Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Lovitura de stat in Thailanda: Junta militara interzice iesirea din tara a 155 de persoane

Junta militară care a preluat puterea în Thailanda a anunţat vineri că a interzis unui număr de 155 de persoane să părăsească ţara, inclusiv fostului premier Yingluck Shinawatra, iar peste 100 de reprezentanţi politici au fost convocaţi de către militari. "În total, 155 de persoane au interdicţia de a călători în străinătate fără autorizaţie" din partea noului regim militar, "în scopul menţinerii păcii şi ordinii", a declarat un purtător de cuvânt militar la televiziune, citat de Mediafax. Pe de altă parte, fostul premier Yingluck Shinawatra, destituită din funcţie de către justiţie, s-a prezentat vineri la convocarea de către juntă, la o zi după o lovitură de stat.
"Ea a sosit", a declarat pentru presă Wim Rungwattanajinda, un colaborator al fostului premier. Yingluck Shinawatra s-a prezentat, la fel ca Niwattumrong Boonsongpaisan, care a asigurat interimatul după ce aceasta a fost destituită de justiţie la 7 mai.
Astfel, ea nu i se va putea alătura fratului său Thaksin Shinawatra, exilat după ce a căzut victimă unui puci în 2006 şi condamnat, ulterior, pentru deturnare de fonduri. Pe reţele de socializare circulau zvonuri cu privire la plecarea acesteia în străinătate. În total, peste 100 de reprezentanţi politici atât din cadrul Partidului Puea Thai (fost guvernamental), cât şi din cadrul Partidului Democrat (opoziţie) au fost convocaţi vineri de către autorii loviturii de stat condamnate de către comunitatea internaţională.
Aproximativ 30 de tineri thailandezi au încălcat interdicţiile impuse de juntă şi au manifestat în faţa Monumentului Democraţiei, potrivit unui fotograf AFP. Militarii i-au ignorat. Bangkokul era calm, fără ca pe străzi să fie prezente tancuri, ca în 2006. În schimb, toate şcolile erau închise.
Numeroşi militari se aflau în jurul sediului Guvernului, evacuat de mai multe luni, în timp ce ultimii manifestanţi de opoziţie, mulţumiţi de acest puci pe care şi-l doreau, îşi strângeau corturile, potrivit unor jurnalişti AFP. După aproximativ trei zile de lege marţială, instituită, potrivit armatei, cu scopul de a obliga la un dialog între actorii civili implicaţi în criza politică, puternicul şef al forţelor aeriene, generalul Prayut Chan-O-Cha, a declarat joi că lovitura de stat este necesară "pentru ca ţara să revină la normal".
 
Foto: www.telegraph.co.uk

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

2 comentarii

iulia

Acum 9 ani

Cele mai sigure locuri de munca! Oferta extrem de serioasa! Asiguram din start contract legal! Deja s-au facut primele plati! Multi oameni s-au convins, e randul dumneavoastra acum! NU este MLM! NU este joc piramidal! Castigurile sunt garantate! *** care vor sa castige cel putin 300 de dolari lunar, cu o munca usoara de 3 ore pe zi! Pentru a va oferi detalii, trimiteti textul \"Info\" la adresa de email: [email protected]
Raspunde

aurel

Acum 9 ani

OFERTA NOUA DE LOCURI DE MUNCA! Seriozitate maxima! Contract legal si imediat! Din ce in ce mai multi oameni lucreaza aici! Au fost trimise primele castiguri! Oferim dovada platii! NU e MLM! NU e joc piramidal! Lucrati lejer, ca operator online 3 ore pe zi, si castigati lunar 300 $! Cand doriti detalii trimiteti textul \"INFO\" la aresa de email: ***
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus