Sâmbătă,
15.06.2024
Innorat
Acum
14°C

Ce muzee puteti vedea gratuit in noaptea de sambata. Si in ziua de duminica

Sibienii pot porni în Caravana Noaptea Muzeelor organizată de CNM Astra, în după-amiaza de sâmbătă, 17 mai 2014. Nu mai puțin de zece muzee sau colecții vor putea fi vizitate gratuit în cadrul acestei caravane care va traversa mai multe localități din Mărginimea Sibiului. Cei care nu vor să părăsească orașul pot rămâne în Muzeul din Dumbravă sau pot vizita tot gratuit două dintre sediile Muzeului Național Brukenthal. Tot în centrul Sibiului, până la ora 01:00 vor mai fi deschise muzeele din cadrul CNM Astra aflate în această zonă. Evident, accesul este tot gratuit.

Caravană prin Mărginime

Caravana Noaptea Muzeelor are un traseu care acoperă mai bine de zece localități din Mărginimea Sibiului. Plecarea cu autocarul pus gratuit la dispoziție se va face din parcarea amenajată la intrarea în Muzeul în Aer Liber din Dumbrava Sibiului, la ora 17:00. Sibienii sau turiștii care vor să folosească propriile mașini vor beneficia, în muzeele incluse în traseu, tot de acces și ghidaj gratuit.
Traseul propus de organizatori are un prim popas la Cristian, unde va fi vizitată Biserica Evanghelică Fortificată. Prin Orlat se va ajunge la Sibiel (Muzeul de icoane pe sticlă „Preot Zosim Oancea”), apoi prin Vale la Sălişte (Muzeul Culturii Săliştene, Muzeul Parohial, Colecţia particulară prof. Lucia Irimie, Muzeul Ocolului Silvic Valea Cibinului), traseul cotinuând cu Galeş (Muzeul Etnografic „Maria Costăchescu”), Tilişca (Muzeul Etnografic), Poiana Sibiului (Muzeul Etnografic), ultima destinație fiind Muzeul Pastoral „Casa Morariu” din Jina. Întoarcerea în Sibiu se va face în parcarea Filarmonicii de Stat.

Cine vrea în Muzeul din Dumbravă?

Cei care vor să rămână în Sibiu pot alege Muzeului Civilizației și Tehnicii Populare din Dumbravă. De la prânz a fost deschis aici un târg gastronomic. De la ora 21:00, pe scena de pe lac sunt programate două concerte, susținute de Trei Parale și, mai apoi, de trupa sibiană Domino.
Copiii pot fi îndrumați spre Etno Tehno Parcul din același muzeu, unde de la ora 21:00 se va desfășura un atelier de astronomie.

În centrul Sibiului...

Tot în cadrul CNM Astra cu ocazia Nopții Muzeelor vor fi deschise spre vizitare Muzeul de Etnografie Universală „Franz Binder (Piața Mică, nr. 11), dar și Muzeul de Etnografie Săsească „Emil Sigerus”, amenajat în Casa Artelor de lângă Podul Minciunilor. Cei de la Astra invită sibienii să viziteze și expoziția ”Picu Pătruţ. Ultimul mare miniaturist al Europei”, amenajată tot în sediul din Piața Mică, nr. 11.
Tot aproape de centrul Sibiului – în Casa Teutsch de vizavi de Parcul Astra – va fi deschis până la ora 21:30 și Muzeul Bisericii Evanghelice C.A.. ”Expoziţia permanentă a muzeului nostru oferă vizitatorilor o privire de ansamblu asupra istoriei Bisericii Evanghelice de Confesiune Augustană (Lutherană) în România şi totodată asupra istoriei şi a culturii saşilor transilvăneni. Valoroasele opere de artă sacrală şi obiecte de patrimoniu din şapte secole, cum ar obiecte de cult, sculpturi, piese textile şi tipărituri, cât şi machete ale unor biserici fortificate şi exemple de port popular, transformă vizitarea muzeului într-o experienţă deosebită”, descriu reprezentanții Muzeului.

La Muzeul Național Brukenthal, noaptea muzeelor devine ”duminica muzeelor”

În acest an, cu ocazia Nopții muzeelor cei de la Muzeul Național Brukenthal vor mai oferi acces gratuit vizitatorilor doar în Muzeul de Istorie Naturală şi Muzeul de Istorie Casa Altemberger, între orele 18:00 și 23:00 (până la ora 18:00, cele două sedii sunt închise). În schimb, conducerea instituției a luat decizia ca toate sediile Muzeului Naţional Brukenthal să fie deschise gratuit pentru vizitare în cursul zilei de duminică, 18 mai, între orele 10:00 – 18:00.
Asta înseamnă că pe lângă Muzeul de Istorie Naturală şi Muzeul de Istorie Casa Altemberger, va mai fi asigurat acces liber în Palatul Brukenthal, Muzeul de Istorie a Farmaciei, Muzeul de Vânătoare şi Galeria de Artă Contemporană .

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus