Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

15.000 de copii inscrisi la Astra Film Junior

Pentru al III-lea an consecutiv, Astra Film Junior, va fi organizat la nivel naţional în săptămâna Şcoala Altfel, între 7 şi 11 aprilie 2014. Peste 13.000 de elevi din 23 de localităţi din România şi 2.000 de elevi din Sibiu vor viziona filme documentare din programul Astra Film Junior 2013: seria „Hai să ne jucăm!”, seria „Hai să dansăm!” şi „Povestea Lego”.

Jocul este tema abordată de cele 11 documentare şi propun copiilor ca, prin intermediul filmelor, să călătorească în diferite colţuri ale lumii şi să descopere cum se joacă copiii din lumea întreagă, dar şi cum sunt fabricate jucăriile lor preferate. Filmele din programul Astra Film Junior on Tour se adresează elevilor de şcoală primară şi gimnaziu, cu vârste cuprinse între 6 şi 14 ani. Pentru a înlesni înţelegerea filmelor de către cei mici, acestea sunt dublate în limba română.

Astra Film Junior on Tour ajunge în acest an în Bucureşti, Timişoara, Iaşi, Cluj-Napoca, Piteşti, Ploieşti, Braşov, Constanţa, Baia Mare, Sighetul Marmaţiei, Târgu Jiu, Ceauru, Băleşti, Corneşti, Râmnicu Vâlcea, Brezoi, Abrud, Loamneş, Alămor, Horezu, Berbeşti, Buneşti şi Mateeşti.

La Sibiu, Astra Film organizează în săptămâna Şcoala Altfel proiecţii la cerere pentru elevi din şcoala primară, gimnaziu şi liceu, la sediul Studioului Astra Film din Sibiu: Piaţa Mică, nr. 11. În plus, în colaborare cu Discovery Channel România, Astra Film propune şapte filme de introducere în domenii ale ştiinţelor: chimie, fizică, biologie, medicină, genetică; prezentate de Bill Nye.

„Ne bucurăm că în 2014 programul Astra Film Junior a ajuns să se desfăşoare simultan în 23 de localităţi. Cererea la nivel naţional a fost foarte mare şi în acest an, tot mai mulţi copii dorind să vizioneze filme documentare cu şi despre copii, aduse de Astra Film Sibiu în localităţile lor, lucru posibil şi datorită unui parteneriat de prestigiu cu Institutul Francez din România. Toate Institutele şi Alianţele Franceze din România au preluat acest program sibian marca Astra Film”, a declarat Dumitru Budrala, director Astra Film.

Astra Film Junior a fost înfiinţat în 2009 de Astra Film Festival, fiind primul program de educaţie vizuală prin film documentar adresat copiilor din România. Astra Film Junior îi antrenează pe cei mici într-un program captivant ce include proiecţii de film, ateliere de creaţie şi concursuri; astfel, în scurt timp a devenit festivalul preferat al copiilor din toată ţara. Astra Film Junior a fost premiat în 2012 la Gala Societăţii Civile, iar până în prezent a înregistrat peste 35.000 de elevi participanţi.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

2 comentarii

Tatic

Acum 9 ani

Festivalul Adtra Film este Ok insa nu poti lua bani de la copii (5 - 6 lei de persoana) cata vreme primesti bani de la buget. De aici si rationamentul ( cel putin unul dintre motive) pt care Primaria a refuzat sa mai dea bani din buzunarul nostru, al tututor, acestei afaceri care a devenit festivalul.
Raspunde

fan film

Acum 9 ani

asteptam un miting de sustinere ca ala din preajma numiri lui johannis ca vice prim ministru ,cid ati adus la comanda copilasi la sustinerea liceului de arta ,varianta a fost cistigatoare ,acum scoateti bebelusi dar inainte de 25 mai ,ca s-a vada boboru cine este impotriva culturi
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus