Duminică,
27.11.2022
Parțial Noros
Acum
4°C

Ce poti face in acest weekend la Sibiu

Cu fiecare weekend numărul evenimentelor organizate la Sibiu sporeşte. Pentru cei care vor să se relaxeze în oraş, weekend-ul începe cu Festivalul Internaţional de Foarte Scurtmetraj Très Court.

Festivalul este unic în felul său, deoarece prezintă filme de maxim 3 minute, venite din toate colţurile lumii.

„A XVI-a ediţie a acestui festival seduce noi tari, care vor găzdui Tres Court pentru prima dată anul acesta: Australia, Estonia, Grecia, Irlanda, Nigeria, Ucraina şi SUA. Festivalul are loc între 2-11 mai 2014, în aproximativ 100 de oraşe din întreaga lume", spun organizatorii.

România participă cu 16 oraşe în festival, iar proiecţiile de la Sibiu vor putea fi văzute vineri, 9 mai, de la ora 17:00 în Atrium Classic Cafe şi sâmbătă, 10 mai, la Librăria Humanitas Constantin Noica, cu începere de la ora 20.00. Preţul unui bilet este de 7 lei.

„Când se lasă seara peste Bucureşti sau metabolism”, în regia lui Corneliu Porumboiu este lungmetrajul proiectat vineri, 9 mai 2014, la Astra Film Cinema.

Una dintre producţiile recente considerate reprezentative pentru cinematografia românească contemporană, filmul a fost primit cu entuziasm de critica internaţională. Filmul surpinde criza artistică a unui regizor de film, care are o aventură cu una din protagonistele filmului pe care trebuie să îl termine în două săptămâni.

Biletele se pot procura cu 30 de minute înainte de începerea fiecărei proiecţii, iar alte informaţii se pot obţine la numărul de telefon 0751.166.516

Spectacolul “Faust”, regizat de Silviu Purcărete, va mai putea fi văzut la Hala Balanţa, de două ori weekend-ul acesta. Astfel, spectacolul se va juca vineri, 9 mai şi sâmbătă, 10 mai, de la ora 19:00.

„Faust“ e mai mult decât un spectacol de teatru. Violent, emoţionant şi visceral „Faust“ îşi invită publicul la o experienţă individuală puternică despre cunoaştere, credinţă, durere şi iubire. „Faust-ul“ lui Silviu Purcărete se distinge prin complexitatea viziunii regizorale: este o experienţă extrasenzorială la graniţa dintre Pământ şi Iad, un peisaj amplificat prin proiecţii, focuri de artificii, muzică rock live, zeci de actori şi dansatori şi o coloană sonoră originală semnată de Vasile Şirli. La baza acestui „Faust“ modern stă improvizaţia, textul lui Johann Wolfgang von Goethe constituind punctul de plecare pentru o compoziţie teatrală în care cuvântul nu este primordial. Scenariul spectacolului de la Sibiu surprinde momentele esenţiale din textul lui Goethe: pactul lui Faust cu Diavolul, patima lui Faust pentru Margareta, noaptea Valpurgiei şi ridicarea lui Faust la Cer. Producţia se remarcă prin decor şi light design de o impresionantă forţă evocatoare, costume provocator sugestive, elegante sau burleşti, muzică antrenantă sau copleşitoare, cu efecte sonore adecvate ambianţei funambuleşti, proiecţii video ingenios articulate în arhitectura întregului demers scenic, creat monumental prin jocul a peste 120 de actori şi figuranţi într-o hală industrială dezafectată.

Preţul unui bilet este de 40 de lei, respectiv 25 de lei, cu reducere pentru elevi, studenţi şi pensionari, în limita locurilor disponibile.

Ziua Europei este marcată la Sibiu în 10 mai, între orele 11:00-13:00, când în Piata Mare se vor desfăşura concursuri cu premii, o expoziţie de desene şi obiecte de artă, un program artistic susţinut de Corul Vinalla, trupa de percuţie Sohor şi Taraful Liceului de Artă Fête de la Bretagne/ Sarbatoarea Bretaniei.

Seria proiecţiilor de la Astra Film Cinema continuă cu „Love Building”, o comedia proiectată sâmbătă, 10 mai, a cărei acțiune are loc într-o tabără menită să “repare”cele 14 relații de cuplu ajunse într-un moment critic, ajutate de trei pshihoterapeuți și traineri, interpretaţi de Dragoș Bucur, Dorian Boguță și Alexandru Papadopol.

Pe parcursul a 7 zile, participantii trec prin diverse etape ale repararii relatiilor lor. Dar cei trei traineri meniți să îi asiste au propriile lor probleme, iar lucrurile scapă încet, încet de sub control.

Nici cei mici nu sunt uitaţi în acest weekend, iar duminică, de la ora 11:00, la Teatrul Gong se va juca Cipollino. Piesa are ca personaj central o ceapă, care este un baiat care a decis să plece în lume să îşi caute norocul. Spectacolul este o comedie socială pentru copii, un exerciţiu suprarealist, care prezintă realitatea în imagini ce provoacă o serie infinită de reacţii în lanţ, antrenând fantezia şi inconştientul la care mintea însăşi nu asistă pasiv, ci intervine continuu pentru a accepta şi a respinge.

Teatrul Naţional „Radu Stanca” readuce în faţa publicului piesa „Puricele în ureche”, în regia lui Şerban Puiu.

„Puricele în ureche” impune un teatru de relaţii, un teatru în care predomina comicul de situaţie, iar situaţiile, deşi simple, cu cât sunt mai încurcate şi mai imposibil de rezolvat, cu atât devin mai verosimile şi mai profund umane. Universul personajelor este unul pestriţ, viu şi mereu în mișcare: înalta societate a saloanelor pariziene, doctorul, majordomul încornorat în faţa propriilor ochi, patronii unui bordel de lux, spaniolul împreună cu soţia, bucătăreasa cochetă, englezul-scoţian, toţi se perindă de la Hotelul “Motănaşul Gentilom” la Casa Chandebise, purtaţi de acelaşi carusel al încurcăturilor.

Din distribuţie fac parte Nicu Mihoc, Cătălin Patru, Adrian Neacşu, Liviu Vlad, Cristian Stanca, Dan Glasu, Viorel Raţă, Florin Cosuleţ, Cătălin Neghină, Mariana Mihu, Raluca Iani, Cristina Stoleriu, Eniko Blénessy, Cristina Ragos, Laura Maria Ilea, Tomohiko Kogi /Daniel Plier/Ali Deac.

Spectacolul va avea loc duminică, 11 mai, de la ora 19:00, la Teatrul Naţional „Radu Stanca”.

„Toată lumea din familia noastră” încheie seria filmelor româneşti de la Astra Film Cinema duminică, 11 mai.

Filmul lui Radu Jude tratează în cheie tragi-comică relaţiile de familie din România de azi, investigând felul cum evoluează conflictele dintr-o familie după un divorţ. Totuşi, nu divorţul si consecinţele lui sunt tema principală a filmului, ci lipsa de comunicare, neputinţa de a-l înţelege pe celălalt şi imposibilitatea de a repara răul facut.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

1 comentarii

y

Acum 8 ani

Vineri se joaca Faust de la ora 20!!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus