Sâmbătă,
08.05.2021
Parțial Noros
Acum
13°C

Concursul national de proiecte de mediu a ajuns la faza judeteana

Agenţia pentru Protecţia Mediului Sibiu a organizat în 12 iunie Concursul naţional de proiecte de mediu – faza judeţeană, aflat la a XVI-a ediţie.

“Continuăm strategia de conştientizare a importanţei protecţiei mediului, cea mai importantă componentă fiind educaţia tinerilor în spiritul ecologic. Formarea unor abilităţi de viaţă responsabilă faţă de mediu, adoptarea iniţiaţivei individuale şi de grup, precum şi dezvoltarea creativităţii, sunt obiective care încurajează elevii în găsirea de soluţii pentru rezolvarea problemelor legate de mediu la nivel local şi naţional”, a spus Bogdan Trif, directorul executiv al APM Sibiu.

Anul acesta au participat în concurs zece echipe coordonate de profesori, la două categorii de studii: gimnaziale şi liceale. Câştigătorii locului I au fost recompensaţi de către APM Sibiu cu premii constând în diplome de merit, două biciclete pentruu elevii de liceu şi două skateboard-uri pentru cei de gimnaziu, iar cei care au câştigat locurile II şi III au primit rachete de tenis şi corturi.

Câştigătorii primului loc la categoria V-VIII au fost de la Liceul “Gustav Gundisch” Cisnădie, clasa a VII-a, elevele Alexandra Olaru şi Elişa Pârască, iar de la categoria IX-XII, elevii clasei a IX-a ai Colegiului Ëconomic “Gheorghe Bariţiu”, Cristina Lotrean şi Dragoş Vlad. Ei vor participa la faza naţională a concursului care se va desfăşura în tabăra din Muncel, judeţul Iaşi.

“Premiile acordate vor să scoată în evidenţă dorinţa noastră pentru ca tinerii să desfăşoare cât mai multe activităţi în aer liber, lucru benefic atât pentru sănătatea lor cât şi pentru mediu”, a mai spus Bogdan

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus