă în care se dezvoltă plantă, cu atât mai puternică este aroma şi gustul său. Maghiranul - condiment este folosit la aromatizarea mâncărurilor, mezelurilor, murăturilor, atât singur, cât şi împreună cu alte mirodenii. Maghiranul dulce este preferatul multora, dar aromă lui se pierde la gătit, aşa că trebuie folosit în preparatele care nu solicită un tratament termic intens ori prelungit sau se va adaugă la final, în farfurie.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 1541

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus