Luni,
28.11.2022
Innorat
Acum
3°C

Investigatii gratuite la Polisano pentru diagnosticarea sibienilor cu risc de accident vascular

Spitalul Polisano va lansa săptămâna viitoare o nouă campanie de responsabilitate socială, de data aceasta fiind invitaţi să beneficieze de gratuităţi sibienii care prezintă risc de accident vascular cerebral.

Astfel, sibienii se pot prezenta la clinică pentru un consult care costă 200 lei, iar dacă în urma consultului sunt diagnosticaţi cu risc de accident vascular, vor beneficia de o angiografie Doppler gratuit. Preţul unei angiografii, în afara campaniei, este de 200 euro.

„Din păcate România se află pe lista ţărilor cu cele mai multe decese datorate infrctului, iar acesta este practic un simptom al accidentului vascular cerebral. Accidentul vascular cerebral este una dintre cele mai periculoase afecţiuni, asimptomatică în prima fază. Este foarte periculos pentru că efectele unui accident vascular sunt ireversibile, pacientul rămânând cu paralizie pe o parte”, a spus mediculul Cosmnin Mutu, din cadrul Spitalului Polisano.

Accidentul vascular cerebral apare în momentul în care o arteră care transportă sânge spre creier se sparge sau este blocată de un cheag sanguin. Printre cele mai comune cauze ale accidentului vascular cerebral se numără hipertensiunea arterială, diabetul zaharat, nivelul ridicat de colesterol şi trigliceride în sânge şi bolile cardiovasculare.

„Vom începe săptămâna viitoare, în 19 mai, o campanie care va dura minim trei luni. Sibienii pot suna la noi pentru a se programa la un consult, vin cu bilet de la medicul de familie şi sunt consultaţi de echipa noastră. Pacienţii care vor depistaţi cu risc de accident vascular, vor beneficia din partea spitalului de o angiografie gratuită în vederea stabilirii intervenţiei necesare, pentru a se determina dacă pacientul respectiv are nevoie de intervenţie chirurgicală sau de stentare”, a spus şi dr. Victor Costache, şeful Secţiei de Chirurgie Cardiovasculară şi Toracică Polisano.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

9 comentarii

anonim

Acum 8 ani

Și uite așa se fac afaceri în stil Polisano. S-au mai găsit și personaje cu titlu de Doctor să explice factorii de risc și evoluția unui AVC. Ceea ce nu spun însă e că se poate ajunge la o decizie interventionala în prima fază doar printr-o simplă examinare carotidiana Doppler. Iar ca să fii operat într-un centru de chirurgie ar trebui ca rata de complicații postoperatorii să fie sub 4%. Uite așa se strâng cobaii, prin campanii de genul. România, trezește-te!.
Raspunde

anonim

Acum 8 ani

Apropo, nu există angiografie Doppler! Există examinare Doppler cu Ultrasunete și există Angiografie cu substanță de contrast făcută cu RMN sau CT sau cu radiologie convențională! Cea mai ieftină, rapidă și la îndemână e prima.
Raspunde

Gabriela Volosciuc

Acum 8 ani

Doamna sau d-le cu anonim ,as vrea sa iau leg . cu d-voastra sa ma lamuriti intr-o problema . Va pot lasa un nr. de tel. 0749466694
Raspunde

Gabriela Volosciuc

Acum 8 ani

Doamna sau d-le cu anonim ,as vrea sa iau leg . cu d-voastra sa ma lamuriti intr-o problema . Va pot lasa un nr. de tel. 0749466694
Raspunde

anonim

Acum 8 ani

Vă lămuresc eu în schimb. Sarlatanii din partea unora care au făcut doctorat pe pile și care fac medicina doar pentru bani și dau cu stângul în dreptul ori de câte ori deschid gura pe teme medicale de specialitate o să tot vedeți acum de când monopolul a luat amploare de așa zisă clinică internațională. Eu speram într-o dezvoltare onestă a medicinii la Sibiu. Până atunci văd doar campanii de genul celor de mai sus menite să scoată bani repede spre a acoperi investiția păcălind neștiutorul cu boli imaginare și operații supralicitate. Indicația de operație în cazul unei stenoze severe (peste 70-80 %) carotidiene Simptomatice (adică omul a avut deja infarct cerebral) se face după regula risc/beneficiu. Dar presupun că specialiștii de la polisano cunosc deja asta. Le doresc succes, dar unul pe merit!
Raspunde

mia pentru anonim

Acum 8 ani

Nu ii mai jicni pe cei de la Polisano vravo lor ca fac treaba asta cu 200 de ron . Dumneavoastra credeti ca toti bolnavii isi permit 200 de euro pentru analize ?
Raspunde

pt anonim

Acum 8 ani

Sa intelegem ca mai bine facem intai un AVC, pentru a avea stenoza carotidiana simptomatica, apoi avem indicatie de stentare. Pentru ce o mai facem atunci? Eu zic sa mai avem si incredere in medici, ca prea sunt denigrati in ultima vreme pe toate canalele de mediatizare a informatiei. Si sa apreciem ca se mai misca cate ceva in domeniul medical in Sibiu. Sigur ca stiu: Polisano este un spital privat si in fond o afacere, dar de aici pana la a spune ca se fac bani pacalind nestiutori...e cale lunga, eu nu vad in afirmatia aceasta decat invidie.
Raspunde

anonim

Acum 8 ani

Pt Mia: Nu ați înțeles nimic. As zice ca sunteti potrivita sa faceți parte din target-ul campaniei. Pt ultimul comentariu: Aici vorbiți de prevenție secundara (adică prevenirea recidivelor), iar trombendarterectomia este superioara stentarii. Prevenția primara se fac însă altfel. Eventual Cu Aspirina! Dar pentru alte informații apelați polisano cu încredere. Eventual va pun ei un stent. Și va rog să aveți încredere în medici, mai ales în cei onești. Comentariile mele sunt strict general valabile, nu vizează pe nimeni personal.
Raspunde

eu

Acum 7 ani

doctorii sint buni dar ei primesc ce li se da ca asa este romanul dau sa ma fac bine problema este ca nu toti au aceasi putere .tot noi i-am invatat la bani
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus