Luni,
18.08.2025
Ploi Moderate
Acum
18°C

Burger de vita cu ricotta

Acești burgeri simpli combină ricotta cremoasă cu capere și se servesc cu roșii uscate la soare.

Ingrediente:

-400g carne de vită tocată

- 200g brânză ricotta

-4 cepe verzi, tocate marunt

-1 lingură capere

-1 crenguță de rozmarin, doar frunzele

-sare și piper negru proaspăt măcinat

-2 linguri de ulei de măsline, pentru prăjit

Pentru a condimenta:

-100g rosii uscate la soare

-1 lingură oțet sherry

Pentru a servi:

-6 bucăți de ciabatta

Metodă de preparare:

Într-un bol mare se amestecă împreună carnea de vită tocată, ricotta, ceapa verde, caperele și rozmarinul. Se condimenteazăl bine cu sare și piper negru proaspăt măcinată

Folosind mâinile se fac forme cu bile, care aplatizate trebuie să fie de aproximativ dimensiunea palmei.

Se prăjesc în tigaie cu ulei de măsline timp de 6-8 minute pe fiecare parte.

Apoi se toacă roșiile uscate la soare și se amestecă cu un pic de ulei de la borcan. Adăugați oțet sherry și se condimentează cu sare și piper. Când carnea este gata faceți burgeri cu ciabatta, adăugând roșii uscate.

Sursă: http://www.bbc.co.uk/food/recipes/ricotta_beefburger_25500

Brânză ricotta

Ricotta este un sortiment de brânză produsă în Italia din resturile rămase din producția altor tipuri de brânză (mascarpone sau provolone) sau din cheagul laptelui după separarea zerului, în special din zer de lapte de oaie. Cuvântul "ricotta" înseamnă în italiană "refiert", fapt ce arată că zerul a fost tratat termic. Ricotta se aseamănă cu urda produsă în România, cu deosebirea că aceasta se fabrică din zerul rămas de la fabricarea cașului. De aici provin mici diferențe de consistență și chiar de gust între ricotta și urdă. Ricotta se produce și se comercializează în zece variante.

Ciabatta

Ciabatta este o pâine albă italiană facută din făină de grâu și drojdie. Pâinea are o formă alungită, lată și plată și precum un papuc, ar trebui să fie mai lăsată în mijloc. Încă de la sfârșitul anilor 1990 a devenit populară în Europa și Statele Unite, și este foarte mult folosită ca pâine de sandwich. Ciabatta produsă în zona ce înconjoară Lacul Como are o coajă crocantă, o textură poroasă și destul de moale și catifelată la atingere. Ciabatta care se găsește în Toscana, Umbria și Marche variază de la o pâine cu coajă fermă și miez dens la o pâine cu coaja mai crocantă și textură mai deschisă. Sunt multe variante de ciabatta. Când este realizată numai din făină de grâu, aceasta este cunoscută sub numele de ciabatta integrale. Dacă la cocă se adaugă lapte, atunci devine ciabatta latte.

Capere

Caperele sunt mugurii comestibili ai arbustului Caparis Spinosa. Sunt cultivate mai ales în bazinul Mării Mediteraneene şi în statele sudice din SUA. Florile caperelor sunt marinate prin diverse procedee - se folosesc uleiul, oţetul, saramura. Caperele preparate în acest fel sunt folosite în diverse reţete ale bucătăriei mediteraneene. Din cauza gustului specific, puternic şi marcant, sunt folosite în principal ca şi condiment. Fac parte din reţetele de salate, sosuri şi pizza.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus