Miercuri,
21.02.2024
Ceata
Acum
-1°C

“Ovule pentru mai tarziu" la Cinemateca Astra Film

Cinemateca Astra Film prezintă joi, 22 mai, începând cu ora 19:00, documentarul „Ovule pentru mai târziu” (Eggs for later), o producţie olandeză care intră chiar în intimitatea regizoarei filmului, Marieke Schellart.

Este un documentar foarte personal, ce dezvăluie lupta ei impotriva ceasului biologic şi un subiect tabu este astfel pus în discuţie: prelungirea perioadei de fertilitate prin îngheţarea ovulelor, operaţie interzisă în Olanda. Marieke are 35 de ani, este o femeie independentă, având o carieră de succes, mulţi prieteni, dar nu şi un partener de viaţă cu care să aibă un copil, deşi ceasul ei biologic ticăie. Marieke vorbeşte cu sinceritate despre planurile şi îndoielile ei cu prietenii şi familia, fiind susţinută de aceştia, dar întâmpinând şi rezistenţă pe parcurs. Pentru ea începe o călătorie lungă, care o va duce şi în străinătate în încercarea de a găsi o soluţie pentru o problemă care preocupă multe femei în ziua de azi.

În Olanda filmul a provocat nenumărate dezbateri pe plan social şi politic despre etică şi despre legislaţia în ceea ce priveşte îngheţarea ovulelor.

Filmul a fost proiectat la peste 25 de festivaluri internaţionale de film, printre care şi Astra Film Festival 2012 şi a fost preluat de televiziuni naţionale din 10 ţări.

Proiecția documentarului are loc la sala Astra Film Cinema, în Piaţa Mică, nr 11. Biletele se pun în vânzare cu 30 de minute înaintea începerii proiecţiei.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus