Joi,
08.12.2022
Innorat
Acum
3°C

Cine-i Petre Tutea? Unde mi-e nevasta? Cat de involburat e Cibinul?

Prima parte a titlului este întrebarea unui politician local care nu înțelegea de ce se vorbește atât despre un om care n-a apărut în ultimele două săptămâni la Capatos. Cine-i Petre Țuțea? Dacă-i așa de tare, de ce nu a fost invitat în 2014 la Antena 3, la Gâdea? Cine-i ăsta? Ce-a făcut el pentru țară? Același politician local îi considera imbecili pe cei de la Mișcarea Populară Sibiu care au răstălmăcit un citat din filosof. 
În aceeași categorie intră și liderul PNL Sibiu, care stătea sfios și asculta despre familia liberală care numește pe liste rude. El însuși avea un plan cu soția, în cazul în care s-ar fi eliberat cumva o poziție eligibilă. Dacă n-a primit decât locul 31, atunci să meargă tineretul. Dacă nu vor nici ei, să-l dăm la Mediaș... Același om care se lăuda cu Sorin Ilieșiu atunci când era doar un candidat, același care îl ocăra atunci când senatorul a început să dea cu pietre în Crin Antonescu, același care nu excludea acum ca Sorin Ilieșiu să se întoarcă printre ei. Coerență?
Există un alt politician, supărat că media locală nu îl bagă în seamă. Și mai și dojenește pe ici pe colo, atunci când are ocazia. ”De ce nu scrieți nimic despre conferințele mele de presă?”. Păi să scriem atunci. Numita Mariana Brunchea făcea într-o conferință, în care participa și vicepreședintele PDL, Theodor Stolojan, descrierea sibianului, sub o licență poetică proprie: ”Bun venit domnule Stolojan în orașul de pe malul Cibinului, cu oameni temperamentali, poate la fel de temperamentali ca volbura râurilor care se varsă în Cibin...” Oare ce fumează doamna?
Spuneam acum vreo câțiva ani, o pot spune liniștit și acum. Nu avem politicieni locali care să ne poată reprezenta la centru, decât cu mici excepții. În marea majoritate, liderii de partid sunt niște oameni simpli, năuciți de evenimentele ce se petrec în jurul lor, închistați în mentaliateta: ”mie ce-mi iese din asta?”. Iar cei puțini care poate chiar se gândesc că ar trebui făcut ceva, își dau seama că nu au cu cine. Învolburate sunt căile politicii în Sibiu...

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

nemilosu

Acum 8 ani

Eheeei...pe vremea cand Petre Tutea isi mana mioarele temperamentale pe malurile involburate ale raurilor varsatoare in Cibin...El nu stia ca are noroc ca este roman. Eu o iubesc pe aceasta femeie ! Inmanuncheaza tot ce iubesc eu la tara asta asta: frumusete, vigoare, curaj, dar si smerenie, intelepciune princiara. Nu ma pricep la originea numelor, Brunchea este un nume celtic sau galez...BRUN-CHEA...Brun-chea....parca vad mioare temperamentale prin ceturile Galiei....
Raspunde

gogu

Acum 8 ani

Pacat de doamna Brunchea! O credeam mai isteata si cu mai multa prezenta de spirit! La ce i-o fi trebuit o comparatie atat de tampa?! Sau o fi vrut sa-i sugereze dlui Stolojan ca este atat de temperamentala...eheee!!!
Raspunde

@

Acum 8 ani

Poate ca D-na se referea la romani ca Goga sau Cioran ,romani temperamentali porniti de sub cetina de brad acolo unde batrinul Cibin isi aduna volbura de ape.Dar pentru tine baiete metaforele sunt prea grele.Tu mai trebuie sa mai citesti putin...
Raspunde

ion de la rasinari

Acum 8 ani

Poate ca D-na se referea la romani ca Goga sau Cioran ,romani temperamentali porniti de sub cetina de brad acolo unde batrinul Cibin isi aduna volbura de ape.Dar pentru tine baiete metaforele sunt prea grele.Tu mai trebuie sa mai citesti putin...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus