Marți,
16.09.2025
Cer Senin
Acum
18°C

Chec cu chifle in cruce si budinca cu unt

Dacă ai rămas cu câteva chifle în cruce proaspete, înmuiați-le în crema de ouă pentru o realiza budincă.

Ingrediente:

Pentru cremă:

-6 gălbenușuri de ou

-2 ouă

-150g zahăr pudră

-300ml lapte integral

-300 smântână

-o păstaie de vanilie, despicat, semințele scoase

-75g unt

-8 chifle în cruce, rupte în două

-50g stafide

-25g zahăr Demerara

Metodă de preparare:

Pentru cremă, se amestecă gălbenușurile de ou, ouăle întregi și zahărul într-un castron. Puneți laptele, smântâna şi păstaia de vanilie într-o tigaie la foc mic și se amestecă până se combină.

Apoi se ia de pe foc şi se scoate păstaia de vanilie. Se toarnă laptele și crema peste amestecul de ou şi apoi amestecaţi bine.

Chiflele se dau cu unt apoi se taie în patru.

Puneți un strat de chifle în cruce într-un vas termorezistent adânc cu dimensiuni de 22cm x 10cm, adânc de 5cm. Se presară peste stafide și zahăr Demerara. Repetați procedura cu următoarele straturi și se termina cu un strat final de chifle.

Se toarnă crema peste chifle și se lasă să stea timp de 20 minute. Se încălzeşte cuptorul la 180C.

Puneți vasul în cuptor și se adaugă apă suficientă până aproape se acoperă compoziţia. Acoperiţi cu folie. Așezați cu atenție budinca în cuptor și se coace timp de 20-30 de minute sau până când crema este coaptă.

Îndepărtați folia pentru ultimele cinci minute ca să prindă culoarea maro în partea de sus. Serviţi budinca cu smântână sau mascarpone.

Sursă: http://www.bbc.co.uk/food/recipes/hotcrossbunandbakedc_85970

Chifle în cruce

Chiflele în cruce, consumate în mod tradițional în Vinerea Mare, sunt cufundate în superstiție – sunt tăiate în formă de cruce în partea de sus înainte de coacere pentru a-l "lăsa pe diavol afară" și unii oameni păstrează chiflele de la un Paște la altul pentru că ei cred că aduc noroc.

Zahăr Demerara

Demerara provine de la numele râului Demerara din Guyana, unde există mari plantaţii de trestie de zahăr. Este uşor lipicioasă şi este folosită pentru fabricarea zahărului cubic brun. Cea mai mare parte este produsă în insula Mauritius din Africa.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi

Vizualizari: 349

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus