Luni,
28.11.2022
Partial Noros
Acum
6°C

CSU – U 1-0. Ziua cand n-am fost nemti

Mai știți finala Champions League din 1999? Au jucat Manchester United și Bayern Munchen. Era 0-1 în minutul 90, dar trei minute mai târziu, englezii se bucurau ca disperații. Au câștigat trofeul cu două goluri date în prelungiri, în minutele 91 și 93. În această seară, CSU Atlassib Sibiu a fost în rolul englezilor, iar pe clujeni i-am lăsat de data asta să-i joace pe nemți. Gata cu fotbalul.
Sibienii au câștigat vineri seară primul meci din playoff-ul ligii masculine de baschet, după un meci de infarct cu U Cluj Napoca. A fost nevoie de patru reprize de purgatoriu și cinci minute de iad pentru a se stabili câștigătoarea: (14-15; 24-21; 13-19; 16-12 și 10-8, în repriza de cinci minute. După 40 de minute de joc, scorul era 67-67.
Totul a fost aruncat în aer încă din startul partidei, când o coregrafie de zile mari a suporterilor le-a dat jucătorilor sibieni injecția de adrenalină necesară să înțeleagă că trebuie să facă un  meci mare. 2-0, 4-0, 4-1, 4-4 și ritmul acesta s-a ținut pe tot parcursul primului sfert. Sibienii au încercat să-și impună jocul, însă clujenii i-au avut în zi mare pe Hargrove, Kuburovic și pe Cuic, enervant de bun. 14-15, în primul sfert.
În sfertul doi s-a schimbat registrul și sibienii au început o cursă de urmărire, după ce clujenii au început mai bine jocul. Reușim să-i ajungem și să-i depășim cu două puncte de abia pe final, 38-36.
Sfertul trei, de regulă în acest campionat, cea mai bună perioadă de joc a sibienilor, a fost o întrecere în ratări. După primele trei minute ale sfertului s-au marcat doar șase puncte, timp în care au eșuat patru aruncări de trei puncte. Sfertul patru și-a păstrat seria ratărilor din perioada precedentă, sibienii fiind în continuare în căutarea recuperării punctelor. Și nu puține au fost momentele când puțini mai credeau într-o revenire. Descătușarea s-a produs cu opt secunde înainte de final, când Bojovic a reușit o aruncare de trei, ce a dus meciul în prelungiri. S-a terminat purgatoriul, bine ați venit în iad!
În ”mini-sfertul” cinci, sibienii au intrat mai bine, au reușit o desprindere de patru puncte, după o aruncare liberă a lui Lee (groaznic aseară, la acest capitol) și trei puncte ”coș cu fault” înscrise de Bojovic. Clujenii au revenit, ca în orice thriller care se respectă, însă CSU a reușit cele patru puncte izbăvitoare aproape de secundele de final, iar clujenii au fost incapabili de revenire. 
Mâine de la ora 18 o luăm de la capăt. Meciul doi se va disputa la mai puțin de 24 de ore de la finalul meciului și antrenorul Miodrag Perisic a avut dreptate: va câștiga în meciul doi cine se odihnește mai bine. Noapte bună!

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

1 comentarii

Mihai

Acum 8 ani

Foarte bine scris. Dezacorduri \" când a coregrafie de zile mari a suporterilor le-au dat jucătorilor sibieni injectia\" si cuvinte simple repetate la tot pasul \"momentele când puțini mai credeau într-o revenire. Momentul s-a produs...\". Adevarul e ca la asa articol lung si cuprinzator, greselile sunt inerente. Bravo.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus