Marţi,
31.01.2023
Innorat
Acum
-2°C

Veste buna: spartul strazilor pentru apa si canal se apropie de sfarsit. Deocamdata

Peste 70 de străzi au făcut obiectul lucrărilor de modernizare și extindere a rețelelor de apă și canal, în urma unui contract de execuție semnat în mai 2012 cu un termen de finalizare stabilit pentru noiembrie 2014. Acum, administrația locală anunță că din cele peste 70 de străzi, în lucru mai sunt doar patru. O a cincea urmează a fi ”spartă” în curând, dar lucrările nu vor dura mult.
”Lucrul la reţeaua de canalizare mai trebuie executat doar pe străzile Săcel şi Moara de Scoarţă, Aleea Fraţii Buzeşti şi Bulevardul Coposu. Conform graficului de execuţie, lucrările la acestea vor fi încheiate în luna iulie. În iulie va intra în lucru şi strada Ion Creangă, ultima stradă inclusă în contract”, se arată într-un comunicat de presă al administrației locale. Pe bulevardul Coposu, lucrarea cea mai mare o reprezintă subtraversarea căii ferate, în zona Podului Gării. Lucrările la rețelele de apă de sub 38 de străzi din Sibiu au fost terminate în totalitate.

Liniștea e de moment: urmează proiectele de înlocuire a marilor rețele

Proiectul celor de la Apă-Canal SA pentru extinderea rețelelor de apă și canalizare în județele Sibiu și Brașov finanțat prin POS Mediu se apropie de final. Valoarea totală a sumelor atrase din fondurile UE pentru acest proiect depășește 420 de milioane de lei. Alte sume urmează să fie atrase din noul exercițiu bugetar al Uniunii Europene, anunță primarul Klaus Johannis.
”Căutăm metode de a extinde aceste modernizări. Avem deja o primă variantă a ceea ce numim noi POS Mediu 2, deci extinderea programului pe Mediu aferentă următoarei perioade de finanțări europene. Avem mai multe proiecte de extindere-reabilitare, dar esența lucrărilor pe POS Mediu 2 va fi modernizarea și înlocuirea rețelelor mari de transport. Avem unele foarte vechi și într-o stare nu prea bună, trebuie înlocuite. Sunt lucrări foarte scumpe. Câteva le-am făcut noi, de exemplu Poplăcii sau cele din zona străzii Săcel unde mereu sunt probleme cu conducta de transport, dar noi ne dorim să înlocuim mare parte din rețelele vechi cu unele noi și aceasta este esența propunerii noastre”, a declarat Klaus Johannis.

Lista străzilor

Valoarea contractului de înlocuire și extindere a rețelelor de apă-canal din Sibiu și Șelimbăr este de 48,7 milioane de lei, fără TVA. Contractul a fost atribuit în mai asocierii Hidroconstrucția SA București,  Construcții SA Sibiu și Universal Business SRL. Hidroconstrucția SA are un procent de 51% în cadrul asocierii, celelalte două societăți sibiene având câte 25%, respectiv 24%. Pentru lucrările de modernizare şi extindere a reţelelor de apă au fost derulate lucrări pe străzile din Viile Sibiului – A, B, D, E -, dar și pe străzile Oţelari, Privighetorii, St. O. Iosif, Calea Cisnădiei – Plugarilor, Aaron Pumnul, Gorăslău, Aleea Haiducului, Rahovei, Aleea Şelimbăr, Aleea Roşiorilor, O. Goga, Agârbiciu, Calea Poplăcii, Cindrel, Dobârca, Iazului, Poiana, Rozdeşti, Sibiel, Theodor Mihaly, Aleea Negoveanu, Aleea Şoimului, Valea Frumoasei, Iezer, Muncel, Negoveanu, Oaşa, Onceşti – Aleea Valea Frumoasei, Onceşti, Şoimului, Ştefleşti, Şureanu (sursa: Primăria Sibiu).
Pentru canal, lucrările au fost încheiate până acum pe străzike pe străzile Bănciulescu, Mărdărescu, Mărăcineanu (cartierul Veteranilor),  A, E, F (cartierul Viile Sibiului), Aleea Buia, Aleea Mihai Viteazu, Aleea E. Varga, Aleea Biruinţei, Anatole France, Arcului, Călan, Cuptorului, Diaconovici, Dimitrie Cantemir, Dimitrie Cantemir - Bârsei, Ecaterina Varga, Fabricii şi Fântânii, Gârlei, Gheţăriei, Lebedei, Libertăţii, Luceafărului, Lungă, Lupeni, Măgheranului, Mureşului, O. Goga, Oslo, Oslo-Ţiglari, Ştefan cel Mare, Şerbota, Solidarităţii, Ţiglarilor,Toamnei, Transilvaniei și V. Cârlova (sursa: Primăria Sibiu).

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

LOCATARII

Acum 8 ani

Unde în ce zonă s-au finalizat asemenea lucrări pe strada Ștefan Cel Mare????pentru că la nr.147(broscărie)nu s-a efectuat nici o lucrare.Toată canalizarea din zonă este veche și subdimensionată la ora actuală.Când treci pe lângă o gură de canal miroase groaznic de urât,la fel și în subsolurile blocurilor. Oare câți ani trebuie să mai treacă până cănd o să-i vină rândul și acestui cartier la amenajări,reabilitări și modernizări așa cum s-au efectuat în alte cartiere ale Sibiului?????? Așteptăm un răspuns domnule primar.
Raspunde

sibian

Acum 8 ani

Cartierul Calea Dumbravii, cartier central, nu a beneficiat de lucrari nici la reteaua de apa nici la cea de canalizare, iar infrastructura rutiera este la pamant. Pentru acest cartier, Iohanis, visator la mai mare, nu este primar? In toate mandatele lui, cumulate, acest cartier cdentral nu a beneficiatr de nici o lucrare de reabilitare sau de modernizare. De ce?
Raspunde

Locuitor,str BAICOI

Acum 8 ani

Despre strada noastra,ce sa mai zic,ca la fiecare ploaie mai maricica se inunda toate demisolurile,iar conducta de apa curenta e asa de veche sa in fiecarean se rup in3-4 locuri !!! Trotuarele aproape nu mai exista,iar pamantul de pe strada se umple cu balastru cateodata si nu apare in nici o lista de reparatii sau asfaltare pentru ca (zice lumea) figureaza ca asfaltata demult !!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus