Vineri,
02.12.2022
Partial Noros
Acum
6°C

Festivalul ’’Prietenii muzicii’’ revine la Sibiu

A doua ediţie dedicată Sibiului a festivalului naţional de pian ’’Prietenii muzicii’’ din cadrul ’’PRO PIANO ROMÂNIA’’ se va desfăşura în perioada 28-30 martie.

Manifestarea este destinată copiilor cu vârsta cuprinsă între 5 şi 18 ani, fiind divizată în 3 secţiuni: A - tineri care studiază pianul ca instrument principal, în școli și licee de muzică, B - tineri care studiază pianul fie ca instrument opțional, fie la Palatele Copiilor, Case de Cultură sau în sistem particular şi C- ansamblu la 4 mâini (pe un pian).

La festival s-au înscris 77 de copii din Argeş, Bucureşti, Bihor, Cluj, Dâmbovița, Harghita, Mureș, Prahova,Târgovişte şi Vâlcea, și din Sibiu.

Iniţiatoarea festivalului la Sibiu este profesoara de pian Enikő–Maria Orth.

”În cadrul festivalului se vor acorda diplome de Excelenţă, de Merit, de Participare, Premii Speciale (pentru cea mai bună interpretare a unei piese româneşti, premiul J. S. Bach, premiul Fr. Liszt, premiu pentru prezenţă artistică deosebită) din partea Fundaţiei ’’PRO PIANO - ROMÂNIA’’ şi patru premii speciale în bani din partea arhitectului Mircea ŢIBULEAC, în calitate de preşedinte al Filialei Judeţene Sibiu a UAR”, spun organizatorii.

Festivalul va fi găzduit de Biblioteca Judeţeană ASTRA Sibiu, în Sala festivă (Corp A, etaj 2). Intrarea pe tot parcursul celor trei zile de festival este liberă.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus