Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Pastorul Bisericii Baptiste din Sibiu: ”Ce bine că a existat o Vinere Mare! A fost Cine să moară în locul nostru!”

Pastorul Bisericii Baptiste din Sibiu: ”Ce bine că a existat o Vinere Mare! A fost Cine să moară în locul nostru!”

”Vinerea este ziua înlocuirii noastre!”, spune Sorin Cigher, pastorul Bisericii Creştine Baptiste din Sibiu, referindu-se la la faptele petrecute în Vinerea Mare. ”El, de bună voie, acceptă să sufere, să moară, să se îmbrace cu păcatele noastre ca să fim liberi! Moarte Lui din Vinerea Mare înseamnă viața noastră pentru eternitate! Doar prin credința în Cel care a murit în Vinerea Mare, pe cruce, putem avea un trecut șters, un prezent binecuvântat și un viitor asigurat!”, spune Sorin Cigher.

Pastorul Bisericii Baptiste din Sibiu spune într-o predică despre această zi că moartea a fost urmată de Înviere, ” garanția noastră pentru totdeauna”. ”A fost o Vinere Mare, dar a venit și ziua învierii, garanția noastră pentru totdeauna! Apropie-te de El și vei auzi nu doar bătăile romane, ciocanele soldaților, ci și bătăile inimii Lui! Inima Domnului bate pentru tine! Oare a ta bate pentru El?”, spune pastorul într-o predică dedicată acestei zile.

Textul Pastorului Bisericii Baptiste din Sibiu, Sorin Cigher:

Este vineri...

O nouă zi stă să înceapă, dar este una specială. Urletele mulțimii sunt gata să ceară un Barnaba corupt și vinovat, iar pe Cel care nu poate fi dovedit ca vinovat, îl vor condamnat! Decizia a fost luată în toiul nopții (au făcut noapte albă, dar a meritat, fiindcă au ajuns, în sfârșit, la final, și-au spus ei). Mai trebuia semnată, dimineața, deoarece noaptea nu se puteau lua decizii, erau ilegale. Așteptau cu nerăbdare ivirea zorilor, ca să poată scăpa de Isus, preferând un criminal. Ciocanul judecătorului este prăgătit să bată sentința! Crucea este sculptată, gata să fie pusă în spinarea condamnatului! Cuiele vor fi înfipte în mâinile Lui și picioarele, perforate, fără milă, de aceleași cuie ascuțite. Ciocanul lovește fără milă în capul cuiului, lăsând în urmă o durere de nedescris în trupul celui răstignit. Coroana nu este de cinste, ci o jignire la adresa inculpatului; nu este o coroană obișnuită, ci una specială, de spini. Acei spini ascuțiți brăzdează capul și fruntea Mântuitorului nostru. Acceptă și aceasta! Pe lângă biciuirea zdravănă de care a avut parte, o suliță înfiptă în coasta Lui nu înseamnă nimic pentru soldați, dar pentru El, înseamnă mult, le arată tuturor că îi are în inimă, că nu i-a scos de acolo, chiar dacă meritau aceasta. A stat pe cruce, dar și în ultimele clipe ale vieții Lui a fost interesat de salvarea păcătoșilor. A vorbit despre cer cu colegii de suferință, unul a fost interesat și a ajuns acolo, altul a fost disprețuitor și a refuzat! Imaginea de vineri ne rămâne în memorie, în suflet pentru tot restul vieții noastre! Pe cruce trebuia să fim noi; meritam să fim atârnați, fiindcă am făcut fapte demne de răstignire. Dacă El, care n-a făcut nimic condamnabil, a fost pus pe cruce, cu atât mai mult noi am merita condamnarea veșnică („plata păcatului este moartea”). Vinerea este ziua înlocuirii noastre! El, de bună voie, acceptă să sufere, să moară, să se îmbrace cu păcatele noastre ca să fim liberi! Moarte Lui din Vinerea Mare înseamnă viața noastră pentru eternitate! Doar prin credința în Cel care a murit în Vinerea Mare, pe cruce, putem avea un trecut șters, un prezent binecuvântat și un viitor asigurat! Ce bine că a existat o Vinere Mare! A fost Cine să moară în locul nostru! Îi suntem mulțumitori, recunoaștem, credem și nu uităm niciodată ce s-a petrecut pe Golgota! Așa cum se obișnuiește a se scrie pe coroanele duse la înmormântarea celui drag: „Nu te vom uita niciodată!”, să privim la Cruce și să spunem: Nu uităm niciodată cât bine ne-ai facut! Te-ai lăsat pus pe cruce în locul meu, Îți mulțumesc! Da, El a murit în locul meu! Atunci a murit, dar acum este viu!

A fost o Vinere Mare, dar a venit și ziua învierii, garanția noastră pentru totdeauna! Apropie-te de El și vei auzi nu doar bătăile romane, ciocanele soldaților, ci și bătăile inimii Lui! Inima Domnului bate pentru tine! Oare a ta bate pentru El?

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Till Eulenspiegel

Acum 2 ani

Intreb,nu dau cu paru' : Partea cu stergerea trecutului se aplica si punctelor de penalizare ?Stiti ca suntem in 2021 nu in 1021?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus