Duminică,
27.11.2022
Innorat
Acum
3°C

Mini-Sibiul se construieste la Huet.Urban

Dezvoltarea orașului Sibiu este principala temă a ediției din acest an a festivalului Huet.Urban. Reprezentanții Fundației Heritas, organizatorul festivalului, lucrează intens la noul Ghid de Dezvoltare a orașului Sibiu pentru perioada 2014-2024. Sibienii se pot implica activ, cu idei, sugestii și propuneri, indiferent de vârstă.

Cum perioada de desfășurare a festivalului cuprinde și ziua de 1 Iunie, Ziua Internațională a tuturor copiilor, cei mici vor fi în centrul atenției în acest sfârșit de săptămână. Întreg spațiul din fața Colegiului Samuel von Brukenthal le va aparține pentru că acolo va fi construit Urban.Kids – Orășelul Copiilor. Proiectul este susținut de compania sibiană Ambient și le va oferi celor mici o ocazie unică, le va permite să își construiască propriul lor oraș. De la trasarea străzilor și rețelelor până la amplasarea clădirilor, copiii vor avea la dispoziție nenumărate resurse pentru a-și stimula creativitatea arhitectonică și urbanistică. „Astăzi noi suntem cei care modelăm Sibiul anilor viitori. Trebuie să ne gândim însă că și această ștafetă trebuie predată. Sperăm ca în orășelul copiilor, aceștia să înțeleagă importanța arhitecturii unui oraș, să învețe să prețuiască moștenirea primită și să își dezvolte imaginația spre cum o pot îmbunătăți în viitor”, spune Michael Engel, directorul Fundației Heritas. Copiii vor avea la dispoziție un atelier de construire de căsuțe, corturi cu povești, ateliere de confecționat păpuși, de pictură iar duminică, de ziua lor, între orele 15:00 și 18:00, chiar și un atelier de turtă dulce.

Cu viitorul asigurat la Orășelul Copiilor, adulții se vor putea concentra pe prezent și pe viitorul următorilor zece ani. Direcțiile de dezvoltare ale orașului vor fi supuse din nou atenției publicului în pavilionul urban Sibiu – Smart City. Pavilionul de lemn este amplasat la ieșirea din Piața Huet spre Podul Minciunilor iar de miercuri, 28 mai, este deschis tuturor sibienilor care doresc să studieze ideile referitoare la dezvoltarea orașului în care locuiesc. Expoziția interactivă va prezenta, pe lângă datele și informațiile legate de situația actuală a orașului și rezultatele sondajelor online întreprinse în ultima perioadă de Fundația Heritas. „Ne dorim extrem de mult să implicăm oamenii din acest oraș în dezvoltarea lui. Știți acea zicală cu două minți gândesc mai bine decât una, trei mai bine decât două... sprijinul pe care ni-l pot oferi sibienii este vital pentru a găsi direcția de dezvoltare corectă pentru acest oraș minunat. Faptul că viitorul Sibiului se decide în locul de unde a plecat totul, în prima piață a orașului, ne încântă cu atât mai mult”, mai spune Michael Engel.

Huet.Urban 2014 va avea loc între 31 mai și 1 iunie, în Piața Huet. Evenimentul este organizat de Fundația Heritas și cofinanțat de Primăria și Consiliul Local Sibiu. Partener principal: Ambient. Parteneri: Continental, Pegas.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

5 comentarii

karla

Acum 8 ani

prima piata a orasului este Dragoner dar ma rog...piata Albert Huet e doar prima fortificatie a orasului....dar sunt dubii, posibil primul perimetru fortificat cu palisade sa fi fost zona dintre Turnului(vest),Brutarilor,Olarilor(est), Plopilor(nord) si spatiul de sub platoul superior(sud - de la piata Aurarilor la Pas.Scarilor), dar teoria nu e sustinuta arheologic. NU POTI CONSTRUI/PROPULSA UN ORAS SPRE VIITOR DACA N-AI HABAR DE TRECUTUL SAU ! puneti mana pe carti !
Raspunde

@1

Acum 8 ani

Chiar nu pot sa ma abtin intrucat vad ca te dai \"citita\". Cand folosesti o expresie verifica forma corecta a ei, e o chestie de logica (sau ilogica) elementara. Spui \"puneti mana pe carti !\" - mana la singular nu poate fi pusa pe carti la plural, nu de alta dar e doar una :)
Raspunde

:)))

Acum 8 ani

da cand pleci de la biblioteca cu 7 in brate cum e si deschizi usa cu una din ele(mana nu carte) ? :))
Raspunde

@3

Acum 8 ani

si eu care credeam ca expresia ta are rolul de a indemna un eventual cititor sa mai deschida o carte din cand in cand (lucru demn de lauda dealtfel) ... ori daca tu \"faci referire\" la a cara cartile de colo colo, nu-si mai are rolul expresia asta, puteai folosi eventual ceva de genul \"mai plimbati-va si voi cu niste carti in mana\" :)
Raspunde

habarnisti

Acum 8 ani

Adevarul ca citesc foarte multe prostii referitor la istoria Sibiului pe acest site. Spre exemplu chiar si azi, in alt articol, Johannes-Kirche s-a tradus \"biserica Sf. Ioan\". Evanghelicii insa nu au sfinti. Daca nu pui \"mainile pe carti\" ;)), n-ai de unde stii.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus